7. Jóga ászanák, hogy segít harcot a depresszió

Home » Review » Health » 7. Jóga ászanák, hogy segít harcot a depresszió

7. Jóga ászanák, hogy segít harcot a depresszió

Néhány napon belül, akkor retteg felkelni reggel, és szemben a világon. Reménytelenség veszi át, és úgy érzi üres. Ha ez a gyakran ismétlődő, ha bajban vannak, barátom, a depresszió kopogtat az ajtódon. Minél előbb megoldást találni, annál jobb. Vajon jóga segít a depresszió? Jóga azt mondta, hogy enyhíti a depresszió természetesen, itt egy lista a 7 jóga jelent, amely segít megtenni. Nézd meg.

Ezt megelőzően, nézzük megismerni néhány tény a depresszió.

Mi a depresszió?

A depresszió olyan betegség, amely hatással van az agy. Ez a reakció, hogy valami szomorú, elvesztése valakit, vagy levertség. Amikor ezek az érzések súlyosbítják és lesz intenzív, ez vezet a betegségével úgynevezett klinikai depresszió.

Ön tudja, hogy depressziós, amikor megjelenik a következő tünetek következetesen két hétig.

A depresszió tünetei

  • Úgy érzi, értéktelen, és bűnösnek naponta
  • Az koncentrációja csökken, és a határozatlanság átveszi
  • Minden hobbi és tevékenységek élvezték korábban már úgy tűnik, nem vonzó egyáltalán
  • Azt hiszem, a halál és öngyilkosságot
  • Úgy érzi, instabil és ideges vagy hihetetlenül unalmas és lassú
  • Lesz egy jelentős változás a tömeg – akkor vagy nyereség vagy elveszíted

Mi okozza a depresszió?

 
 
 
 
 

Amikor kap érzelmileg valami alatt, és ez már nem létezik, akkor hagy egy rés, és a depresszió veszi át, hogy megbirkózzon a veszteséget. Genetics, ingadozása a hormon szintje, néhány orvosi feltételeket, műtét utáni reakciót, és a magas stressz szint is okozhat depressziót. Ez egy közös, de súlyos probléma, amelyet meg kell oldani, mielőtt kiszáll a kezét. Nézzük most meg, hogyan jóga és a depresszió kapcsolatát.

Jóga gyógyítja a depresszió

A jóga az egyik legjobb módja, hogy könnyítsen a hangulat, és tartsa a depresszió sakkban. Jóga jelent növeli a vérkeringést az agyban, és lehetővé teszi a termelés a hangulatjavító hormonok.

A jóga nem rendelkezik semmilyen káros mellékhatást, amelyek biztosítják, hogy a jobb választás, mint más gyógyszerek a depresszió. Néhány jóga jelent a harcot a depresszió alább. Próbáld ki őket, legalább 12 hetes hirdetmény jelentős változások.

Jóga Depresszió – 7 Effcetive pózok

1. Balasana (Child Pose)

Balasana segít megnyugtatni az agyad, és enyhíti a stressz és a szorongás. Kíméletesen nyúlik az alsó hát és a csípő, amely lehetővé teszi a test pihenni. Béke és nyugalom elsőbbséget élveznek az egész lény, segít kezelni a depressziót jobban.

Balasana tekintik az egyik legkényelmesebb jóga jelent. Mindössze annyit kell tennie, hogy térdeljen, és üljön a nyomában. Győződjön meg róla, nagylábujj érintkeznek egymással. Kezeket a térd és elterjedt a térd csípő szélességű egymástól. Ezután meghajlítani a törzs előre, a kettő között a osztva a combok, az arcoddal érjen a földre. Hozd a karok előre, és tegyük őket mindkét oldalán a fejét, a tenyerek lefelé. Ebben a helyzetben néhány percig.

2. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

Sethu Bandhasana erősíti a hát izmait, és enyhíti a fáradt vissza. Ez segít ellazulni és csodákat szenvedők stressz, a szorongás és a depresszió.

Sethu Bandhasana megnyitja az utat a szíve, hogy úgy érzi, a fény és a nyugalom. Ehhez a póz, feküdjön le a földre a hátadon. Karját tartsa a földön mindkét oldalán a tenyerek lefelé. Emelje fel a lábait hajtásával őket a térde. Ellenőrizze, hogy a boka és a térd egy egyenes vonal, és a láb egy pár centi. Aztán emelje az egész vissza a padlóról, és ott egy pár másodpercig. Eközben, a comb párhuzamos legyen egymással, és a mellkas érintse az álla. Győződjön meg róla, hogy ne hajlítsa az álla.

3. Urdhva Mukha Svanasana (felfelé néző kutya póz)

Hogyan kell csinálni a Urdhva Mukha Svanasana és mik az előnyei

Urdhva Mukha Svanasana könnyen gyógyítani enyhe fáradtság és depresszió. Meg van egy általános fiatalító hatással van a szervezetben, és a stressz csapdába esett a hátsó fog tűnni.

Urdhva Mukha Svanasana erősíti, és felébreszti a felsőtestét. Ehhez az ászana, feküdjön a földre a felével lefelé és a lábak követve a lábujjak lefelé, néhány centi. Vigye tenyér közel a mellkas két oldalán, lefelé. Tartsa a tenyér közel a bordák. Emeld fel a törzs és kiegyenesedik a karok és a lábak, néhány centire a padló. Nyomja meg a felső része a lábunk szilárdan a földbe. Fel a fejjel, egyenes vagy felfelé, a vállak távol a fülét, és hagyja, hogy a mellkas emelkedik.

