Шакти Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Home » Review » Fitness » Шакти Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Шакти Йога - какво е това и какви са ползите от нея?

Чувствате ли се стресирани от време на време? Искате ли да откриете крайната спокойствие заедно с физическата годност? Ето едно интелигентно решение за всички ваши нужди. Научете уникален и най-добрите в класа по йога стилове с YogaOrama и изберете перфектен режим фитнес за вас.

Ако ви пожелавам да намерите най-добрия стил йога, която ще ви помогне да получите душевен мир, както и да ви помогне да останете във форма и здрави, след това Шакти йога може да бъде най-добрият избор за вас. Също така се нарича йога Шакти, това е било правилно обозначават като женствен начин за практикуване на йога, тъй като се фокусира повече върху движението на долната корема и бедрата.

Думата “Шакти” е бил получен от санскритската дума, която означава “творческа енергия”. Шакти йога е разделена на мощност Виняса йога и Шакти Виняса йога. Има различни асани, които хората могат да се практикуват у дома заедно с пранаяма и медитация.

Шакти йога е една такава форма на йога, които могат лесно да се практикува у дома. Всичко това отнема е малко време и усилия, за да практикуват този уникален вид йога. Има определени асани / пози, които се считат за част от тази Шива Шакти йога. Някои от тези асани са включени в Surya Namaskara.

Слънце поздравите или Сурия Namaskara е включена в Шакти йога пози. Тази асана набляга на плавно движение и преходи между различни пози. Сурия Namaskara се вижда и от духовна гледна точка. На тях са изобразени почитането на Господ Сурия според традицията хинди.

Шакти йога пози

Има 12 стъпки / представлява взаимосвързана, които заедно образуват слънчеви поздрави. За да научите Слънце поздравите по прост начин следват стъпка по стъпка инструкциите, дадени по-долу и да започнете: –

Поза 1:  Застанете прав. Доведете вашите ръце заедно в молитва позиция / Анджали мудра. Издишайте.

Поза 2:  Вдишайте и повдигнете ръцете си в посока нагоре, задържането на китките заедно. Свийте горната част на тялото назад.

Поза 3 : Издишайте, навеждам се да докосне краката си с пръсти. (Bend от кръста)

Поза 4:  Вдишайте и засили десния крак назад; прегърбвайте и повдигнете брадичката си.

Поза 5:  Сега издишайте и стъпка назад левия си крак. И двата крака трябва да са в състояние дъска. Опънете тях. Тук си телесно тегло е напълно балансиран по ръцете и краката.

Поза 6:   Намалете коленете, гърдите и челото и да докосват земята.

Поза 7:  Вдишайте, изпънете напред и завоя назад. Дръжте ръцете направо. Тази позиция е известен също като Sarpasana, Bhujangasana или позицията на змия.

Поза 8:  Издишайте, свиват пръстите на краката си, и повдигнете таза.

Поза 9:  Вдишайте и засили десния крак напред с горната част на крака си опъната на пода. Отново повдигнете брадичката си и гледам право.

Поза 10:  Свийте надолу, за да се докоснат краката си с пръсти.

Поза 11:  Вдишайте, изпънете ръцете си назад от над главата си.

Поза 12:  Издишайте и внимателно да се върне към първата позиция.

Това е много добро упражнение да започнете деня си на сутринта. Държи ви здрави, годни и подмладена през целия ден. Освен това, той ви дава духовни предимства, както добре.

Заедно с Сурия Namaskara, дихателни упражнения или пранаяма също е включена в Шакти йога. За да научите основите на пранаяма, следвайте инструкциите, изброени по-долу и да започнете: –

1. Shvasana Марга Shuddi:

При практическото прилагане на този вид пранаяма, човек трябва първо да диша напълно. След това затворете лявата ноздра и да освободи дъха бавно с дясната. Човек трябва да направи това по няколко удара. Можете да започнете, това с 5 удара в началото и да ги отнеме до 54. Повторете същия процес от дясната страна, както добре.

2. Anulom Vilom:

Това е известно също като алтернативен назален дишане. Затворете дясната ноздра и вдишвайте с лявата ноздра. След това веднага се затваря лявата ноздра и издишайте с дясната ноздра. По този начин се опита да диша бавно и дълбоко, като промените ноздрите.

3. Kapalbhati:

Седнете в Sukhasana, падмасана или Ваджрасана поза (което ви подхожда). Вдишайте дълбоко и напълно. Сега освободи дъха в няколко щрихи от двете ноздри по едно и също време. Един може да стигнат до 108 удара, докато правиш Kapalbhati. Не забравяйте, не практикуват толкова много удари, ако сте начинаещ. Започнете с 5 удара.

Внимание : Kapalbhati може да бъде вредно, ако не се практикува правилно.

Шакти йога е перфектният избор, ако искате да опитате различни видове йога. редовно практикуване и да получите своите сигурни ползи. Да споделите вашите отзиви. Честит Практикуването!

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.