7 йога пози които ще ви помогнат в борбата с депресията

Home » Review » Health » 7 йога пози които ще ви помогнат в борбата с депресията

7 йога пози които ще ви помогнат в борбата с депресията

Някои дни, ужас ставане сутрин и пред света. Безнадеждност поема, и да се чувстваш празен. Ако това се повтаря често, значи имате проблем, моят приятел, тъй като депресията чука на вратата ви. Колкото по-скоро се намери решение, толкова по-добре. Има ли йога помощ при депресия? Йога се казва, за облекчаване на депресия, естествено, и ето списък на 7 пози от йога, които ще ви помогнат да го направят. Погледни.

Преди това, нека да се запознаете с някои факти за депресия.

Какво е депресия?

Депресията е заболяване, което засяга мозъка ви. Това е вашата реакция към нещо тъжно, загуба на някой, или униние. Когато тези чувства се задълбочават и стават напрегнати, това води до състояние, наречено клинична депресия.

Знаеш ли сте депресирани, когато се покаже следните симптоми последователно в продължение на две седмици.

Симптоми на депресия

  • Чувствате се безполезен и виновен на дневна база
  • Вашият концентрация намалява и нерешителност поема
  • Всички хобита и дейности ви хареса по-рано вече не изглеждат привлекателни изобщо
  • Мислиш ли, че за смъртта и да планира самоубийство
  • Вие се чувствате нестабилни и притеснен или невероятно тъп и бавно
  • Няма да има съществена промяна в теглото си – или го спечелят или губиш

Какво причинява депресия?

 
 
 
 
 

Когато се емоционално, прикрепен към нещо в продължение на период, и тя вече не съществува, тя остава една празнота, и депресия поема за да се справят със загубата. Genetics, колебания в нивата на хормон, някои медицински състояния, реакция след операцията, и високи нива на стрес също причиняват депресия. Това е общо, но тежък проблем, който трябва да бъде решен, преди да излезе извън контрол. Нека сега да разберете как йога и депресията са свързани.

Йога като лек за депресия

Йога е един от най-добрите начини да се облекчи настроението си и да поддържат депресия в залива. Йога пози увеличават циркулация на кръв към мозъка и позволяват производството на хормоните на настроението повишаване.

Практиката на йога няма никакви странични ефекти, което го прави по-добър вариант в сравнение с други лекарства за депресия правят. Някои пози от йога, за да се бори с депресия са споменати по-долу. Опитайте ги в продължение на най-малко 12 седмици, за да забележите значителни промени.

Йога за депресия – 7 Effcetive пози

1. Balasana (Child поза)

Balasana помага успокои мозъка ви и облекчава стреса и тревожността. Тя леко се простира долната част на гърба и бедрата, което позволява на тялото ви да се отпуснете. Мир и спокойствие предимство пред цялото си същество, като ви помага да се справите с депресията по-добре.

Balasana е считан за един от най-удобните пози от йога. Всичко, което трябва да направите е да коленичат и да седне върху петите. Уверете се, че големите пръсти се допират. Дръжте ръцете си на колене и се разпространява колене хип ширината на раменете. След това, се огъват торса си напред, между разделени на бедрата, с лицето си да докосва земята. Донесете ръцете си напред и ги поставете от двете страни на главата си, с дланите надолу. Бъдете в тази позиция в продължение на няколко минути.

2. Sethu Bandhasana (мост поза)

Sethu Bandhasana укрепва мускулите на гърба и облекчава уморени обратно. Тя ви помага да се отпуснете и да работи чудеса за хора, страдащи от стрес, тревожност и депресия.

Sethu Bandhasana отваря сърцето си, като се чувствате леко и спокойно. За да направите позата, легнете на пода по гръб. Дръжте ръцете си на пода от двете страни с дланите надолу. Повдигнете краката си, като ги сгъване в коленете. Уверете се, че глезените и коленете са в права линия, а краката са няколко инча един от друг. След това леко повдигнете целия си гръб от пода и ще остане там в продължение на няколко секунди. Докато правите това, бедрата трябва да са успоредни една на друга, и гърдите трябва да докосва брадичката си. Уверете се, че не се огъват брадичката си.

3. Urdhva мукха Svanasana (нагоре-облицовъчни куче поза)

Как да направя Urdhva мукха Svanasana и какви са ползите от нея

Urdhva мукха Svanasana може лесно да се лекува лека умора и депресия. Има цялостно подмладяващ ефект върху тялото си, и целия натиск, хванати в капана на гърба си ще изчезне.

Urdhva мукха Svanasana укрепва и се събужда горната част на тялото. За да направите асаните, Легнете на пода с лице надолу и си крака след Същото е и с пръстите на краката изправени надолу и няколко инча един от друг. Поставете дланите си в близост до гръдния кош и от двете страни, с лице надолу. Дръжте дланите си в близост до гръдния си кош. Повдигнете торса си и изправете ръцете и краката на няколко инча от пода. Натиснете горната част на краката си здраво в земята. Дръжте главата си прав или с лице нагоре и раменете си далеч от ушите си и нека си покачване в гърдите.