4. Adho Mukha Svanasana (lefelé néző kutya póz)

Hogyan kell csinálni a Adho Mukha Svanasana és mik az előnyei

Adho Mukha Svanasana lehetővé teszi a friss vér áramlását a szervezetben. Ez húzódik a nyak és a nyaki gerinc, felszabadító a stressz bennük, és ezáltal csökkenti a szorongás és nyugtató lényed.

Adho Mukha Svanasana erősíti a hasi izmokat és javítja az emésztést. Ehhez a póz, hogy egy testtartás egy asztal tested. Használd a lábak és kezek, hogy a lábát az asztalra, és a hátsó, mint az asztal tetején. Most kiegyenesedik a könyök és a térd, csípő nyomja meg felfelé, és amelyek egy fordított V-alakú test. A kéz kell váll szélesség mellett, a lábak csípő szélessége egymástól, és a lábujjak mutató egyenes. Határozottan nyomja meg a kezét a földre, és igazítsa a nyakát. Füléhez kell érinteni a belső karok. Tartsd szem tekintetét a köldök.

5. Halasana (Plough Pose)

Hogyan kell csinálni a Halasana és mik az előnyei

Halasana csökkenti a törzs a hát és javítja a testtartást. Ez megnyugtatja az agy, ad neki egy jó szakaszon, és csökkenti a stresszt. Tartja fejfájás és álmatlanság sakkban.

Halasana az egyik legjobb nyugtató jelent számára az idegrendszert. Ehhez a póz, laposan a hátadon, a karja tartotta mellett a szervezetben. Emeld fel a lábát a földre egy 90 fokos szögben a földre. Ezután helyezze a kezét a csípő és használja őket, mint támogató, emelje fel a csípő felé a mellkasát. Lassan hozd le a lábát, és vigye a feje fölött, ne érjen a földre túl a fejét, és forgalomba a lábujjak szilárdan a földön. Győződjön meg róla, combok egyenesen elkerülni őket megérintette a fejét. Vegye ki a kezét a csípő, kiegyenesedik a karját előre, és tegyük őket a földre, a tenyerek lefelé.

6. Uttanasana (Álló Előre Fold póz)

Uttanasana oldja a feszültséget a hát, váll és a nyak és javítja működését az idegrendszert. Megnyugtatja te és csökkenti a szorongást.

Uttanasana is javítja a vérkeringést. Ehhez az ászana, állvány egyenes karokkal mellett a test és a láb karok hosszát. Most tegye a karját a csípő és könyök előre a csípő. Tedd fej és a mellkas érintse a comb. Hozd le a kezét, és tedd mellé a lábad, vagy tartsa a bokája mögül. Tartsa a combjait egyenes.

7. Savasana (Corpse Pose)

Jót Savasana jóga és hogyan kell csinálni

Savasana megfiatalítja te és segíti a szervezet pihen. Ez csökkenti a vérnyomást, lehetővé teszi a hatását a korábbi jelent mosogató jobb.

Végül, miután minden test és az elme élénkítő pózok, Savasana megadja az összes többit, és hatálya a gyógyulásra. Ehhez a Savasana, feküdjön a földre a hátadon. Tartsd a lábad néhány centi, és hagyd, hogy esik oldalra. Hagyd, hogy a karok hazugság mellett a test tenyere felfelé. Most óvatosan csukja be a szemét, és hagyja, hogy az egész tested pihenni, lassan és óvatosan. Vegyünk mély lélegzetet, és marad a pillanatban.

Az összes fent említett jelent a jóga depresszió segít enyhíteni az érzelmi hegek és a trauma mélyen beleivódott a fizikai és pszichikai testet. Ne adjon egy esélyt.

Most nézzük meg néhány gyakori kérdések tekintetében depresszió.

Szakértői válaszok Olvasói kérdések

Depresszió gyakrabban fordul elő nőknél, mint a férfiak?

Igen, a depresszió sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál. A biológiai és hormonális változások, a nők mennek keresztül életük lehetnek olyan tényezők felelősek.

Mi a szülés utáni depresszió (PDD)?

Szülés utáni depresszió fordul elő nőknél, miután szülni egy gyereket. PDD miatt előfordul, hogy a fizikai és hormonális változások a szervezetben, és a túlnyomó érzés vigyáz egy újszülött.

A sebesség a depresszió növeli?

A jelentések szerint ez az arány a depresszió növekszik. Ez lehet az oka, hogy a stressz, ami a modern életforma.

Hogyan reagálnak az emberek, amikor diagnosztizálták a depresszió?

A reakciókat változhat személy személy. Általában ők sem vigasztalta az a gondolat, hogy a probléma már elismert vagy átmenni sokk, szomorúság vagy szégyellem, hogy van egy mentális betegség.

Milyen gyakori a depresszió?

Depresszió széles körben elterjedt és gyakori a mintegy 121 millió ember szerte a világon.

Ha ezt a jóga, akkor figyelni a szervezetben. Olyan érzés, mintha az egész, és csatlakozik. Jóga támogatást nyújt, és vigaszt és a képesség, hogy a pillanatnak élni. Az egyedülálló test-elme megközelítés jóga több és több válik a választás a harcot a depresszió. Ez a holisztikus és tartós, mellékhatások nélkül. Szóval, miért ne?

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.