7. Jóga ászanák, hogy segít harcot a depresszió

Home » Review » Health » 7. Jóga ászanák, hogy segít harcot a depresszió

7. Jóga ászanák, hogy segít harcot a depresszió

Néhány napon belül, akkor retteg felkelni reggel, és szemben a világon. Reménytelenség veszi át, és úgy érzi üres. Ha ez a gyakran ismétlődő, ha bajban vannak, barátom, a depresszió kopogtat az ajtódon. Minél előbb megoldást találni, annál jobb. Vajon jóga segít a depresszió? Jóga azt mondta, hogy enyhíti a depresszió természetesen, itt egy lista a 7 jóga jelent, amely segít megtenni. Nézd meg.

Ezt megelőzően, nézzük megismerni néhány tény a depresszió.

Mi a depresszió?

A depresszió olyan betegség, amely hatással van az agy. Ez a reakció, hogy valami szomorú, elvesztése valakit, vagy levertség. Amikor ezek az érzések súlyosbítják és lesz intenzív, ez vezet a betegségével úgynevezett klinikai depresszió.

Ön tudja, hogy depressziós, amikor megjelenik a következő tünetek következetesen két hétig.

A depresszió tünetei

  • Úgy érzi, értéktelen, és bűnösnek naponta
  • Az koncentrációja csökken, és a határozatlanság átveszi
  • Minden hobbi és tevékenységek élvezték korábban már úgy tűnik, nem vonzó egyáltalán
  • Azt hiszem, a halál és öngyilkosságot
  • Úgy érzi, instabil és ideges vagy hihetetlenül unalmas és lassú
  • Lesz egy jelentős változás a tömeg – akkor vagy nyereség vagy elveszíted

Mi okozza a depresszió?

 
 
 
 
 

Amikor kap érzelmileg valami alatt, és ez már nem létezik, akkor hagy egy rés, és a depresszió veszi át, hogy megbirkózzon a veszteséget. Genetics, ingadozása a hormon szintje, néhány orvosi feltételeket, műtét utáni reakciót, és a magas stressz szint is okozhat depressziót. Ez egy közös, de súlyos probléma, amelyet meg kell oldani, mielőtt kiszáll a kezét. Nézzük most meg, hogyan jóga és a depresszió kapcsolatát.

Jóga gyógyítja a depresszió

A jóga az egyik legjobb módja, hogy könnyítsen a hangulat, és tartsa a depresszió sakkban. Jóga jelent növeli a vérkeringést az agyban, és lehetővé teszi a termelés a hangulatjavító hormonok.

A jóga nem rendelkezik semmilyen káros mellékhatást, amelyek biztosítják, hogy a jobb választás, mint más gyógyszerek a depresszió. Néhány jóga jelent a harcot a depresszió alább. Próbáld ki őket, legalább 12 hetes hirdetmény jelentős változások.

Jóga Depresszió – 7 Effcetive pózok

1. Balasana (Child Pose)

Balasana segít megnyugtatni az agyad, és enyhíti a stressz és a szorongás. Kíméletesen nyúlik az alsó hát és a csípő, amely lehetővé teszi a test pihenni. Béke és nyugalom elsőbbséget élveznek az egész lény, segít kezelni a depressziót jobban.

Balasana tekintik az egyik legkényelmesebb jóga jelent. Mindössze annyit kell tennie, hogy térdeljen, és üljön a nyomában. Győződjön meg róla, nagylábujj érintkeznek egymással. Kezeket a térd és elterjedt a térd csípő szélességű egymástól. Ezután meghajlítani a törzs előre, a kettő között a osztva a combok, az arcoddal érjen a földre. Hozd a karok előre, és tegyük őket mindkét oldalán a fejét, a tenyerek lefelé. Ebben a helyzetben néhány percig.

2. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

Sethu Bandhasana erősíti a hát izmait, és enyhíti a fáradt vissza. Ez segít ellazulni és csodákat szenvedők stressz, a szorongás és a depresszió.

Sethu Bandhasana megnyitja az utat a szíve, hogy úgy érzi, a fény és a nyugalom. Ehhez a póz, feküdjön le a földre a hátadon. Karját tartsa a földön mindkét oldalán a tenyerek lefelé. Emelje fel a lábait hajtásával őket a térde. Ellenőrizze, hogy a boka és a térd egy egyenes vonal, és a láb egy pár centi. Aztán emelje az egész vissza a padlóról, és ott egy pár másodpercig. Eközben, a comb párhuzamos legyen egymással, és a mellkas érintse az álla. Győződjön meg róla, hogy ne hajlítsa az álla.

3. Urdhva Mukha Svanasana (felfelé néző kutya póz)

Hogyan kell csinálni a Urdhva Mukha Svanasana és mik az előnyei

Urdhva Mukha Svanasana könnyen gyógyítani enyhe fáradtság és depresszió. Meg van egy általános fiatalító hatással van a szervezetben, és a stressz csapdába esett a hátsó fog tűnni.

Urdhva Mukha Svanasana erősíti, és felébreszti a felsőtestét. Ehhez az ászana, feküdjön a földre a felével lefelé és a lábak követve a lábujjak lefelé, néhány centi. Vigye tenyér közel a mellkas két oldalán, lefelé. Tartsa a tenyér közel a bordák. Emeld fel a törzs és kiegyenesedik a karok és a lábak, néhány centire a padló. Nyomja meg a felső része a lábunk szilárdan a földbe. Fel a fejjel, egyenes vagy felfelé, a vállak távol a fülét, és hagyja, hogy a mellkas emelkedik.

