10 Effektiv Yogaposer bota Ångest

Home » Review » Health » 10 Effektiv Yogaposer bota Ångest

10 Effektiv Yogaposer bota Ångest

Det liv och rörelse i livet har blivit en allvarlig orsak till stress och oro för de flesta av oss. Varannan person har oroa linjer på pannan, som tydligt anger deras sinnesstämning. Så, låt oss ta ett steg tillbaka och först förstå vad ångest egentligen är.

Vad är ångest?

Generellt sett är ångest en sjukdom som slags anstiftar rädsla, oro, ängslan och nervositet.

Dessa känslor påverkar vidare hur vi beter sig, och om långvarig, kan de påverka dig fysiskt också. Ångest är oroande, och medan en mild bout inte kan få allvarliga konsekvenser, kan svår ångest ha en stor inverkan på vår vardag.

Människor är i ett allmänt tillstånd av oro när de står inför en utmaning. Det här är normalt. Det blir verkligen ett bekymmer när oron stör din sömn eller hur du fungerar i allmänhet. Ångest uppstår när din reaktion är i proportion till vad som brukar förväntas när du står inför en situation.

Hur fungerar Yoga Hjälp Cure Ångest?

Yoga ger kroppen en bra sträcka och stimulerar olika hormoner. Det läker också nervsystemet. Sträckan lugnar ditt sinne och slappnar kroppen. Det verkar nästan som kroppen släpper alla spänningar som är fångade mellan musklerna. Läkningen av nervsystemet hjälper också frigöra endorfiner, som är de glada hormoner. Vill du veta hur gör yoga hjälp med ångest och stress? Öva någon asana eller Pranayama lindrar stress. Dessa är några enkla poser som du kan börja med.

Top 10 poserar Yoga för ångest och stress

1. Ustrasana

Hur man gör Ustrasana (Camel Pose) och vilka är dess fördelar

Ustrasana ger kroppen en bra sträcka. Det släpper inte bara uppdämda påfrestning men också säkerställer förbättrad blodcirkulation i hela kroppen. Korrekt blodcirkulation betyder mer syre, vilket hjälper till att läka kropp och själ ordentligt. Detta asana är ett utmärkt sätt att bekämpa ångest.

2. Setu Bandhasana

Setu Bandhasana

Precis som Ustrasana gör detta asana också bättre blodcirkulation i hela kroppen. Ryggen får en bra stretch. Detta bidrar till att lugna sinnet och minska stress. Detta asana bekämpar sömnlöshet också. Därför är det en bra asana att träna när man har ångest frågor.

3. Baddha Konasana

Detta asana är så lätt att nästan vem som helst kan göra det. Den sträcker sig i princip din inre lår och ljumske, men rak rygg och stretch i benen gör dig att må bättre. Din ångest och stress automatiskt minska ditt sinne lugnar ner. Detta asana hjälper också bota ångest.

4. Paschimottanasana

Hur man gör Paschimottanasana och vilka är dess fördelar

Detta asana är en sittande framåt böj som hjälper sträcka nästan varje bit av din kropp och slappnar dig också. Detta asana rör ditt sinne, kropp och själ, hålla dig glad och frisk. Som du njuta av denna asana, lugnar dig ner och oro lämnar kroppen. Praktiken att njuta av en ångestfritt liv.

5. Dandasana

Detta asana hjälper i första hand dig att utveckla grundläggande styrka. Det är mycket enkelt, men du måste engagera din kropp och själ när du tränar denna asana. Det fungerar på din kärna och ryggrad och frigör stress. Detta asana är en grundläggande som du kan börja träna för att lindra ångest.

6. Utthita Trikonas

utthita Trikonas

Detta asana har en intressant funktion – oppositionen kraft. Denna funktion balanserar två motsatta energier och hjälper till att hitta en samverkan mellan dem. Det är ett enkelt asana, men du måste vara närvarande i nuet för att göra det bästa av det. Den twist och sträcka som det innebär att frigöra ångest och lugna din kropp och själ.

7. Marjariasana

Hur man gör Marjariasana Och vad är dess fördelar

Detta asana flexar helt ryggraden, och när du kombinerar denna asana med andning, höjer den sina fördelar. En av de bästa fördelarna med denna asana är stress release. Det gör din kropp mer flexibel och förbättrar cirkulationen. Därför har det stora läkande egenskaper som slappna av och lugna din kropp och själ.

8. Balasana

Den Balasana är en reparativ, lugnande pose som slappnar av och föryngrar kroppen. Sträckan i ryggen slappnar ryggraden. Det lugnar musklerna och därmed bidra till att lindra smärta, särskilt i rygg, nacke och axlar. Knäna är också sträcks och avslappnad, och därför är senor, muskler, samt leder läkt och gjorde sig redo för att fungera. Den pose liknar en fosterställning och sägs ge fysisk, mental och emotionell tröst till varelse.

Denna pose främjar verkligen positiva känslor, transportera dig tillbaka till din barndom dagar och stripp dig om sjuka känslor och arrogans.

9. Dhanurasana

Detta asana helt expanderar och öppnar axlar, bröst och hals. Det gör magmusklerna och tillbaka starkt och lindrar stress och ångest.

10. Shavasana

Shavasana är en av de bästa yogaställningarna för ångest och depression lättnad. Shavasana tillåter ultimata avkopplingen av din kropp och själ, som är lika viktigt som motion och en balanserad kost är.

Efter en ansträngande träning som innebär sträckning, vridning, upphandlande och invertering av muskler tillåter Shavasana kroppen att vila och samla. Även de mest försummade muskler kommer att få lite tid att släppa sin stress på så kort tid.

Yoga förser nervsystemet med en hel del neuromuskulär information. Shavasana hjälper nervsystemet integrera denna information innan ditt sinne blir upptagen med den vanliga stressen av dagen.

Yoga regelbundet och du kommer att märka hur lugnande det är. Ditt liv kommer automatiskt att verka enklare och ångest och stress kommer att hållas i schack. Börja med dessa enkla asanas i yoga för ångest lättnad, och din kropp och själ kommer att be om mer. Yoga är beroendeframkallande!