5 Baba Ramdev йога Asanas за лечение на диабет

Home » Review » Health » 5 Baba Ramdev йога Asanas за лечение на диабет

5 Baba Ramdev йога Asanas за лечение на диабет

Йога е лек за различни заболявания, тъй като възрасти. Йога е древна и ефективен лек за множество проблеми, свързани със здравето. Практиката на йога датира от преди повече от 5000 години. Практиката на йога включва медитация, дихателни упражнения, пранаяма, асани, и най-важното от всичко – постигане на вечен мир.

Баба Ramdev е провел различни сесии за това как човек може да се отърве от проблеми, свързани със здравето, като се упражняват йога всеки ден. Той е представил на заседание на 7 лесни и прости стъпки за лечение на смъртоносна болест като диабет.

За да започнете работа с Ramdev Йога за диабет, просто следвайте посочените по-долу прости стъпки: –

Започнете йога сесия, като Възпяване ОМ силно и това се повтаря 11 пъти. Това създава добри и ефективни вибрации. Диабет често се обозначават като “майката на всички болести. Ето защо Баба Ramdev е разработила йога сесия за диабетици и да им помогне да се отървете от болестта.

Да започнем с това, човек, който има диабет трябва да направи Bhastrika пранаяма всеки ден в продължение на около 30 минути. Докато практикуване на пранаяма, човек трябва да има задълбочени познания по мудри. Енергията, която се създава докато практикуват медитация или пранаяма се прехвърля в тялото чрез мудри. Ето защо човек трябва да има добри познания за мудрите.

Докато правите мудра, докоснете върха на показалеца ръката си с върха на палеца. Дръжте другата три пръста нещата.

Следвайте тези прости стъпки, за да практикуват Bhastrika пранаяма у дома: –

При това Bhastrika пранаяма, седне в Ваджрасана положение (за предпочитане). Сега, дръжте ръцете си на колене и затвори очи. Винаги помнете, преди да се започне със сесията, което трябва да се отпуснете напълно тялото си. Тук трябва да се диша в напълно и бавно и с двете ноздри до белите дробове са пълни с въздух. След това издишайте енергично с двете ноздри. Опитайте се прави това в продължение на 10-15 пъти дневно. Вие не трябва да се прилага сила, докато вдишвате, но докато издишате, което трябва да се прилага сила.

1.  Kapalbhati  е един от най-добрите възможности за диабетик. Ако диабетна човек практикува тази техника редовно, а след това със сигурност може да се контролира болестта му. Това е много ефективна форма на пранаяма. Седнете на пода в удобна позиция с кръстосани крака. Поемете дълбоко въздух и издишайте бързо, което прави звука. Винаги помнете, докато правиш Kapalbhati, трябва да насилствено и бързо издишайте и бавно и дълбоко вдишайте. Продължи да прави това в продължение на 10 пъти и след това отпуснете. Това работи като благословия за диабетици и помага за контролиране на заболяването.

2.  Anulom-Vilom  е друг начин за лечение на това заболяване. Anulom Vilom е известен също като алтернативен назален дишане. Тук можете да затворите дясната ноздра и вдишвайте с лявата ноздра. След това веднага се затваря лявата ноздра и издишайте с дясната ноздра. По този начин се опита да диша бавно и дълбоко, като промените ноздрите.

Всички 3 видове пранаяма помощ в отпочиваща и лечение на това заболяване. Асаните също са ефективни и най-добрите възможности за лечение на диабет. За да научите Mandukasan по най-простия начин, просто следвайте стъпките по-долу:

3.  Mandukasan:  Седнете на пода в позиция Ваджрасана. Сега направи юмруци и на двете си ръце и ги поставете върху стомаха си по такъв начин, че става дума за пъпа. Натиснете едновременно юмруците срещу корема. Сега се опитайте да докосват земята с челото си. Опитайте огъване надолу толкова, колкото можете. Задръжте тази позиция в продължение на 20 секунди и след това отпуснете.

4.  Ardha Matsyendrasana:  Седнете на пода с краката си направо пред себе си. Свийте колене, сложи краката си на пода и след това плъзнете левия си крак под десния крак. Поставете външната страна на левия крак на пода. Стъпка на десния крак над левия крак и не го поставяйте на пода извън лявото бедро. Натиснете десен на пода точно зад десния си хълбок и задайте лявата горна част на ръката от външната страна на дясното бедро, близо до коляното. В дясното коляно ще посочи директно към тавана. Ето, вие трябва да издишайте и се обърнат към вътрешната страна на дясната си бедро. Останете в това положение за около 30 секунди и след това отпуснете. Опитайте това прави по друг начин също.

5.  Vakrasana:  За това, което трябва да седи в удобна позиция с кръстосани крака. Сега, дръжте дясната си ръка от лявата си ръка върху лявото коляно. Опитайте се да извъртате тялото си в лявата посока. Не забравяйте да запазите вашата поза прав. Опитайте да правите това в правилната посока също.

Опитайте тези по-горе съвети, дихателни упражнения и асани на Ramdev баба йога на диабет и диабет ви определено ще бъде в контрола. Останете здрави и запази практикуване!

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.