7 Amazing Jóga jelent a bipoláris zavar

Home » Review » Health » 7 Amazing Jóga jelent a bipoláris zavar

7 Amazing Jóga jelent a bipoláris zavar

Balance jó. Sőt, ez nagyszerű. Kérdezd meg bármelyik bipoláris beteg, és akkor bólint egyetértésben. És miért van ez? Mert miközben a tudat kiegyensúlyozott nem jön könnyen hozzájuk. Csak egy alternatív gyógyító terápia, mint a jóga segíthet nekik foglalkozni a bipoláris zavar.

Bipoláris betegek sunyi hangulatok és kiszámíthatatlanok. Ők szenvednek váltakozó depressziós időszakok és a lelkesedés. Mintegy 51 millió ember szerte a világon szenved ez a feltétel, így azok anyagi, szociális és munkával kapcsolatos problémákat.

Eltekintve a rendszeres kezelés a bipoláris zavar, a jóga egy kiváló módja annak, hogy az állapot kezelésére. Jóga csökkenti a stresszt, ami jelentős kiváltó szélsőséges érzelmi állapotok a bipoláris zavar.

Jóga kezeli a bipoláris zavar és megerősítésével mentálisan és fizikailag, hogy megbirkózzon vele. Nézzük meg, hogyan teszi azt az alábbiakban. Nézd meg.

Ezt megelőzően, nézzük teljesen megérteni a bipoláris zavar problémát.

Mi az a bipoláris zavar?

Bipoláris zavar egy olyan mentális egészségi állapot, ami befolyásolja az agy, ami extrém elmozdulások hangulat, energia és aktivitás szintje. Ez leginkább akkor fordul elő miatt a genetika és a trauma, mint a gyermekkori bántalmazás és a hosszú távú stressz.

A hangulatingadozások tartomány szélső hiperaktivitás abszolút unalom és a depresszió. Ők sem fordulhat elő, ehelyett vagy maradni hosszabb ideig, mielőtt áttevődik a másik államban.

A gerjesztett időszak nevezik „mániás”, és a tompa fázis „depresszív.” A mániás időszakban a személy túlságosan lelkes, nagyon izgatott, és rendellenesen energikus. / Ő lesz nyugtalan, és csak nehezen aludni.

Mivel az állapota rosszabbodik, az a személy, irreális gondolatok, egyre kiszámíthatatlan és impulzív, és hallucinál válásakor legrosszabb.

A másik oldalon, hogy ez a depresszió. Ebben a betegek egy teljesen negatív kilátások az élethez, és szenved a szorongásos zavarok. Úgy érzik, unalmas, élettelen, és öngyilkos. Semmi sem lelkesedik őket, és nem érzem keveredés senkit.

A közvetítő színpad hypomania, ha a személy lelkes, izgatott, és nem működik a flow, ami miatt nagyon eredményes. A mániás időszak általában követi a depresszív állapot, és fordítva.

Most nézzük megérteni, hogy a jóga segít a bipoláris zavar.

Jóga és a bipoláris zavar

 Ha bipoláris zavarban szenved, a stressz a fő komponense, amely kiváltja a szélsőséges érzelmi állapotok. Hozzá, hogy a szorongás, ami csak ront a helyzeten, ha a mániás vagy depressziós szakaszban.

Megszüntetése stressz és a szorongás könnyebbé teszi a bipoláris beteg, és a jóga pontosan ezt teszi.

Nyújtás tested és tartása az egészséges jóga egyik módja a probléma kezelésére. A szinkronizált légzés közben szerzés, tartózkodó, és kiszáll a pózok megnyugtatja a testet, valamint az elme.

Pránajáma és a meditáció az egyensúly és a vonat meg jobban kezelni a hangulati ingadozások. Jóga növeli a szerotonin és a gamma-amino-vajsav szintet az agyban, amely segít leküzdeni a depressziót .

Így a jóga egy hasznos kívül kezeli a bipoláris zavar. Javítja az általános egészség és lehetővé teszi, hogy kezelni a bipoláris zavar jobban.

Szóval, miért nem tanulunk valami jóga gyakorlatok, amelyek a leginkább a bipoláris zavar? Nézd meg őket alább.

7 legjobb pózok A jóga a bipoláris zavar

Jóga kínál terápiás jelent, hogy nyugodt az elme. Ezek elterelje az elme a bipoláris beteg channelize gondolatait pozitív irányba.

1. Garudasana (Eagle Pose)

Garudasana jóga a bipoláris zavar

Körülbelül a pózt: Garudasana vagy a Sas póz egy ászana elnevezett mitológiai madarak királya, Garuda, aki arról ismert, hogy harcolni ki a démonokat. Ez egy kezdő szinten Vinyasa jóga ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra és tartsa lenyomva a pózt 15 és 30 másodperc.

