7 Baba Ramdev Yoga Asanas voor Zwangerschap

Home » Review » Health » 7 Baba Ramdev Yoga Asanas voor Zwangerschap

7 Baba Ramdev Yoga Asanas voor Zwangerschap

Zwangerschap is een mooi proces. En, zeker overweldigend. Stel je voor het dragen van een ander leven in je lichaam! Het zal je fysiek beïnvloeden, emotioneel en mentaal. De hormonale veranderingen zul je in de war brengen om geen einde. Om uit te vergemakkelijken het proces en maken het zorgeloos, probeer dan de volgende 7 asana’s in Baba Ramdev Yoga voor zwangerschap.

Voor die tijd, laten we leren van de positieve effecten van yoga tijdens de zwangerschap.

Yoga – een zegen tijdens de zwangerschap

Zwangerschap verandert je lichaam sterk en duiten het voor de bevalling en het begin van kinderopvang ook. Het is een cruciale fase, dat de gezondheid van de moeder en het kind bepaalt. Grootst mogelijke zorg en aandacht moet worden gegeven aan de moeder’ well-being en gewoonten. Sommige van de yoga asana’s en pranayama gemak uit het lichaam en voorzien van de nodige demping voor een vlotte levering.

Ze maken je lichaam soepel en open je bekken, wat handig is tijdens de bevalling. De hormonale veranderingen kan de moeder chagrijnig te maken, het maken van haar gaan berserk met emotionele stress en depressie. Yoga vertraagt ​​haar neer en kalmeert haar zenuwen, om haar te helpen omgaan met de aandoening verstandig. Yoga kuren problemen die zich voordoen tijdens de zwangerschap, zoals ochtendmisselijkheid, krampen, constipatie, en gezwollen enkels. Kortom, het maakt je leven gemakkelijker tijdens de zwangerschap en beter voor het leven in je.

Maar, voordat je verder mee gaat, zorg ervoor dat u advies en trainen van uw arts te nemen in het kader van een gecertificeerde yogaleraar. Ook elke fase van de zwangerschap verschillende oplossingen vereisen en houdingen moet worden aangepast. Belangrijker nog, luister naar je lichaam en dienovereenkomstig te doen. Vergeet niet dat tijdens de gevorderde stadia van de zwangerschap, voorkomen asanas dat stress op de buik en uiterst voorzichtig tijdens de training vanaf de 14e week van de zwangerschap.

Hieronder volgen enkele asana’s kunt u verder proberen uit je tweede trimester.

Baba Ramdev Yoga voor Zwangerschap – 7 Beste asanas

Baba Ramdev, een populaire yoga goeroe uit India, populariseerde het concept van yoga en verspreidt het door uitgestrekte yoga kampen en televisieprogramma’s. Hij bevorderde de boodschap van yoga op het internationale toneel en gewerkt aan het verbeteren van de gezondheid van mensen door middel van zijn speciaal ontworpen yoga asanas. Een paar van hen specifiek bedoeld voor zwangere vrouwen zijn hieronder vermeld. Even kijken.

1. Tadasana (Mountain stelt)

Tadasana of the Mountain Pose wordt beschouwd als de basis van alle asanas waaruit andere asanas worden verondersteld. Het kan op elk moment worden beoefend tijdens de dag en niet per se op een lege maag. Maar als je voor of na het met andere asanas, zorg ervoor dat de maag leeg is. Tadasana is een basisniveau Hatha yoga asana. Houd het voor 10 tot 20 seconden.

Voordelen van Tadasana tijdens de zwangerschap

Tadasana toeneemt focus en concentratie, wat mis kan gaan als gevolg van de zwangerschap stress. Het verbetert je houding en versterkt je dijen, benen en enkels, waardoor je sterk en fit door de negen maanden. Het verstevigt je buik en steadies ademhaling, helpt u kalm en bedaard te houden. Het verlicht pijn en pijn door het hele lichaam die frequent met een baby in kan zijn. De pose voor een betere doorbloeding en maakt uw wervelkolom flexibel, houdt je gezond en verjongd.

2. Sukhasana (kleermakerszit)

Sukhasana of de kleermakerszit, zoals de naam al doet vermoeden, is een van de meest comfortabele yoga asanas. Het is ideaal voor beginners en degenen die het rustig aan doen. In de Oosterse culturen, is de gebruikelijke zitpositie. Sukhasana werkt het beste als u het oefenen in de ochtend, want het is een meditatieve houding. Je maag hoeft niet per se lege deze pose in praktijk te brengen. Sukhasana is een beginner niveau Vinyasa yoga asana. Zit in het zo lang als je kunt.

Voordelen van Sukhasana tijdens de zwangerschap

Sukhasana rekt je ruggengraat, waardoor je een broodnodige back stretch geeft. Het verbreedt je borst en kalmeert je geest, waardoor je slim en vol vertrouwen tijdens de zwangerschap. Het opent je heupen, vermindert vermoeidheid en verheft uw humeur. De pose activeert u en verhoogt uw wil om productief te zijn. Het verbetert de spijsvertering en wedders je ademhaling, het houden van uw kind binnen hale en gezond. Het houdt je in een staat van rust, die veel nodig is in de zwangerschap staat.

3. Baddha Konasana (Butterfly stelt)

Baddha Konasana of the Butterfly Pose ziet eruit als een vlinder zijn vleugels te slaan. Het is ook vergelijkbaar met de houding van een schoenmaker op het werk. Oefenen Baddha Konasana op een lege maag en darmen schoon, bij voorkeur in de ochtend. In de avonden, zorg ervoor dat er een gat van 4 tot 6 uur tussen je laatste maaltijd en de praktijk. Baddha Konasana is een beginner niveau yoga asana. Flap weg voor 1-5 minuten.

