Топ 6 Йога пози за релаксация

Home » Review » Fitness » Топ 6 Йога пози за релаксация

Топ 6 Йога пози за релаксация

Как се чувстваш в края на един дълъг ден? Уморихте ли се като ада? Какво правиш тогава? Falling на леглото и да спи, е лесно решение, но това не решава проблема. Какво ви трябва, е релаксация йога, който ефективно елиминира всичките си умора.

Релаксация е необходимо, тъй претоварва тялото преминава в състояние на чисто оцеляване, което доведе до застой всички други телесни дейности. И, в крайна сметка се чувствам слаб и раздразнителен.

Преди това се случи, трябва да се отпуснете и да получите тялото ви да бъде в съответствие с вътрешните си функции.

И няма друг по-добър начин да го направите от практикуване на следните 6 пози от йога за релаксация. Те са идеални, а вие трябва да ги опитате.

Намерете ги по-долу.

Преди това, нека да обсъдим ролята на йога в релаксация.

Йога за релаксация

Релаксиращ йога ви помага да намерите баланс и спокойствие. Йога дишане и пози на тялото ви разтовари от напрежението брави, създадени в него през целия ден.

Но не го бъркайте с кът за спане. Релаксация йога не е лениво легнало положение и охлаждане. Той е структуриран и съзнателно формат на почиване след постоянни усилия.

Процесът води до съживяване нервите си и обединява разпръснати енергия в тялото си. Тя ви помага да напълно да се поддаде на гравитацията, успокои ума си, и да вземат в жизнената сила чрез дълбоко дишане.

Толкова е просто и ако се практикува правилно, може да ви даде нов тласък много лесно и да ви помогне да се върнат на работа с нова енергия.

Сега, нека да проверим някои релаксиращи йога пози.

Йога пози за релаксация

1. Balasana (Child поза)

За позата: Balasana или детето Pose прилича на плода позицията на бебето. “Бала” е санскритска дума, която означава дете. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. Тази асана трябва да се практикува на празен стомах. Задръжте в тази поза за 1 до 3 минути за най-добри резултати.

Поза Предимства: Balasana освобождава напрежението в гърба, раменете и гърдите. Той намалява стреса и тревожността и внимателно се простира бедрата, бедрата и глезените. Позата също успокоява ума си и steadies дишането си.

2. Viparita карани (Крака-Up стената Pose)

Viparita карани

За позата: Viparita карани или краката-Up стената Pose е решение на много проблеми. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Viparita карани е лека инверсия и работи най-добре, когато се практикува сутрин на празен стомах. Дръжте го в продължение на 5 до 10 минути.

Поза Предимства: Viparita карани регулира притока на кръв. Облекчава подуване на глезените и възстановява уморените крака. Той също така облекчава болки в гърба леки и симптоми на безсъние. Viparita карани помага на тези, които страдат от лека депресия.

3. Makarasana (крокодил поза)

За позата: Makarasana или Крокодилът Pose прилича на крокодил с главата си над водата. Позата е съвършен до края напрегнат йога сесия. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Практика Makarasana на празен стомах, за предпочитане сутрин. Дръжте го в продължение на 3-5 минути.

Поза Предимства: Makarasana дълбоко отпуска раменете и гърба. Тя се простира си мускулите на бедрото, лекува хипертония, и облекчава умората. Той също така облекчава всички стегнати възлите в тялото си.

4. Супта Matsyendrasana (полегнала Fish Pose)

Как да направя Супта Matsyendrasana и какви са ползите от нея

За позата: Супта Matsyendrasana или полулегнал Fish Поза е усукване поза и е кръстен на Йоги нарича Matsyendra, ученик на бог Шива. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Практика асаните на празен стомах и чисти червата. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

Поза Предимства: Супта Matsyendrasana масажи си назад и бедрата. Той премахва токсините от тялото си и насърчава нов притока на кръв към храносмилателната си органи. Асаните облекчава скованост в организма.

5. Супта баддха Konasana (Bound ъгъл поза)

Как да направя Супта баддха Konasana и какви са ползите от нея

За позата: Супта баддха Konasana или Bound Angle Pose е полулегнал поза, че е много лесно да се направи. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин или вечер на гладно. Задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Поза предимства: Супта баддха Konasana понижава кръвното налягане и намалява напрежението в мускулите. Той предвижда освобождаване от пристъпи на паника и умора. Асаните също така поддържа главоболие в залива.

6. Шавасана (труп поза)

Предимства на Шавасана йога и как да го направя

За позата: Шавасана или трупа Pose е класически релаксация поза. Тя изисква от вас да спи по гръб си и остана неподвижен като труп. Шавасана е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. Можете да практикувате тази асана всяко време на деня. Бъдете в нея в продължение на 5 до 10 минути.

Поза Предимства: Шавасана успокоява всичките си мускули. Той стимулира кръвообращението и е от полза за тези, които имат неврологични проблеми. Асаните дава дълбок и медитативна почивка.

Ние също така се съберат някои предпазни мерки трябва да имате предвид по време на практиката на тези пози. Вижте ги по-долу.

Предупреждения за отдих пози

Ако страдате от хронична болка в гърба, контузия на гърба, или имат дегенеративно заболяване диск, прилагаме тези асани с внимание и под ръководството на инструктор.

По време на практика, ако не се чувствате всяка фирма, щипка или болка, внимателно да излезе от позата и почивка.

Някои често задавани въпроси за релаксация пози от йога са споменати по-долу. Погледни.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Трудно ми е да се поддаде на позата и да се отпуснете в нея. Как да го преодолеем?

Редовна практика и фокусиране ще ви помогне да се отпуснете напълно в позите. Дайте му време и бъдете търпеливи, ще отида там.

Колко често практикуват релаксация представлява?

Практика позите всеки ден или веднъж в края на деня или когато ви омръзне след напрегнат дейност и трябва да се отпуснете и да се подмлади.

Релаксиращ тялото ви може да бъде задача с динамичен начин на живот, където винаги сте в движение и никога не се седне да се успокои. Това се отразява върху тялото си и води до по-голям, лош заболяване. За да се избегне това и да бъдат балансирани, опитайте по-горе споменатите пози в йога за релаксация и да са здрави.