Előnyök: Garudasana javítja a egyensúlyérzéket és nyúlik a borjak és a vállát. Fellazítja a lábak és a csípő, így rugalmas. A póz is javítja a koncentrációt.

2. Upavistha Konasana (Ülő széles látószögű póz)

Körülbelül a pózt: Upavistha Konasana vagy Ülő széles látószögű Pose egy ászana, hogy megadja a helyes gyakorlat más hasonló széles látószögű ülő és álló pózok. Ez egy közepes szintű Hatha jóga ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra. Tartsa a pózt 30 és 60 másodperc.

Előnyök: Upavistha Konasana megnyugtatja az agy és segít válik békés. Ez húzódik meg lábak, karok, és a gerinc, és megnyitja a csípőt. Azt is serkenti a hasi szerveket.

3. Dandasana (Személyzeti Pose)

Körülbelül a pózt: Dandasana vagy a személyzeti póz bemelegítésnek jelentenek. Ez egy kezdő szintű jóga ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra vagy este szünet után 4-6 órával az utolsó étkezés. Tartsa a pózt 15 és 30 másodperc.

Előnyök: Dandasana megnyugtatja az agysejteket. Javítja az összehangolás a testet és növeli a test tudatosság. Dandasana megnyúlik és erősíti a gerincet.

4. Paschimottanasana (Ülő Forward Bend)

Körülbelül a pózt: Paschimottanasana vagy Ülő Forward Bend egy ászana, hogy megadja a szervezet intenzív szakaszon. Ez kezdő szintű Hatha jóga ászana. Gyakorlojatok reggel vagy este éhgyomorra. Tartsa a pózt 30 és 60 másodperc.

Előnyök: Paschimottanasana egy stresszoldó. Úgy tartja a szorongás, harag és ingerlékenység sakkban. A póz szabályozza a vérnyomást és nyúlik az alsó hát és hamstrings.

5. Ardha pincha Mayurasana (Dolphin póz)

Körülbelül a pózt: Ardha pincha Mayurasana vagy a Dolphin Pose egy ászana, hogy néz ki, mint egy fordított „V” és hasonló a Adho Mukha Svanasana. Ez egy kezdő szinten Astanga jóga ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra. Tartsa a pózt 30 és 60 másodperc.

Előnyök: A Dolphin Pose enyhíti enyhe depresszió és fejfájás, valamint húzódik a vállát. Ez akkor lehet hasznos, álmatlanság és gyógyítására fáradtság.

6. Setu Bandhasana (Bridge Pose)

Körülbelül a pózt: Setu Bandhasana vagy a Bridge Pose egy ászana, amely hasonlít a híd, és ezért nevezték így. Ez egy kezdő szinten Vinyasa jóga ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra és tiszta belek. Tartsa a pózt 30 és 60 másodperc.

Előnyök: Setu Bandhasana tonizálja a core izmokat, és megnyitja a vállát. A póz erősíti a karokat és a lábakat, és terápiás magas vérnyomás és a stressz.

7. Salamba sirsasana (Headstand)

Körülbelül a pózt: Salamba sirsasana vagy Headstand egy teljes inverzió a szervezetben. Ezt nevezik a király minden jóga ászanákat. Az ászana egy emelt szintű Vinyasa jóga ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra és tartsa lenyomva a pózt a 1-5 percig.

Előnyök: Salamba sirsasana erősíti a gerinc és a nyak, és az egészséges vér áramlását az agysejteket. Ez kezeli a depresszió, és növeli tisztaságát szem előtt tartva.

Vigyázat megteendő

Míg jóga jól működik a legtöbb ilyen bipoláris zavarban szenvedő, vannak olyan emberek, akik szenvednek a mellékhatások, mint például nyugtalanság, szapora légzés, és egyre kritikus gyakorlatuk képességeit.

Ügyeljünk arra, hogy tornázni olyan környezetben, ahol jól érzi magát, és elfogadható.

A jóga nem egy kezelés a bipoláris zavar. Folytassa a gyógyszer szedését a bipoláris zavar együtt jóga.

 Most pedig válaszoljon néhány gyakori lekérdezések jóga a bipoláris zavar.

Szakértői válaszok Olvasói kérdések

Bipoláris zavar gyógyítható jóga?

Jóga bipoláris zavar kezelésére, de nem feltétlenül gyógyítja meg.

Milyen gyakran kell tornázni, ha van a bipoláris zavar?

Hogy a jóga gyakorlat egy része a napi rutin.

Bipoláris zavar fogyaszt neked és a körülötted. Meg lehet venni az életet, néha szó szerint. Legyen ez egy kicsit könnyű és kezelhető azzal, hogy megpróbálja a fenti jelent. Hajrá, hogy az életed jobb.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.