7 Основни Йога асани които ще ви помогнат Beat Запек

Home » Review » Health » 7 Основни Йога асани които ще ви помогнат Beat Запек

7 Основни Йога асани които ще ви помогнат Beat Запек

С риск да прозвуча неженствен, когато налягането е там, но не успеете да направите голяма работа, че е неудовлетворително. Какво е по-лошо е заядлив болки в корема и леко главоболие, което последва. Запекът може да бъде доста досадно, особено ако тя се превръща в ежедневна работа. Повечето хора са склонни да вземат запек с лека ръка. Някои може да мисля, че това е заболяване, но в действителност, това е само симптом. Симптом за изключително сериозен проблем, ако не се лекува навреме.

Какво е запек?

Когато вашите движения на червата са нередовни, стомахът ви е подут и напрегнат. Ако това не се погрижа за него, това води до таза заболявания. Ако проблемът е забелязан във времето и да се лекуват, няма причина да се притеснявате.

Различните хора възприемат по различен начин запек. Докато някои го считат само ненавременно столове, други го наричат ​​така, когато тя е един пасаж от твърди изпражнения. Е, независимо от случая, долната линия е нездравословен начин на живот.

Защо се случи запек?

Запекът е по-скоро разстройство на живот. Когато сте склонни да пият по-малко вода или да има твърде много от нездравословна храна, в крайна сметка се запек. Също така, стрес, по-малко часа сън, и неподходящи часа работа само увеличават проблемите. Благодарение на бързото хранене, нашата прием на зелените листни зеленчуци, влакнести храни и пресни плодове намалява, а това играе огромна роля в причиняването на запек.

Как йога помага за облекчаване на запек?

Да! Вярно е. Ако не се щипя запек в задника (всички каламбури, предназначени), докато има време, това ще доведе до по-голяма и по-силна коремна разстройство. Но винаги има надежда и йога е чудесна възможност.

Йога освежава тялото и помага за увеличаване на притока на кръв и кислород в системата. Повечето пози в йога включват движение на таза, а това много помага за намаляване на запек.

Превенцията е винаги по-добре, отколкото лечение и всичко това ще отнеме е на няколко асани всеки ден. Те ще се погрижат за движенията на редки червата, а също и намаляване на подуване на корема и напъни на стомаха. Тук е всичко за  йога и запек, които трябва да знаете.

Топ 7 Асаните в йога при запек взаимопомощ

1. Pawanmuktasana

Pawanmuktasana буквално означава газ Освобождаване Pose. Тези, които страдат от запек също имат куп газ в капан в тяхната система. Практикуването на тази поза редовно помага лекува много храносмилателни смущения като диспепсия и киселини се стича обратно, причинени от лошо храносмилане.

2. баддха Konasana

Когато добавите напред завой на обущар Pose, той помага да се стимулира и лекува храносмилателната система. Газ, подуване на корема, спазми и са освободени. Практикуването на тази поза също допринася за намаляване на стреса, който също помага при правилното храносмилане.

3. Halasana

Как да направя Halasana и какви са ползите от нея

В Halasana или Голямата мечка Pose е успокояваща поза за тези, които страдат от запек. Тя масажи червата и поради това, премахва всички токсини от него. Тази асана се счита за инверсия. Следователно, това подобрява кръвообращението в областта на таза. Това дава храносмилането добър тласък.

4. Ardha Matsyendrasana

Когато поемат Ardha Matsyendrasana, той масажи бъбреците, далака, панкреаса, стомаха, черния дроб и двоеточие. Това не само detoxes района, но и спомага за подобряване на изпражненията, като по този начин облекчаване на запек.

5. Mayurasana

Как да направя Mayurasana и какви са ползите от нея

В самото начало на Mayurasana или пауна Pose подобрява храносмилането и отрича въздействието на нездравословна храна. Тази асана увеличава интраабдоминална налягане, което, от своя страна, намалява разширяването на черния дроб и далака. Тази асана тонизира червата и регулира движението си също.

6. Balasana

В Balasana или да представляват детето е на почивка поза. Той успокоява и де-подчертава цялото тяло, включително и коремните органи. Ако се вгледате внимателно, асаните е свързано с пъти в областта на корема, които масажират храносмилателните органи също. Ето защо, храносмилането и червата движения са се подобрили. Това е изключително ефективен без усукване представляват че помага за облекчаване на запек.

7. Супта Matsyendrasana

Как да направя Супта Matsyendrasana и какви са ползите от нея

Супта Matsyendrasana е един от най-ефективните йога пози за запек облекчение. Тази асана е перфектна комбинация от обрат и почивка поза. Това до голяма степен помага за облекчаване на запек. Въпреки лекото обрат помага за премахване на отпадъците, подобрява циркулацията на кръв в червата, и позволява на храната да пътуват безпроблемно, но и отпуска тялото и облекчава напрежението в капан в областта на корема.

Обмисляли ли сте йога за запек проблем? Колкото повече се притеснявате, толкова повече ще се запече. Тези няколко асани са изключително лесно да се направи, и ще отнеме само около 15 минути от деня си. Най-хубавото е, че вие ​​ще получите почти моментално облекчение. А по-здравословен храносмилателната система призовава за по-щастлив вас! Докато йога почиства и регулира от вътрешната страна на системата ви, не забравяйте да добавите достатъчно вода, влакнести храни, плодове, зеленчуци и зелени листни зеленчуци във вашата диета. Можете напълно да забравя това, което се чувства като запек!