Πώς να κάνει το Makarasana Και ποια είναι τα οφέλη της;

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Makarasana Και ποια είναι τα οφέλη της;

Πώς να κάνει το Makarasana Και ποια είναι τα οφέλη της;

Makarasana ή το Crocodile Pose είναι μια asana γιόγκα. Σανσκριτικά: मकरासन ? Makar – Crocodile, Asana – Pose. Προφορά: ΚΑΚ-Kuhr-AWS-ah-nuh.

Makarasana ή το Crocodile Pose είναι ένα χαλαρωτικό asana γιόγκα. Είναι ιδανικό για τα προβλήματα πίσω και τον ώμο. Η στάση μοιάζει με ένα κροκόδειλο λαμβάνοντας υπόλοιπο σε νερό, κρατώντας το πρόσωπο και το λαιμό της πάνω από το επίπεδο επιφάνεια του νερού. Ο σκοπός της Makarasana είναι να απελευθερώσει την πίεση που προκαλείται από την πρακτική άλλων asanas της γιόγκα, και είναι, ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να τερματίσετε μια συνεδρία γιόγκα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την άσκηση Makarasana

Makarasana ασκείται στο τέλος της ένα μάθημα γιόγκα για να κρυώσει το σώμα και να της δώσει την απαραίτητη ανάπαυση. Έτσι, είναι καλύτερο να εξασκηθείτε Makarasana νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι και καθαρό εντέρων. Σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να ασκήσουν το πρωί, μπορείτε να το κάνετε το βράδυ μετά από ένα κενό τέσσερις παρα τρία ώρες από το τελευταίο γεύμα σας. Αν θέλετε να ασκήσετε μόνο Makarasana, δεν είναι απαραίτητο ότι το στομάχι σας να είναι άδειο.

Επίπεδο: Ανεπαρκής
Style: Hatha Yoga
Διάρκεια: 2-5 λεπτά
Επαναλήψεις: Κανένας
Δυναμώνει: ώμους, τα χέρια, και το στήθος
Τεντώνει: χέρια, τα πόδια, και τους γλουτούς

Πώς να κάνει το Makarasana (Κροκόδειλος Pose)

 1. Ξαπλώστε στο πάτωμα στο στομάχι σας.
 2. Διπλώστε τα χέρια σας και να κρατήσει την άκρη του αγκώνες στο έδαφος με τα δάχτυλά σας προς τα πάνω. Κρατήστε τους αγκώνες απόσταση των ώμων σας χώρια.
 3. Τώρα, σηκώστε τους ώμους και το κεφάλι σας. Κρατήστε το λαιμό σας ίσια και να κοιτάξουμε μπροστά.
 4. Λυγίστε το κεφάλι σας λίγο προς τα εμπρός και τοποθετήστε το πηγούνι σας στις παλάμες σας.
 5. Άπλωσε τα πόδια σας με τα δάχτυλα προς τα έξω. Νιώστε το σώμα σας αγγίζει το έδαφος.
 6. Αναπνέετε κανονικά και σιγά-σιγά και να χαλαρώσετε τους μυς σας.
 7. Μείνετε στην asana για λίγα λεπτά μέχρι να νιώσετε εντελώς χαλαροί.
 8. Για την απελευθέρωση από τη θέση, αφαιρέστε απαλά τις παλάμες σας από το πηγούνι, φέρτε τους ώμους και το κεφάλι σας προς τα κάτω, και ανατραπεί.

Προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται

Βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι άνετα, ενώ την άσκηση του asana. Εάν έχετε ένα σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη, το καλύτερο είναι να αποφευχθεί η Makarasana. Για τα άτομα με τραυματισμούς του αυχένα, αποφύγετε οποιαδήποτε πίεση ή υποστήριξη για το λαιμό και αφήστε το να σταθεί ουδέτερο. Διαφορετικά, τοποθετήστε μια διπλωμένη κουβέρτα γύρω από το λαιμό και την υποστήριξη κατά τη διάρκεια της asana.

Εάν πάσχετε από σοβαρά τραύματα και βαθιά ψυχολογικά προβλήματα, το καλύτερο είναι να αποφευχθεί η asana. Πρακτική αυτό μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας και υπό την επίβλεψη ενός δασκάλου γιόγκα.

