7 Baba Ramdev Yoga Asanas for graviditet

Home » Review » Health » 7 Baba Ramdev Yoga Asanas for graviditet

7 Baba Ramdev Yoga Asanas for graviditet

Graviditet er en vakker prosess. Og definitivt overveldende. Tenk deg å bære et annet liv i kroppen din! Det vil påvirke deg fysisk, følelsesmessig og mentalt. De hormonelle endringene vil fluster deg å ingen ende. For å lette ut prosessen og gjøre det problemfritt, kan du prøve følgende 7 asanas i Baba Ramdev Yoga for graviditet.

Før det, la oss lære de positive effektene av yoga under svangerskapet.

Yoga – en velsignelse under graviditeten

Graviditet endrer kroppen seg dramatisk, og også klargjør den for fødsel og tidlig barnepass. Det er en avgjørende fase som bestemmer helsen til mor og barn. Ytterste forsiktighet, og det skal tas hensyn til mors velvære og vaner. Noen av de yoga asanas og pranayamas slakke ut kroppen og gi det den nødvendige demping for en jevn levering.

De gjør kroppen smidig og åpne opp bekkenet, noe som kommer godt med under fødselen. De hormonelle endringer kan gjøre mor grinete, noe som gjør henne gå berserk med følelsesmessig stress og depresjon. Yoga bremser henne ned og roer nervene hennes, hjalp henne avtale med tilstanden fornuftig. Yoga botemidler problemer som oppstår under svangerskapet som morgenkvalme, kramper, forstoppelse, og hovne ankler. Kort sagt, det gjør livet lettere i løpet av svangerskapet og bedre for livet inni deg.

Men før du går videre med det, sørg for at du tar legens råd og trene under en sertifisert yoga lærer. Dessuten vil hver fase av svangerskapet krever ulike løsninger, og asanas må tilpasses tilsvarende. Viktigst, lytt til kroppen din og gjøre tilsvarende. Husk at i løpet av avanserte stadier av svangerskapet, unngå asanas som stress på magen og være ekstremt forsiktig under trening fra 14. svangerskapsuke.

Følgende er noen asanas du kan prøve fra andre trimester og utover.

Baba Ramdev Yoga for graviditet – 7 beste Asanas

Baba Ramdev, en populær yoga guru fra India, popularisert begrepet yoga og forplanter seg gjennom store yoga leirer og TV-programmer. Han fremmet budskapet om yoga på den internasjonale scene og jobbet mot bette helsen til mennesker gjennom sine spesialdesignet yoga asanas. Et par av dem ment spesielt for gravide kvinner er nevnt nedenfor. Ta en titt.

1. Tadasana (Mountain Pose)

Tadasana eller Mountain Pose anses bunnen av alle asanas som andre asanas antas. Det kan praktiseres når som helst i løpet av dagen, og ikke nødvendigvis på tom mage. Men hvis du er før eller etter den opp med andre asanas, sørg for at magen er tom. Tadasana er et grunnleggende nivå Hatha yoga asana. Hold den i 10 til 20 sekunder.

Fordeler med Tadasana under svangerskapet

Tadasana økt fokus og konsentrasjon, som kan gå galt på grunn av graviditet stress. Det forbedrer din holdning og styrker lår, ben og ankler, holde deg sterk og passe gjennom de ni månedene. IT-bedrifter magen og stødigere puste, og hjelper deg med å holde rolig og fattet. Det lindrer smerter og smerter i hele kroppen som kan være hyppig med en baby på innsiden. Positur forbedrer blodsirkulasjonen og gjør ryggraden fleksibel, holde deg frisk og forynget.

2. Sukhasana (Easy Pose)

Sukhasana eller Easy Pose, som navnet antyder, er en av de mest komfortable yoga asanas. Den er ideell for nybegynnere og de som må ta det med ro. I de østlige kulturer, er det vanlig sittestilling. Sukhasana fungerer best når du praktiserer det i morgen fordi det er en meditativ positur. Magen trenger ikke nødvendigvis å være tom for å praktisere denne positur. Sukhasana er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Sitte i den så lenge du kan.

Fordeler med Sukhasana under svangerskapet

Sukhasana strekker ryggraden, som gir deg en sårt tiltrengt tilbake strekningen. Det utvider brystet og beroliger ditt sinn, holder du smart og trygg mens gravid. Det åpner opp hoftene, reduserer tretthet og løfter humøret. Positur energi deg og øker din vilje til å være produktiv. Det forbedrer fordøyelsen og betters puste, holde barnet inne hale og sunn. Det holder deg i en tilstand av ro, som er sårt tiltrengt i svangerskapet tilstand.

3. Baddha Konasana (Butterfly Pose)

Baddha Konasana eller Butterfly Pose ser ut som en sommerfugl flagrende vingene. Det er også lik holdning av en skomaker på jobben. Øv Baddha Konasana på tom mage og rene tarmer, fortrinnsvis om morgenen. På kveldene, sørg for at det er et gap på 4 til 6 timer mellom siste måltid og praksis. Baddha Konasana er en nybegynner nivå yoga asana. Klaff bort for ett til fem minutter.

