7 Yoga houdingen die u zullen helpen Fight Depressie

Home » Review » Health » 7 Yoga houdingen die u zullen helpen Fight Depressie

7 Yoga houdingen die u zullen helpen Fight Depressie

Op sommige dagen, ontzetting u opstaan ​​in de ochtend en waar de wereld. Hopeloosheid overneemt, en je voelt je leeg. Als dit terugkeert vaak, heb je een probleem, mijn vriend, zoals depressie wordt op uw deur kloppen. Hoe eerder vindt u een oplossing, hoe beter. Doet yoga helpen met een depressie? Yoga wordt gezegd dat depressie natuurlijk te verlichten, en hier is een lijst van 7 yoga houdingen die je zullen helpen doen. Kijk eens.

Voor die tijd, laten we naar een paar feiten over depressie weten.

Wat is een depressie?

Depressie is een ziekte die de hersenen aantast. Het is uw reactie op iets verdrietig, verlies van iemand, of neerslachtigheid. Wanneer deze gevoelens verergeren en wordt intens, het leidt tot een medische aandoening, de zogenaamde klinische depressie.

Je weet dat je depressief bent als u de volgende symptomen consistent worden weergegeven voor twee weken.

Symptomen van depressie

  • Je voelt je waardeloos en schuldig op een dagelijkse basis
  • Je concentratie vermindert en besluiteloosheid overneemt
  • Alle hobby’s en activiteiten die u genoten eerder nu niet aantrekkelijk lijken helemaal
  • Je denkt over de dood en nadenken over zelfmoord
  • Je voelt onstabiel en onrustig of ongelooflijk saai en traag
  • Er zal een significante verandering in uw gewicht zijn – u ofwel krijgen it or lose it

Wat zijn de oorzaken Depressie?

 
 
 
 
 

Als je emotioneel over een periode gehecht te raken aan iets, en het bestaat niet meer, laat een gat, en depressie neemt om te gaan met het verlies. Genetica, fluctuatie in de hormoonspiegels, een aantal medische aandoeningen, post-operatie reactie en hoge stress niveaus ook leiden tot depressie. Het is een veel voorkomende maar ernstig probleem dat moet worden aangepakt voordat het uit de hand loopt. Laten we nu weten hoe yoga en depressie zijn gerelateerd.

Yoga als een remedie voor depressie

Yoga is een van de beste manieren om uw stemming te verlichten en te houden depressie op de baai. Yoga poses verhoging van de bloedcirculatie naar de hersenen en in staat de productie van de stemming verheffen hormonen.

De beoefening van yoga geen nadelige bijwerkingen, waardoor het een betere optie in vergelijking met andere medicijnen tegen depressie te maken. Sommige yoga houdingen om depressie te bestrijden zijn hieronder vermeld. Probeer ze gedurende ten minste 12 weken tot significante veranderingen opmerken.

Yoga voor Depressie – 7 Effcetive Poses

1. Balasana (Child stelt)

Balasana kalmeert je hersenen en verlicht stress en angst. Het strekt zich voorzichtig je onderrug en heupen, waardoor je lichaam zich te ontspannen. Rust en kalmte heersen over je hele wezen, die u helpen omgaan met uw depressie beter.

Balasana wordt beschouwd als een van de meest comfortabele yoga poses. Het enige wat je hoeft te doen is knielen en zitten op je hielen. Zorg ervoor dat je grote tenen aan te raken elkaar. Houd je handen op je knieën en spreid je knieën op heupbreedte. Dan buig je bovenlichaam naar voren, tussen je verdeelde dijen, met je gezicht tegen de grond. Breng je armen naar voren en plaats ze aan beide kanten van je hoofd, met de handpalmen naar beneden. In deze positie voor een paar minuten.

2. Sethu Bandhasana (Bridge stelt)

Sethu Bandhasana versterkt de rugspieren en verlicht een vermoeide rug. Het helpt je te ontspannen en doet wonderen voor mensen die lijden aan stress, angst en depressie.

