7 Баба Ramdev Йога асани за бременност

Home » Review » Health » 7 Баба Ramdev Йога асани за бременност

7 Баба Ramdev Йога асани за бременност

Бременността е красив процес. И определено поразителен. Представете си, носещ друг живот в тялото си! Тя ще ви се отрази физически, емоционално и психически. Хормоналните промени ще ви обърквам да няма край. За улеснение на процеса и да я направи безпроблемно, опитайте следните 7 асани в Баба Ramdev Йога за бременност.

Преди това, нека да научите положителните ефекти от йога по време на бременността.

Йога – огромно предимство по време на бременност

Бременност променя тялото си драстично, а също и да го подготвя за раждането и началото на грижите за децата. Това е от решаващо значение фаза, която определя здравето на майката и детето. Най-голямо внимание и значение трябва да се отдаде на майката благосъстоянието и навици. Някои от асани йога и пранаями лекота на тялото и му предоставя необходимата подплънки за плавен доставка.

Те правят тялото ви еластична и да започне до вашата тазовата област, което е по-удобен по време на раждането. Хормоналните промени могат да направят майката ексцентричен, карайки я да полудее, с емоционален стрес и депресия. Йога я забавя и успокоява нервите й, помагайки й сделка със състоянието разумно. Йога лекува проблемите, които възникват по време на бременност като сутрешното гадене, спазми, запек и подуване на глезените. С една дума, той прави живота ви по-лесно по време на бременност и по-добре за живота вътре в теб.

Но, преди да продължи с това, уверете се, че сте приели съветите на лекаря си и влак при сертифициран учител по йога. Също така, всеки етап на бременността ще изисква различни решения, и асаните трябва да бъдат съответно адаптирани. Най-важното е, да слушате тялото си и да направим това. Не забравяйте, че по време на напреднала бременност, избягвайте асани, които подчертават по корема и да бъдат изключително внимателни по време на тренировка от 14-та седмица на бременността.

След няколко асани можете да опитате от втория триместър г. насам.

Баба Ramdev Йога за бременност – 7 Най-добрите Асани

Баба Ramdev, популярна йога гуру от Индия, популяризирана идеята за йога и да го разпространява чрез огромни йога лагери и телевизионни програми. Продължава посланието на йога на международната сцена и работи за подобряване на здравето на хората чрез своите специално проектирани йога асани. Няколко от тях означаваше, специално за бременни жени са споменати по-долу. Погледни.

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana или планината Поза се смята за основата на всички асани, от които се предполага, че други асани. Тя може да се практикува по всяко време на деня, а не непременно на празен стомах. Но ако сте предходната или следващата с други асани, се уверете, че стомахът е празен. Tadasana е на ниво, Хата йога асани основен. Дръжте го в продължение на 10 до 20 секунди.

Предимства на Tadasana по време на бременност

Tadasana увеличава фокуса и концентрацията, която може да се объркват в резултат на бременност, стрес. Тя подобрява стойката си и укрепва бедрата, краката и глезените, като те оставя силна и мине през деветте месеца. Тя фирми корема си и steadies дишане, като ви помага да се запази спокойствие и съставена. Тя облекчава болки по цялото тяло, които могат да бъдат чести с бебе вътре. Позата подобрява циркулацията на кръвта и прави гръбнака гъвкав, като те оставя здрава и подмладена.

2. Sukhasana (Easy Pose)

Sukhasana или за лесен Pose, както подсказва и името, е един от най-удобните йога асани. Той е идеален за начинаещи, така и тези, които трябва да се вземат лесно. В източните култури, това е обичайната седнало положение. Sukhasana работи най-добре, когато го практикува сутрин, защото това е медитативна поза. Вашият стомах не е задължително да бъде празно да практикуват тази поза. Sukhasana е ниво начинаещ Виняса йога асани а. Седнете в него толкова дълго, колкото можете.

Предимства на Sukhasana по време на бременност

Sukhasana простира гръбнака, която ви дава много по-необходими обратно участък. С него се разширява гърдите си и успокоява ума си, като те оставя умни и уверени по време на бременност. Тя отваря бедрата ви, намалява умората и ободрява настроението ви. Позата ви тонизира и повишава волята си да бъдат продуктивни. Тя подобрява храносмилането и подобрява дишането си, запазвайки вашето дете вътре здрав и здрави. Това ви държи в състояние на покой, което е много необходима в състояние на бременност.

3. баддха Konasana (Butterfly поза)

Баддха Konasana или Butterfly вид поза като пеперуда размаха крилца. Също така е сходна с позицията на обущар по време на работа. Практика баддха Konasana на празен стомах и черва чисти, за предпочитане сутрин. Вечер се уверете, че има разминаване от 4 до 6 часа между последното хранене и практиката. Баддха Konasana е йога асани ниво начинаещи. FLAP далеч от една до пет минути.

