10 В сила от йога пози да лекува Безпокойство

Home » Review » Health » 10 В сила от йога пози да лекува Безпокойство

10 В сила от йога пози да лекува Безпокойство

В шума и суетата на живота са се превърнали в сериозна причина за стрес и тревожност за повечето от нас. Всеки втори човек има динамичните линии на челото им, които ясно посочват, че са състояние на духа. Така че, нека да се върнем назад и първо да разберем какво наистина е тревожно.

Какво е тревожно?

Най-общо казано, безпокойство е разстройство, което някак провокира страх, тревога, страх и нервност.

Тези емоции допълнително влияят върху начина, по който се държим, и ако продължително, те могат да ви повлияе също и физически. Тревожността е обезпокоително, и докато леко мач не може да има сериозни последици, тежка тревожност може да окаже голямо влияние върху нашето ежедневие.

Хората са в общото състояние на безпокойство, когато те са изправени пред предизвикателство. Това е нормално. Това наистина се превръща в проблем, като се притеснявате пречи на съня си или начина, по който функционира като цяло. Тревожността се случва, когато ви реакция е несравнимо по-големи, което обикновено се очаква, когато сте изправени пред ситуация.

Как ли йога Помощ Cure Безпокойство?

Йога дава на тялото ви добър участък и стимулира различните хормони. Той също така лекува нервната система. Участъкът успокоява ума си и отпуска тялото си. Тя почти изглежда като тялото ви се освобождава цялото напрежение, което е в капан между мускулите. Изцелението на нервната система, помага и ендорфини освобождаване, които са щастливи хормони. Искате ли да знаете как йога помощ при тревожност и стрес? Практикуването на всяка асана или Пранаяма помага за облекчаване на стреса. Това са някои лесни пози, които можете да се започне.

Топ 10 пози В Йога за тревожност и стрес взаимопомощ

1. Ustrasana

Как да направя Ustrasana (Camel Поза) и какви са ползите от нея

Ustrasana дава на тялото ви добър участък. Тя не само освобождава насъбран стреса, но също така осигурява подобрена циркулация на кръвта в цялото тяло. Правилното кръвообращението означава повече кислород, което помага да се излекува ума и тялото добре. Тази асана е отлично средство за борба с тревожност.

2. Setu Bandhasana

Setu Bandhasana

Точно както Ustrasana, тази асана твърде позволява по-добро кръвообращение по цялото тяло. Гърбът получава добра участък. Това помага да се успокои ума и намаляване на стреса. Тази асана се бори безсъние, както добре. Поради това е една добра асана да практикува, когато имате проблеми с безпокойството.

3. баддха Konasana

Тази асана е толкова лесно, че почти всеки може да го направи. По същество се простира си вътрешната част на бедрата и слабините, но прав гръб и отсечката в краката ви накара да се чувствате по-добре. Вашият тревожност и стрес автоматично намаляване, умът ви успокоява. Тази асана също помага лекува тревожност.

4. Paschimottanasana

Как да направя Paschimottanasana и какви са ползите от нея

Тази асана е седнал напред завой, който помага участък почти всяка частица от тялото ви и ще ви се отпуска, както добре. Тази асана докосне ума, тялото и душата, като те оставя щастливи и здрави. Както можете да се отдадете на тази асана, умът ви успокоява и притеснение напуска тялото си. Практика е да се насладите на спокойни живот.

5. Dandasana

Тази асана предимно ви помага да се развие основната сила. Той е изключително лесен, но трябва да включва ума и тялото, когато се практикува тази асана. Тя работи на вашето ядро ​​и гръбначния стълб и освобождава стреса. Тази асана е основно едно, че можете да започнете да практикувате за облекчаване на тревожност.

6. Utthita Trikonasana

Utthita Trikonasana

Тази асана има интересна особеност – противопоставянето на сила. Тази функция балансира две противоположни енергии и помага за намирането на синергия между тях. Това е един лесен асана, но трябва да присъства в момента, за да се възползват максимално от него. Обрат и отсечката, че тя включва помощ тревожност освобождаване и да се успокои ума и тялото.

7. Marjariasana

Как да направя Marjariasana и какви са ползите от нея

Тази асана напълно огъва гръбнака и когато комбинирате тази асана с дишането, той издига своите предимства. Един от най-добрите предимства на тази асана е освобождаване на стреса. Това прави тялото ви по-гъвкава и подобрява кръвообращението. Поради това, че има големи лечебни свойства, които се отпуснат и да се успокои ума и тялото.

8. Balasana

В Balasana е възстановителен, успокояващ поза, която отпуска и подмладява организма. Участъкът в задната отпуска гръбначния стълб. Успокоява мускулите, като по този начин помага за облекчаване на болката, особено в гърба, врата и раменете. Коленете също се разтягат и спокойна, и поради това, сухожилията, мускулите, както и ставите са излекувани и приготвиха за да функционира. Позата наподобява позицията на плода и се казва, че за осигуряване на физическо, психическо, емоционално и утеха на битието.

Тази поза наистина да поражда положителни чувства, можете транспортиране обратно към детството си дни и източване на лоши чувства и арогантност.

9. Dhanurasana

Тази асана напълно се разширява и отваря раменете, гръдния кош, и шията. Това прави коремните мускули и обратно силна и облекчава стреса и тревожността.

10. Shavasana

Shavasana е един от най-добрите йога пози за тревожност и депресия облекчение. Shavasana позволява максимална релаксация на тялото и ума, което е също толкова важно, колкото упражнения и балансирана диета са.

След напрегната тренировка, която включва разтягане, усукване, договаряне, и обръщане на мускулите, Shavasana позволява на тялото ви да си почине и да се прегрупират. Дори и най-пренебрегваните мускули ще получат известно време да се пусне на стреса в такъв кратък период от време.

Йога представи на нервната система с един куп на невромускулната информация. Shavasana помага нервната ви система се интегрират тази информация, преди умът ви стане зает с редовен стреса на деня.

Практикувайте йога редовно, и ще забележите колко успокояващо е то. Животът ви ще изглежда по-лесно автоматично и тревожност и стрес ще бъдат ограничени. Започнете с тези лесни асани в йога за тревожност облекчение, и тялото и ума ви ще иска повече. Йога е пристрастяване!

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.