Συμβουλές για αρχάριους

Αρχικά, μπορεί να είναι δύσκολο να ισορροπήσει τον εαυτό σας σε πόζα. Μπορείτε να ανακατέψετε λίγο λόγω της ανισορροπίας. Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για την υποστήριξη και να αυξήσουν τους για να ολοκληρωθεί η asana. Με την πρακτική, το υπόλοιπό σας θα βελτιωθεί, και μπορείτε να υποθέσετε την πόζα με το σωστό τρόπο.

Όπως Makarasana είναι ένα χαλαρωτικό θέτουν ανέλαβε στο τέλος της ένα μάθημα γιόγκα, είναι πολύ εύκολο να κοιμηθεί σε αυτό. Κρατήστε τον εαυτό σας σε εγρήγορση και αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει.

Σύνθετη Παραλλαγές του Makarasana

 • Μπορείτε να προχωρήσετε στην Shalabhasana ή το Locust θέτουν ως μια παραλλαγή σε Makarasana.
 • Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απογειωθεί παλάμες σας από το πρόσωπο, τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός, χωρίς κάμψη, και να διατηρήσουν τις παλάμες να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα κάτω μέχρι τα αυτιά σας είναι παράλληλα με τα όπλα. Τώρα, σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα σε γωνία 60 μοιρών και κρατήστε την πόζα.
 • Μια άλλη παραλλαγή είναι να πάει πιο βαθιά στο Κροκόδειλος Pose. Σηκώστε τα πόδια σας και λυγίστε τους στα γόνατα, φέρνοντας τα πέλματα των ποδιών σας προς τους γλουτούς σας. Η πυελική περιοχή πρέπει να είναι κάθετο προς το δάπεδο. Στη συνέχεια, σηκώστε τον κορμό σας τεντώνοντας τα χέρια σας.

Οφέλη από Makarasana

 • Makarasana προσφέρει βαθιά χαλάρωση για τους ώμους και τη σπονδυλική στήλη σας
 • Μπορεί να θεραπεύσει το άσθμα, πόνο στο γόνατο, και όλα τα ζητήματα που σχετίζονται πνεύμονα
 • Βοηθά στη θεραπεία του δίσκου ολίσθησης, σπονδυλίτιδα, και ισχιαλγία
 • Η asana τεντώνει τους μύες του ισχίου
 • Χαλαρώνει το σώμα σας εντελώς και να σας κρατά αναζωογονημένοι
 • Ανακουφίζει το σώμα και το μυαλό της έντασης
 • Makarasana αντιμετωπίζει υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, και ψυχικές διαταραχές
 • Εκτείνεται τους μυς της κοιλιάς, του στήθους, και το λαιμό, ανακουφίζοντας από την κούραση και πόνους στις εν λόγω περιοχές
 • Η asana κρατά οσφυαλγία στον κόλπο
 • Makarasana σας βοηθά να αναπνέετε αργά, αποτελεσματικά και σε βάθος
 • Διατηρεί σε εγρήγορση σας
 • Η asana μετατρέπει το μυαλό σας προς τα μέσα, ηρεμεί το και πρόληψη του άγχους
 • Makarasana απελευθερώνει όλα τα σφιχτά κόμβων στο σώμα σας και το καθιστά ευέλικτο

Προπαρασκευαστική στάσεις

Bhujangasana
Gomukhasana
Sethu Bandhasana

Follow-up στάσεις

Dhanurasana
Ustrasana
Salamba Sarvangasana

Η άσκηση Makarasana κάθε μέρα είναι μεγάλη για το σώμα και το μυαλό σας. Όλη η αποτελμάτωση που θα πάρει όλη την ημέρα θα πρέπει να καθαριστεί μακριά από το σύστημά σας, κρατώντας σας ενεργό και ανανεωμένοι. Makarasana είναι ο καλύτερος τρόπος για να τερματίσετε μια συνεδρία γιόγκα. Είναι σαν ένα μεγάλο φινάλε σε ένα καταπληκτικό show. Έτσι, προχωρήστε και να κάνει Makrasana ένα μέρος της προπόνηση σχήμα σας, γιατί θέτει χαλάρωση είναι ζωτικής σημασίας.