Топ 6 Йога пози за релаксация

Home » Review » Fitness » Топ 6 Йога пози за релаксация

Топ 6 Йога пози за релаксация

Как се чувстваш в края на един дълъг ден? Уморихте ли се като ада? Какво правиш тогава? Falling на леглото и да спи, е лесно решение, но това не решава проблема. Какво ви трябва, е релаксация йога, който ефективно елиминира всичките си умора.

Релаксация е необходимо, тъй претоварва тялото преминава в състояние на чисто оцеляване, което доведе до застой всички други телесни дейности. И, в крайна сметка се чувствам слаб и раздразнителен.

Преди това се случи, трябва да се отпуснете и да получите тялото ви да бъде в съответствие с вътрешните си функции.

И няма друг по-добър начин да го направите от практикуване на следните 6 пози от йога за релаксация. Те са идеални, а вие трябва да ги опитате.

Намерете ги по-долу.

Преди това, нека да обсъдим ролята на йога в релаксация.

Йога за релаксация

Релаксиращ йога ви помага да намерите баланс и спокойствие. Йога дишане и пози на тялото ви разтовари от напрежението брави, създадени в него през целия ден.

Но не го бъркайте с кът за спане. Релаксация йога не е лениво легнало положение и охлаждане. Той е структуриран и съзнателно формат на почиване след постоянни усилия.

Процесът води до съживяване нервите си и обединява разпръснати енергия в тялото си. Тя ви помага да напълно да се поддаде на гравитацията, успокои ума си, и да вземат в жизнената сила чрез дълбоко дишане.

Толкова е просто и ако се практикува правилно, може да ви даде нов тласък много лесно и да ви помогне да се върнат на работа с нова енергия.

Сега, нека да проверим някои релаксиращи йога пози.

Йога пози за релаксация

1. Balasana (Child поза)

За позата: Balasana или детето Pose прилича на плода позицията на бебето. “Бала” е санскритска дума, която означава дете. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. Тази асана трябва да се практикува на празен стомах. Задръжте в тази поза за 1 до 3 минути за най-добри резултати.

Поза Предимства: Balasana освобождава напрежението в гърба, раменете и гърдите. Той намалява стреса и тревожността и внимателно се простира бедрата, бедрата и глезените. Позата също успокоява ума си и steadies дишането си.

2. Viparita карани (Крака-Up стената Pose)

Viparita карани

За позата: Viparita карани или краката-Up стената Pose е решение на много проблеми. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Viparita карани е лека инверсия и работи най-добре, когато се практикува сутрин на празен стомах. Дръжте го в продължение на 5 до 10 минути.

Поза Предимства: Viparita карани регулира притока на кръв. Облекчава подуване на глезените и възстановява уморените крака. Той също така облекчава болки в гърба леки и симптоми на безсъние. Viparita карани помага на тези, които страдат от лека депресия.

3. Makarasana (крокодил поза)

За позата: Makarasana или Крокодилът Pose прилича на крокодил с главата си над водата. Позата е съвършен до края напрегнат йога сесия. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Практика Makarasana на празен стомах, за предпочитане сутрин. Дръжте го в продължение на 3-5 минути.

Поза Предимства: Makarasana дълбоко отпуска раменете и гърба. Тя се простира си мускулите на бедрото, лекува хипертония, и облекчава умората. Той също така облекчава всички стегнати възлите в тялото си.

4. Супта Matsyendrasana (полегнала Fish Pose)

Как да направя Супта Matsyendrasana и какви са ползите от нея

За позата: Супта Matsyendrasana или полулегнал Fish Поза е усукване поза и е кръстен на Йоги нарича Matsyendra, ученик на бог Шива. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Практика асаните на празен стомах и чисти червата. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

Поза Предимства: Супта Matsyendrasana масажи си назад и бедрата. Той премахва токсините от тялото си и насърчава нов притока на кръв към храносмилателната си органи. Асаните облекчава скованост в организма.

5. Супта баддха Konasana (Bound ъгъл поза)

Как да направя Супта баддха Konasana и какви са ползите от нея

За позата: Супта баддха Konasana или Bound Angle Pose е полулегнал поза, че е много лесно да се направи. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин или вечер на гладно. Задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Поза предимства: Супта баддха Konasana понижава кръвното налягане и намалява напрежението в мускулите. Той предвижда освобождаване от пристъпи на паника и умора. Асаните също така поддържа главоболие в залива.

6. Шавасана (труп поза)

Предимства на Шавасана йога и как да го направя

За позата: Шавасана или трупа Pose е класически релаксация поза. Тя изисква от вас да спи по гръб си и остана неподвижен като труп. Шавасана е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. Можете да практикувате тази асана всяко време на деня. Бъдете в нея в продължение на 5 до 10 минути.

Поза Предимства: Шавасана успокоява всичките си мускули. Той стимулира кръвообращението и е от полза за тези, които имат неврологични проблеми. Асаните дава дълбок и медитативна почивка.

Ние също така се съберат някои предпазни мерки трябва да имате предвид по време на практиката на тези пози. Вижте ги по-долу.

Предупреждения за отдих пози

Ако страдате от хронична болка в гърба, контузия на гърба, или имат дегенеративно заболяване диск, прилагаме тези асани с внимание и под ръководството на инструктор.

По време на практика, ако не се чувствате всяка фирма, щипка или болка, внимателно да излезе от позата и почивка.

Някои често задавани въпроси за релаксация пози от йога са споменати по-долу. Погледни.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Трудно ми е да се поддаде на позата и да се отпуснете в нея. Как да го преодолеем?

Редовна практика и фокусиране ще ви помогне да се отпуснете напълно в позите. Дайте му време и бъдете търпеливи, ще отида там.

Колко често практикуват релаксация представлява?

Практика позите всеки ден или веднъж в края на деня или когато ви омръзне след напрегнат дейност и трябва да се отпуснете и да се подмлади.

Релаксиращ тялото ви може да бъде задача с динамичен начин на живот, където винаги сте в движение и никога не се седне да се успокои. Това се отразява върху тялото си и води до по-голям, лош заболяване. За да се избегне това и да бъдат балансирани, опитайте по-горе споменатите пози в йога за релаксация и да са здрави.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.