5 ефективни асани + 1 Пранаяма да отнеме вниманието камъни в бъбреците

Home » Review » Health » 5 ефективни асани + 1 Пранаяма да отнеме вниманието камъни в бъбреците

5 ефективни асани + 1 Пранаяма да отнеме вниманието камъни в бъбреците

Представете си – имате постоянно усещане за уриниране, придружено от силна болка в гърба. Може да имате и втрисане или се поти обилно. Всички те са причина за тревога и безпокойство. Те показват, че тези две бобови с форма на органи в средата на гърба си най-вероятно имат камъни в тях.

Бъбреците са предназначени за филтриране на излишната вода и отпадъчни продукти от кръвта. Тези отпадъци обикновено се отделят под формата на урина. Но понякога твърде много калций или урея форми малки камъни в бъбреците, които могат да причинят тези екстремни симптоми.

Въпреки, че първото нещо, което трябва да направите е да се втурне на лекар, пиене на много вода и практикуване на йога може да направи чудеса за лечение на камъни в бъбреците.

Йога за камъни в бъбреците

1. Ustrasana

Как да направя Ustrasana (Camel Поза) и какви са ползите от нея

Камилата поза масажи органи, особено бъбреците. То изпраща прясно много кръв към бобови с форма на органи, като по този начин окисление и ги детоксикация. Тази асана не само облекчава симптомите на камъни в бъбреците, но и не им позволява да рецидивиращо.

2. Bhujangasana

Как да направя Bhujangasana и какви са ползите от нея

Позата Cobra е друг ефективен коремна поза. Тя се простира на бъбреците и изчиства блокажи. С редовна практика, вие ще откриете голямо облекчение от камъни в бъбреците. Непрекъснато практика ще гарантира, бъбречните камъни не се връщат.

3. Viparita карани

Viparita карани

Краката нагоре по стената Поза е изключително вкусно. Това води до снижаване на стреса и напрежението. Той също така намалява кръвното налягане – причина за камъни в бъбреците. Практикуването на тази асана може да свали симптомите на тези лоши камъни. Тя също така ще ви освободи от болката и напрежението.

4. Balasana

Как да направя Balasana (Pose Child) и какви са ползите от нея

Друг ефективен възстановителна поза, Pose на детето също помага за облекчаване на стреса, свързан с камъните. Като в тази утроба, подобни позиции води до снижаване на налягането и болката.

5. Pawanmuktasana

Облекчаване представляват най Wind е един от най-ефективните йога асани за камъни в бъбреците. Тази поза върши чудеса в изчистването блокажи и освобождаване на налягането. Той също така масажи бъбреците и облекчава симптомите на камъни в бъбреците.

6. Anulom Vilom

Това Пранаяма премахва претоварването на всички нива. Дишането е изключително важно, докато втвърдяване проблем. Той помага в пълна детоксикация, което е от съществено значение, когато става въпрос за камъни в бъбреците. В Anulom Vilom облекчава също болката, свързана с камъни в бъбреците. Редовна практика предотвратява образуването на нови камъни.

Камъни в бъбреците са болезнени. Ако поддържате здравословен начин на живот, вие ще бъдете в състояние да ги избегнат успешно напълно. Били ли сте някога се практикува някоя от тези пози в  йога за отстраняване на бъбречни камъни? Не чакайте, докато не е станало твърде късно! Йога може да помогне за облекчаване на симптомите и намаляване на размера на камъните. Консултирайте се с вашия лекар, преди да се отдадете на практиката.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.