4. Adho мукха Svanasana (насочената надолу куче поза)

Как да направя Adho мукха Svanasana и какви са ползите от нея

Adho мукха Svanasana позволява свеж приток на кръв в тялото си. Тя се простира на врата и шийните прешлени, освобождаване от стреса в тях, като по този начин намаляване на тревожността и успокояване си същество.

Adho мукха Svanasana укрепва коремните мускули и подобрява храносмилането. За да направите позата, направете поза на една маса с тялото си. Използвайте краката и ръцете си, за да краката на масата и гърба си като плота на масата. Сега, изправете лактите и коленете, бутане си хип нагоре и се оформя V- образна форма с тялото си. Ръцете трябва да са на ширината на раменете, краката бедрата на ширината на раменете, а пръстите на краката са насочени право. Силно натиснете ръцете си на земята и се оправям врата си. Ухото ви трябва да докосват вътрешните си оръжие. Дръжте погледа на очите в пъпа си.

5. Halasana (Plow поза)

Как да направя Halasana и какви са ползите от нея

Halasana намалява натоварването на гърба си и подобрява стойката си. Той успокоява мозъка си, той дава добра участък, и намалява стреса. Той запазва главоболие и безсъние в залива.

Halasana е един от най-добрите успокояващи позите за нервната ви система. За да направите позата, лежи неподвижно на гърба си, с ръцете си държат заедно с тялото си. Повдигнете краката си от земята под ъгъл от 90 градуса спрямо земята. След това, поставете ръце на бедрата си и да ги използват като подкрепа, повдигнете бедрата към гърдите си. Бавно свали краката си и да ги вземе над главата си, да докосвате земята отвъд главата си и поставяне на пръстите на краката си здраво на земята. Уверете се, че бедрата ти са прави, за да ги избегнете докосването на главата си. Махни си ръцете от ханша, изправи ръцете си напред, и ги поставете на земята с дланите надолу.

6. Uttanasana (права напред Fold поза)

Uttanasana премахва напрежението в гърба, раменете и врата и подобрява функционирането на нервната ви система. Тя ви успокоява и намалява тревожността.

Uttanasana също подобрява кръвообращението. За да направите асаните, стои прав с ръцете си заедно с тялото си и краката си на една ръка разстояние “. Сега, поставете ръцете си върху бедрата си и се свия на бедрата. Направи си главата и гърдите докоснат бедрата. Носете си ръцете и ги остави до краката си или да притежават глезените отзад. Дръжте бедрата си прав.

7. Шавасана (труп поза)

Предимства на Шавасана йога и как да го направя

Шавасана ви подмладява и помага на тялото ви да се отпуснете. Той намалява кръвното налягане и позволява на последиците от предишните пози да потъват в по-добре.

И накрая, в края на краищата на ума и тялото ободряващите пози, Шавасана ще ви даде всички останали и обхватът да се лекува. За да направите Шавасана, легнете на пода по гръб. Дръжте краката си на няколко инча един от друг и ги оставете да падне настрани. Нека ръцете си лежат заедно с тялото си с дланите си да гледат нагоре. Сега внимателно затворете очите си и нека цялото ви тяло се отпуснете, бавно и внимателно. Вземете дълбоки вдишвания и ще остане в момента.

Всички гореспоменати пози в йога за депресия ще помогнат за облекчаване на емоционалните белези и травмата дълбоко вкоренено в физическото и психическото ви тяло. Да го пробвам.

Сега, нека да разгледаме някои общи въпроси относно депресия.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Дали депресия по-разпространени при жените, отколкото при мъжете?

Да, депресия е по-често при жените, отколкото при мъжете. Биологичните и хормонални промени, които жените минават през в живота си могат да бъдат фактори, отговорни за това.

Какво е следродилна депресия (PDD)?

Следродилна депресия се проявява при жените, след като им се роди дете. PDD възниква в резултат на физически и хормонални промени в тялото си и преобладаващото чувство за да се грижи за новородено.

Дали степента на депресия се увеличава?

Според докладите, скоростта на депресия се увеличава. Тя може да се дължи на стреса, който идва с модерния начин на живот.

Как реагират хората, когато те са с диагноза депресия?

Реакциите варира от човек на човек. Обикновено те са или утеши с мисълта, че проблемът им е била призната или проверете шок, тъга или да се срамувам, че те имат психични заболявания.

Колко често е депресия?

Депресията е широко разпространено и е широко разпространен в около 121 милиона души по целия свят.

Когато правите йога, обърнете внимание на тялото си. Тя те кара да се чувстват цяло и свързани. Йога предлага подкрепа и утеха и възможността да се живее в момента. уникален подход дух-тяло на йога е все повече и повече се превръща в избор за борба с депресията. Това е цялостен и дълготраен, без никакви странични ефекти. Така че, защо не?