Предимства на баддха Konasana по време на бременност

Баддха Konasana укрепва и се простира си вътрешната част на бедрата, слабините и колената, което ще дойде по-удобно по време на раждане. Той облекчава от храносмилателни проблеми, поддържане на корема си, без претрупване. Той подобрява здравето на яйчниците и простатата жлеза. Позата стимулира сърцето и лекува лека депресия, като ви помага да се справят с промяната. Тя работи на високо кръвно налягане и отваря долната част на гърба, която ви отпуска.

4. Dandasana (стик поза)

Dandasana или Стик вид поза сравнително лесно, но е доста напрегнат. Тя подготвя тялото за по-взискателните асани. то Практика сутрин на празен стомах и чисти червата. Ако не получите време сутринта, го правя вечер след пауза от 4 до 6 часа от последното хранене. Dandasana е ниво начинаещ Виняса йога асани а. Задръжте в тази поза за 20 до 30 секунди.

Предимства на Dandasana по време на бременност

Dandasana укрепва мускулите на гърба и се простира в гърдите си, което ви физически пъргав. Облекчава усложнения в репродуктивните органи и ги пази функционира добре. Успокоява си мозъчни клетки и ви държи в мир. Позата предпазва тялото от гърба и хип наранявания, които ви са по-склонни към по време на бременност.

5. Janu Sirsasana (главата до коляното поза)

Janu Sirsasana или главата до коляното Pose изисква от вас да се докосне коляното си с главата си. Той дава на тялото ви добър участък. то Практика на сутринта, когато сте свежи и пълни с енергия. Уверете се, че на празен стомах и червата чисти. В случай, че го практикуват през нощта, да го направи след 4 до 6 часа от последното хранене. Janu Sirsasana е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

Предимства на Janu Sirsasana по време на бременност

Janu Sirsasana простира прасците и буни, повишаване на тяхната гъвкавост, за да се улесни раждането. Той стимулира черния дроб и бъбреците, като им помага да функционира по-добре да се справят с увеличените телесни изисквания. Добре е за бременни дами, страдащи от безсъние, често срещано явление по време на бременността. Janu Sirsasana укрепва мускулите на стомаха, той се подготвя за контракциите.

6. Marjariasana (Cat поза)

Marjariasana или Котката Поза е подобен на котка стречинг. Следователно, позата е кръстен на него. участъкът котешки е умело адаптирана към йога асани. Фамилията котка се смята за най-гъвкави в животинското царство, което ни дава още една причина да практикуват тази асана. Практика позата сутрин или вечер на гладно. Това е нивото на Ащанга йога асани основен. Дръжте го в продължение на 10 секунди.

Предимства на Marjariasana по време на бременност

 Представляват най-Cat укрепва китките и раменете, което помага на организма да се справи с излишните килограми по време на бременността. Това е добре за тези, които страдат от спондилит и пъхна диск, който бременните жени са лесно податливи на. Marjariasana той определя чрез подпомагане и укрепване на гърба.

7. Shavasana (труп поза)

Shavasana или трупа Pose прилича тишината на мъртво тяло. Това обикновено се прави в края на йога сесия или след напрегнат йога асани. Тя може да бъде доста трудно, тъй като тя изисква от вас да остане напълно неподвижен и спокоен. Уверете се, че не заспива по време на позата. Shavasana е на ниво, ащанга йога асани основен. Отпуснете се в позата за 10 до 12 минути.

Предимства на Shavasana по време на бременност

Shavasana помага на тренировка мивката в по-добро в своето същество, което помага на цялото тяло полза от него. Тя ви дава дълбоко и медитативно състояние на покой, което е много необходима по време на бременност, тъй като стреса и тревожността са лесно се задейства по време на тази фаза. ремонтите позата увредените тъкани и клетки, подготвя организма за поддържане на живота в него.

Отговори Експертни за читателите Въпроси

Мога ли да опитате йога за първи път по време на бременност?

Да, йога е нежна и безопасно и перфектно добре да се започне за първи път по време на бременност.

Кога трябва да започне пренатална йога?

Препоръчително е да се започне от втория триместър г. насам, както през първия триместър, тялото ви минава през много промени, и неговата енергия не е в най-добрия.

Какво да се носят за бременността йога практика?

Носете свободни и удобни дрехи, които не пречат на вашата практика

Така че, това е всичко за Баба Ramdev йога за бременни жени. Освен подобряване на цялостното ви здраве и ви помага да наддават на тегло, здравословно, йога ви защитава от гестационен диабет и раждане с цезарово сечение. И още много, което ще разберете след като започнат практиката. Направи го в името на здравето си и за детето.