Fordeler med Baddha Konasana under svangerskapet

Baddha Konasana styrker og strekker seg på innsiden av lårene, lyskene og knær, noe som vil komme godt med under fødsel. Det letter ut fordøyelsesproblemer, holde magen ryddig. Den forbedrer helsen til eggstokkene og prostatakjertel. Positur stimulerer ditt hjerte og behandler mild depresjon, hjelpe deg å takle endringen. Det fungerer på høyt blodtrykk og åpner opp korsryggen, som slapper deg.

4. Dandasana (Stick Pose)

Dandasana eller Stick Pose ser relativt enkelt, men er ganske anstrengende. Det forbereder kroppen for mer krevende asanas. Øv det i morgen på tom mage og rene tarmer. Hvis du ikke får tid i morgen, gjør det på kvelden etter et gap på 4 til 6 timer fra siste måltid. Dandasana er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Hold positur i 20 til 30 sekunder.

Fordeler med Dandasana under svangerskapet

Dandasana styrker ryggmuskulaturen og strekker brystet, noe som gjør deg fysisk smidig. Det lindrer komplikasjoner i reproduktive organer og holder dem fungerer godt. Det roer hjernecellene dine og holder deg i fred. Positur beskytter kroppen mot rygg og hofte skader som du er mer utsatt for i løpet av svangerskapet.

5. Janu Sirsasana (hodet til Knee Pose)

Janu Sirsasana eller hodet for å Knee Pose krever at du berører kneet med hodet. Det gir kroppen en god strekk. Øv det i morgen når du er frisk og full av energi. Pass på at magen er tom og tarmer ren. I tilfelle praktiserer du den i kveld, gjør det etter 4 til 6 timer fra siste måltid. Janu Sirsasana er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Hold den i 30 til 60 sekunder.

Fordeler med Janu Sirsasana under svangerskapet

Janu Sirsasana strekker hamstrings og lyskene, øke fleksibiliteten for å lette fødselen. Det stimulerer leveren og nyrene, hjelpe dem fungere bedre til å takle de økte kroppslige behov. Det er bra for gravide damer som lider av søvnløshet, en vanlig foreteelse i løpet av svangerskapet. Janu Sirsasana styrker magemusklene, forbereder den for riene.

6. Marjariasana (Cat Pose)

Marjariasana eller Cat Pose er lik en katt strekk. Derfor er positur oppkalt etter den. Feline strekningen har vært smart tilpasset yoga asanas. Katten familien regnes som den mest fleksible i dyreriket, som gir oss grunn til å praktisere denne asana. Øv på positur i morgen eller kveld på tom mage. Det er et grunnleggende nivå Ashtanga yoga asana. Hold den i 10 sekunder.

Fordeler med Marjariasana under svangerskapet

 The Cat Pose styrker håndledd og skuldre, noe som hjelper kroppen avtale med den ekstra vekten under svangerskapet. Det er bra for dem som lider av sykdom og gled disk, som gravide kvinner er lett utsatt for. Marjariasana løser det ved å støtte og styrke ryggen.

7. shavasana (lik positur)

Shavasana eller lik positur ligner stillheten av en død kropp. Det er vanligvis gjort på slutten av en yoga-økt eller etter en anstrengende yoga asana. Det kan være ganske utfordrende som det krever at du holde helt stille og avslappet. Pass på at du ikke sovner i løpet av positur. Shavasana er et grunnleggende nivå Ashtanga yoga asana. Slapp av i positur i 10 til 12 minutter.

Fordeler med shavasana under svangerskapet

Shavasana hjelper treningen vasken bedre inn i deres vesen, hjelper hele kroppen nytte av det. Det gir deg en dyp og meditativ tilstand av hvile, noe som er sårt tiltrengt under svangerskapet som stress og angst er lett utløses i denne fasen. Positur reparerer skadet vev og celler, klargjøre kroppen for å opprettholde livet i den.

Ekspertene svarer for leserne Spørsmål

Kan jeg prøve yoga for første gang når du er gravid?

Ja, yoga skånsom og trygg og helt greit å starte for første gang under svangerskapet.

Når bør jeg begynne å prenatal yoga?

Det anbefales å starte fra andre trimester og utover som i første trimester, kroppen din går gjennom en rekke endringer, og energien er ikke på sitt beste.

Hva skal jeg ha på for graviditet yoga praksis?

Slites løs og komfortable klær som ikke hindrer din praksis

Så dette handler om Baba Ramdev yoga for gravide. Bortsett fra å forbedre din generelle helse og hjelpe deg opp i vekt sunt, yoga beskytter deg mot svangerskapsdiabetes og keisersnitt. Og mye mer, som vil finne ut når du begynner praksisen. Gjør det for moro skyld din helse og barn.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.