Voordelen van Baddha Konasana tijdens de zwangerschap

Baddha Konasana versterkt en rekt je innerlijke dijen, liezen, en knieën, die goed van pas zal komen tijdens de bevalling. Het vergemakkelijkt out problemen met de spijsvertering, het houden van uw buik rommel-vrij. Het verbetert de gezondheid van de eierstokken en prostaat. De pose stimuleert je hart en behandelt milde depressie, die u helpen omgaan met de verandering. Het werkt op hoge bloeddruk en opent je onderrug, die je ontspant.

4. Dandasana (Stok stelt)

Dandasana of de Stick Pose looks relatief eenvoudig maar het is heel vermoeiend. Het bereidt het lichaam voor meer veeleisende asanas. Oefen het in de ochtend op een lege maag en schone darmen. Als je geen tijd te krijgen in de ochtend, doe het in de ‘s avonds na een gat van 4 tot 6 uur na je laatste maaltijd. Dandasana is een beginner niveau Vinyasa yoga asana. Houd deze houding 20 tot 30 seconden.

Voordelen van Dandasana tijdens de zwangerschap

Dandasana versterkt je rugspieren en strekt zich uit je borst, waardoor je fysiek behendig. Het verlicht complicaties in de voortplantingsorganen en houdt ze goed functioneert. Het kalmeert je hersencellen en houdt je in vrede. De pose beschermt uw lichaam tegen rug en heup letsel dat je meer vatbaar voor tijdens de zwangerschap.

5. Janu Sirsasana (Head To Knee stelt)

Janu Sirsasana of de Head To Knee Pose vereist dat u uw knie te raken met je hoofd. Het geeft je lichaam een ​​goede stretch. Oefen het in de ochtend als je fris en vol energie zijn. Zorg ervoor dat je maag leeg is en darmen schoon. In het geval dat oefen je in de avond, doe het dan na 4 tot 6 uur na je laatste maaltijd. Janu Sirsasana is een beginner niveau Ashtanga yoga asana. Houd het voor 30 tot 60 seconden.

Voordelen van Janu Sirsasana tijdens de zwangerschap

Janu Sirsasana rekt je hamstrings en liezen, hun flexibiliteit te verhogen om de bevalling te verlichten. Het stimuleert uw lever en de nieren, hen te helpen beter te functioneren om te gaan met de verhoogde lichamelijke eisen. Het is goed voor zwangere vrouwen die lijden aan slapeloosheid, wat vaak voorkomt tijdens de zwangerschap. Janu Sirsasana versterkt je buikspieren, het voorbereiden voor de weeën.

6. Marjariasana (Cat stelt)

Marjariasana of Cat stelt lijkt op een kat uitrekken. Daarom wordt de pose vernoemd. Het traject katachtige is slim aangepast aan yoga asanas. De kat gezin wordt beschouwd als de meest flexibele in het dierenrijk, die ons meer reden om dit asana praktijk geeft. Oefen de pose in de ochtend of ‘s avonds op een lege maag. Het is een basisniveau Ashtanga yoga asana. Houd het voor 10 seconden.

Voordelen van Marjariasana tijdens de zwangerschap

 De Cat Pose versterkt de polsen en schouders, helpen het lichaam omgaan met de extra gewichtstoename tijdens de zwangerschap. Het is goed voor mensen die lijden aan spondylitis en hernia, die de zwangere vrouwen zijn gemakkelijk vatbaar voor. Marjariasana adapteert het ondersteunen en versterken van de rug.

7. Shavasana (Lijk stelt)

Shavasana of Corpse Pose lijkt op de stilte van een dood lichaam. Het gebeurt meestal aan het einde van een yoga-sessie of na een inspannende yoga asana. Het kan heel lastig zijn als het vereist dat u volledig stil en ontspannen te blijven. Zorg ervoor dat u niet in slaap vallen tijdens de pose. Shavasana is een basisniveau Ashtanga yoga asana. Ontspan in de pose gedurende 10 tot 12 minuten.

Voordelen van Shavasana tijdens de zwangerschap

Shavasana helpt de training wastafel in beter in je wezen, het helpen van de hele lichaam profiteren. Het geeft je een diepe en meditatieve toestand van rust, die veel nodig is tijdens de zwangerschap als stress en angst gemakkelijk tijdens deze fase worden geactiveerd. De pose herstelt beschadigde weefsels en cellen, klaarmaken van het lichaam om het leven in het.

Expert’s Answers for Readers Vragen

Kan ik probeer yoga voor de eerste keer tijdens de zwangerschap?

Ja, yoga is zacht en veilig en perfect in orde om te beginnen voor de eerste keer tijdens de zwangerschap.

Wanneer moet ik prenatale yoga beginnen?

Het is raadzaam om te beginnen vanaf het tweede trimester verder als in het eerste trimester, uw lichaam gaat door een hoop veranderingen, en de energie is niet op zijn best.

Wat heb ik te dragen voor zwangerschapsyoga praktijk?

Draag losse en comfortabele kleding die niet uw praktijk niet belemmeren

Dus, dit is alles over Baba Ramdev yoga voor zwangere vrouwen. Naast het verbeteren van uw algehele gezondheid en het helpen van je gewicht gezond, yoga beschermt u tegen zwangerschapsdiabetes en keizersnede. En nog veel meer, die zal te weten komen als je eenmaal de praktijk te beginnen. Doe het in het belang van uw gezondheid en kind.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.