Какви са различните видове йога блокове и какви са техните предимства?

Home » Review » Yoga Basic » Какви са различните видове йога блокове и какви са техните предимства?

Какви са различните видове йога блокове и какви са техните предимства?

Йога блокове са невероятни! Казах ли, че невероятно ?! Да, абсолютно! Тези средни правоъгълни блокове ще направят живота ви по-добре за разлика от другите блокове в живота.

Свикнали сме да забързан живот и постоянна промяна и практикуване на йога всеки ден може да бъде трудна задача. И така, какво можете да направите, за да го направи забавно? Можете да го съживи с йога блокове. Simple!

Но, как се прави това и къде да ги купя? Ако тези въпроси са ви изпаднал, тогава не се притеснявайте, ние ще ви преведе през всичко това. Просто проверете по-долу.

Какво е йога блок?

Йога блокове се подпомагат устройства. Ако не сте в състояние да се простират достатъчно или смятате, че малко тласък ще ви накара да се простират повече, тогава йога блокове са най-добре.

Йога блокове са тухлени с формата на инструменти, които подобряват подравняване си докато практикуват йога. Това не е само за начинаещи. Дори и професионални йога инструктори ги използват.

За начинаещи, йога блокове правят асани по-лесно да се предположи и задръжте. А за по-опитните лекари, те помагат по-добре позите от подпомагането да се простират повече, докато ги предпазва от дърпа и наранявания.

Йога блокове подкрепа и стабилизиране на тялото си по време на йога практика и правят трудни физически пози от йога Тад малко по-лесно.

Първоначално замислена и популяризирана от легендарния йога гуру, БКС Айенгар, йога блокове са инструменти, които да ви помогнат да изразите своите пози по-дълбоко и по-добро регулиране.

 
 
 
 
 

Те са подарък и избора на правилните е от решаващо значение за много сесии по йога. Научете се как да го направя по-долу.

Как да изберете Perfect Йога блокира?

Когато изберете йога блок, трябва да се има предвид размера, материала, цената и броя. Идеалният размер за йога блок е на 9 х 4.5 х 3 инча. Но, ще откриете по-големи и по-малки размери на пазара.

Изберете по-малък размер, ако имате един малък по размер ръце и на относително гъвкави. И, ако имате големи ръце с по-малко гъвкавост, а след това по-големите блокове ще работят най-добре за вас.

Първоначално дърво се използва за направата на йога блокове, но сега можете да ги намерите в пяна и корк също. Да научим повече за използваните материали, за да йога блокове по-долу.

Видове йога Blocks

Пяна Йога Blocks

Пяна за йога блокове са леки и могат да вземат по-голямо налягане, без да се повреди или деформации по никакъв начин. Пяна йога блокове работят най-добре за начинаещи, които търсят помощ да правят йога асани.

Те са на разположение в ярки неонови цветове на пазара и да направи за атрактивен инструмент. Пяна йога блокове са отлични за актуално състояние и седящи пози и са удобни за използване.

Корк Йога Blocks

Ако се чувствате, пяна йога блокове не ви осигуряват достатъчно сцепление; След това по-добър вариант е да се отиде за корк йога блокове. Тяхната цена и гъвкавост падне между пяната и тези на корк.

Гъвкавостта на йога блокове корк е приличен, и те са леко по-тежък от пеноблоковете. Корк йога блокове са на разположение в фините цветове на пазара и са естетически по-приятни за окото.

Корк йога блокове имат отличен завършек и са екологично чисти. Тяхното присъствие във вашата фитнес зала допринася за по-успокояващо действие.

Дървени Йога Blocks

Дървени йога блокове са оригинални и традиционната йога блокове преди пяна и корк йога блокове дойдоха на мястото. Те са скъпи, така че да ги изберете внимателно.

Дървени йога блокове са дебели и не много гъвкави, което може да бъде проблем, така че проверете, преди да вземете дървена йога блок. Блоковете от бамбук йога, по-специално, са тежки, като им дават около могат да станат трудни.

Сега, че знаете всичко за различните видове йога блокове и кой може да Ви пасват най-добре да видим как можете да ги включи в своите пози от йога.

Как се използват йога блокове?

Да вземем трите практикувани пози от йога и да се провери как можете да използвате йога блокове да се предположи, позата комфортно или засилване на тях.

1. Paschimottanasana (седящи напред Bend)

За Pose- Paschimottanasana или седнало Forward Бенд е привидно прост заседание асана осигуряване на достатъчно участък. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за най-малко 30 до 60 секунди.

Как да се прилагат Йога блок- Paschimottanasana изисква добра гъвкавост, и като начинаещ, имате нужда от помощта на йога блок да го практикуват.

Поставете йога блок на земята и да седне на задника си в края на него. В резултат на това таза накланя напред което го прави лесно за вас да се свия. Разширете вашите ръце към краката си.

2. Sethu Bandhasana (мост поза)

За Pose- Sethu Bandhasana или моста Pose е асана, която прилича на мост, когато приема. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин или вечер на гладно и го задръжте за 30 до 60 секунди.

Как да се прилагат Йога блок- За по-добро дърпане в Sethu Bandhasana, поставете йога блок между долната част на бедрата.

Блокът на йога прави вътрешната част на бедрата се събират за привеждане коленете и таза, позволяващи вдигат по-високи.

3. баддха Konasana (Butterfly поза)

За Pose- баддха Konasana или пеперудата представляват прилича на пеперуда размаха крилца. Той също така изглежда, че позицията на обущар да седна да работят. Позата е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практикувайте на празен стомах и го задръжте в продължение на 1 до 5 минути.

Как да се прилагат Йога Блок С помощта на йога блокове в баддха Konasana прави по-лесно за тези, които имат тесни буни да практикуват асаните по-точно.

Всичко, което трябва да направите, е да вземе два блока и поставете по един под коленете си. Това намалява теглото на краката си върху вътрешната част на бедрата ви помага да практикуват асаните, без да подчертава бедрата много.

Сега, нека да отговорите на някои общи въпроси и запитвания, йога блокове.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Как да избера най-подходящия йога блок?

При избора на йога блок, имайте предвид размера на ръцете си, теглото на блока йога и си гъвкавостта и стабилността. Вземете съветите на вашия йога учител, за да разбера най-добрите йога блокове.

Колко често мога да използвам йога блокове по време на тренировка?

Можете да използвате йога блока всеки ден, ако се чувствате харесва.

Практикуването на йога е красиво преживяване. Той подобрява вашата личност и живота като никой друг. Така че, трябва да се помисли за каквото е необходимо, по-добре вашите занимания по йога, както и един интересен начин можете да направите, е да се възползват от различни видове йога блокове и рок вашите занимания по йога.