4. Adho Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz)

Hogyan kell csinálni a Adho Mukha Svanasana és mik az előnyei

Adho Mukha Svanasana lehetővé teszi a friss vér áramlását a szervezetben. Ez húzódik a nyak és a nyaki gerinc, felszabadító a stressz bennük, és ezáltal csökkenti a szorongás és nyugtató lényed.

Adho Mukha Svanasana erősíti a hasi izmokat és javítja az emésztést. Ehhez a póz, hogy egy testtartás egy asztal tested. Használd a lábak és kezek, hogy a lábát az asztalra, és a hátsó, mint az asztal tetején. Most kiegyenesedik a könyök és a térd, csípő nyomja meg felfelé, és amelyek egy fordított V-alakú test. A kéz kell váll szélesség mellett, a lábak csípő szélessége egymástól, és a lábujjak mutató egyenes. Határozottan nyomja meg a kezét a földre, és igazítsa a nyakát. Füléhez kell érinteni a belső karok. Tartsd szem tekintetét a köldök.

5. Halasana (Plough Pose)

Hogyan kell csinálni a Halasana és mik az előnyei

Halasana csökkenti a törzs a hát és javítja a testtartást. Ez megnyugtatja az agy, ad neki egy jó szakaszon, és csökkenti a stresszt. Tartja fejfájás és álmatlanság sakkban.

Halasana az egyik legjobb nyugtató jelent számára az idegrendszert. Ehhez a póz, laposan a hátadon, a karja tartotta mellett a szervezetben. Emeld fel a lábát a földre egy 90 fokos szögben a földre. Ezután helyezze a kezét a csípő és használja őket, mint támogató, emelje fel a csípő felé a mellkasát. Lassan hozd le a lábát, és vigye a feje fölött, ne érjen a földre túl a fejét, és forgalomba a lábujjak szilárdan a földön. Győződjön meg róla, combok egyenesen elkerülni őket megérintette a fejét. Vegye ki a kezét a csípő, kiegyenesedik a karját előre, és tegyük őket a földre, a tenyerek lefelé.

6. Uttanasana (Álló Előre Fold póz)

Uttanasana oldja a feszültséget a hát, váll és a nyak és javítja működését az idegrendszert. Megnyugtatja te és csökkenti a szorongást.

Uttanasana is javítja a vérkeringést. Ehhez az ászana, állvány egyenes karokkal mellett a test és a láb karok hosszát. Most tegye a karját a csípő és könyök előre a csípő. Tedd fej és a mellkas érintse a comb. Hozd le a kezét, és tedd mellé a lábad, vagy tartsa a bokája mögül. Tartsa a combjait egyenes.

7. Savasana (Corpse Pose)

Jót Savasana jóga és hogyan kell csinálni

Savasana megfiatalítja te és segíti a szervezet pihen. Ez csökkenti a vérnyomást, lehetővé teszi a hatását a korábbi jelent mosogató jobb.

Végül, miután minden test és az elme élénkítő pózok, Savasana megadja az összes többit, és hatálya a gyógyulásra. Ehhez a Savasana, feküdjön a földre a hátadon. Tartsd a lábad néhány centi, és hagyd, hogy esik oldalra. Hagyd, hogy a karok hazugság mellett a test tenyere felfelé. Most óvatosan csukja be a szemét, és hagyja, hogy az egész tested pihenni, lassan és óvatosan. Vegyünk mély lélegzetet, és marad a pillanatban.

Az összes fent említett jelent a jóga depresszió segít enyhíteni az érzelmi hegek és a trauma mélyen beleivódott a fizikai és pszichikai testet. Ne adjon egy esélyt.

Most nézzük meg néhány gyakori kérdések tekintetében depresszió.

Szakértői válaszok Olvasói kérdések

Depresszió gyakrabban fordul elő nőknél, mint a férfiak?

Igen, a depresszió sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. A biológiai és hormonális változások, a nők mennek keresztül életük lehetnek olyan tényezők felelősek.

Mi a szülés utáni depresszió (PDD)?

Szülés utáni depresszió fordul elő nőknél, miután szülni egy gyereket. PDD miatt előfordul, hogy a fizikai és hormonális változások a szervezetben, és a túlnyomó érzés vigyáz egy újszülött.

A sebesség a depresszió növeli?

A jelentések szerint ez az arány a depresszió növekszik. Ez lehet az oka, hogy a stressz, ami a modern életforma.

Hogyan reagálnak az emberek, amikor diagnosztizálták a depresszió?

A reakciókat változhat személy személy. Általában ők sem vigasztalta az a gondolat, hogy a probléma már elismert vagy átmenni sokk, szomorúság vagy szégyellem, hogy van egy mentális betegség.

Milyen gyakori a depresszió?

Depresszió széles körben elterjedt és gyakori a mintegy 121 millió ember szerte a világon.

Ha ezt a jóga, akkor figyelni a szervezetben. Olyan érzés, mintha az egész, és csatlakozik. Jóga támogatást nyújt, és vigaszt és a képesség, hogy a pillanatnak élni. Az egyedülálló test-elme megközelítés jóga több és több válik a választás a harcot a depresszió. Ez a holisztikus és tartós, mellékhatások nélkül. Szóval, miért ne?