7 Основни Йога асани които ще ви помогнат Beat Запек

Home » Review » Health » 7 Основни Йога асани които ще ви помогнат Beat Запек

7 Основни Йога асани които ще ви помогнат Beat Запек

С риск да прозвуча неженствен, когато налягането е там, но не успеете да направите голяма работа, че е неудовлетворително. Какво е по-лошо е заядлив болки в корема и леко главоболие, което последва. Запекът може да бъде доста досадно, особено ако тя се превръща в ежедневна работа. Повечето хора са склонни да вземат запек с лека ръка. Някои може да мисля, че това е заболяване, но в действителност, това е само симптом. Симптом за изключително сериозен проблем, ако не се лекува навреме.

Какво е запек?

Когато вашите движения на червата са нередовни, стомахът ви е подут и напрегнат. Ако това не се погрижа за него, това води до таза заболявания. Ако проблемът е забелязан във времето и да се лекуват, няма причина да се притеснявате.

Различните хора възприемат по различен начин запек. Докато някои го считат само ненавременно столове, други го наричат ​​така, когато тя е един пасаж от твърди изпражнения. Е, независимо от случая, долната линия е нездравословен начин на живот.

Защо се случи запек?

Запекът е по-скоро разстройство на живот. Когато сте склонни да пият по-малко вода или да има твърде много от нездравословна храна, в крайна сметка се запек. Също така, стрес, по-малко часа сън, и неподходящи часа работа само увеличават проблемите. Благодарение на бързото хранене, нашата прием на зелените листни зеленчуци, влакнести храни и пресни плодове намалява, а това играе огромна роля в причиняването на запек.

Как йога помага за облекчаване на запек?

Да! Вярно е. Ако не се щипя запек в задника (всички каламбури, предназначени), докато има време, това ще доведе до по-голяма и по-силна коремна разстройство. Но винаги има надежда и йога е чудесна възможност.

Йога освежава тялото и помага за увеличаване на притока на кръв и кислород в системата. Повечето пози в йога включват движение на таза, а това много помага за намаляване на запек.

Превенцията е винаги по-добре, отколкото лечение и всичко това ще отнеме е на няколко асани всеки ден. Те ще се погрижат за движенията на редки червата, а също и намаляване на подуване на корема и напъни на стомаха. Тук е всичко за  йога и запек, които трябва да знаете.

Топ 7 Асаните в йога при запек взаимопомощ

1. Pawanmuktasana

Pawanmuktasana буквално означава газ Освобождаване Pose. Тези, които страдат от запек също имат куп газ в капан в тяхната система. Практикуването на тази поза редовно помага лекува много храносмилателни смущения като диспепсия и киселини се стича обратно, причинени от лошо храносмилане.

2. баддха Konasana

Когато добавите напред завой на обущар Pose, той помага да се стимулира и лекува храносмилателната система. Газ, подуване на корема, спазми и са освободени. Практикуването на тази поза също допринася за намаляване на стреса, който също помага при правилното храносмилане.

3. Halasana

Как да направя Halasana и какви са ползите от нея

В Halasana или Голямата мечка Pose е успокояваща поза за тези, които страдат от запек. Тя масажи червата и поради това, премахва всички токсини от него. Тази асана се счита за инверсия. Следователно, това подобрява кръвообращението в областта на таза. Това дава храносмилането добър тласък.

4. Ardha Matsyendrasana

Когато поемат Ardha Matsyendrasana, той масажи бъбреците, далака, панкреаса, стомаха, черния дроб и двоеточие. Това не само detoxes района, но и спомага за подобряване на изпражненията, като по този начин облекчаване на запек.

5. Mayurasana

Как да направя Mayurasana и какви са ползите от нея

В самото начало на Mayurasana или пауна Pose подобрява храносмилането и отрича въздействието на нездравословна храна. Тази асана увеличава интраабдоминална налягане, което, от своя страна, намалява разширяването на черния дроб и далака. Тази асана тонизира червата и регулира движението си също.

6. Balasana

В Balasana или да представляват детето е на почивка поза. Той успокоява и де-подчертава цялото тяло, включително и коремните органи. Ако се вгледате внимателно, асаните е свързано с пъти в областта на корема, които масажират храносмилателните органи също. Ето защо, храносмилането и червата движения са се подобрили. Това е изключително ефективен без усукване представляват че помага за облекчаване на запек.

7. Супта Matsyendrasana

Как да направя Супта Matsyendrasana и какви са ползите от нея

Супта Matsyendrasana е един от най-ефективните йога пози за запек облекчение. Тази асана е перфектна комбинация от обрат и почивка поза. Това до голяма степен помага за облекчаване на запек. Въпреки лекото обрат помага за премахване на отпадъците, подобрява циркулацията на кръв в червата, и позволява на храната да пътуват безпроблемно, но и отпуска тялото и облекчава напрежението в капан в областта на корема.

Обмисляли ли сте йога за запек проблем? Колкото повече се притеснявате, толкова повече ще се запече. Тези няколко асани са изключително лесно да се направи, и ще отнеме само около 15 минути от деня си. Най-хубавото е, че вие ​​ще получите почти моментално облекчение. А по-здравословен храносмилателната система призовава за по-щастлив вас! Докато йога почиства и регулира от вътрешната страна на системата ви, не забравяйте да добавите достатъчно вода, влакнести храни, плодове, зеленчуци и зелени листни зеленчуци във вашата диета. Можете напълно да забравя това, което се чувства като запек!

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.