Sethu Bandhasana opent je hart, waardoor u zich licht en op hun gemak. Om de pose te doen, liggen op de grond op je rug. Houd uw armen op de grond aan weerszijden met de handpalmen naar beneden. Til je benen door ze te vouwen op de knieën. Zorg ervoor dat de enkels en knieën in een rechte lijn, en de voeten zijn een paar centimeters van elkaar. Dan voorzichtig til je je hele rug van de vloer en blijf daar voor een paar seconden. Terwijl u dit doet, moet je dijen parallel aan elkaar, en je borst moet je kin raken. Zorg ervoor dat je niet je kin buigen.

3. Urdhva Mukha Svanasana (Stijgende toegekeerde Hond stelt)

How To Do The Urdhva Mukha Svanasana en wat zijn de voordelen

Urdhva Mukha Svanasana kan gemakkelijk genezen lichte vermoeidheid en depressie. Het heeft een algemene verjongend effect op je lichaam, en alle stress gevangen in je rug zal verdwijnen.

Urdhva Mukha Svanasana versterkt en wekt je bovenlichaam. Om de asana, liggen op de vloer met je gezicht naar beneden en benen na het zelfde met de tenen naar beneden en een paar centimeters van elkaar. Plaats uw handpalmen in de buurt van de borst aan beide zijden, naar beneden. Houd je handen dicht bij je ribben. Til je romp en strek je armen en benen een paar duim van de vloer. Druk op het bovenste gedeelte van uw voeten stevig op de grond. Houd je hoofd recht of naar boven en je schouders uit de buurt van je oren en laat je borst stijgen.

4. Adho Mukha Svanasana (beneden toegekeerde Hond stelt)

How To Do The Adho Mukha Svanasana en wat zijn de voordelen

Adho Mukha Svanasana stelt vers bloed te stromen in je lichaam. Het strekt zich uit de nek en cervicale wervelkolom, het loslaten van de spanning in hen, waardoor angstreducerende en kalmerende je wezen.

Adho Mukha Svanasana versterkt uw buikspieren en verbetert de spijsvertering. Om de pose te doen, maak een houding van een tabel met je lichaam. Gebruik je benen en handen aan de poten van de tafel en je rug als het tafelblad te maken. Nu, strek je ellebogen en knieën, het duwen van uw heup naar boven en het vormen van een omgekeerde V-vorm met je lichaam. Moeten de handen schouderbreedte uit elkaar, benen heupen-uit elkaar en de tenen recht. Druk met je handen op de grond en strek je nek. Uw oor moet je innerlijke armen aanraken. Houd uw ogen blik op je navel.

5. Halasana (Ploeg stelt)

How To Do The Halasana en wat zijn de voordelen

Halasana vermindert de druk op je rug en verbetert uw houding. Het kalmeert je hersenen, geeft het een goed stuk, en vermindert stress. Het houdt hoofdpijn en slapeloosheid op de baai.

Halasana is een van de beste kalmerende poses voor je zenuwstelsel. Om de pose te doen, liggen plat op je rug, met je armen langs je lichaam gehouden. Til je benen van de grond onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de grond. Plaats dan je handen op je heupen en ze te gebruiken als ondersteuning, til je je heupen naar je borst. Langzaam breng uw benen en breng ze over je hoofd, het aanraken van de grond boven je hoofd en het plaatsen van uw voeten stevig op de grond. Zorg ervoor dat uw dijen zijn recht om ze te vermijden aanraken van je hoofd. Neem uw hand van de heupen, strek je armen naar voren en leg ze op de grond met de handpalmen naar beneden.

6. Uttanasana (Staande om te klappen stelt)

Uttanasana verlicht spanning in je rug, schouders en nek en verbetert de werking van uw zenuwstelsel. Het kalmeert je en vermindert angst.

Uttanasana verbetert ook de bloedcirculatie. Om de asana doen, staan ​​rechtop met je armen langs je lichaam en je voeten op armlengte. Nu, plaats je armen op je heupen en buig naar voren op de heupen. Maak uw hoofd en borst raak je dijen. Breng je handen naar beneden en leg ze naast uw voeten of houd je enkels van achteren. Houd je dijen recht.

7. Savasana (Lijk stelt)

Voordelen van Savasana yoga en hoe dat te doen

Savasana verjongt je en helpt je lichaam te ontspannen. Het verlaagt de bloeddruk en laat de effecten van de vorige poses te zinken in beter.

Eindelijk, na al de geest en het lichaam verkwikkende poses, Savasana vindt u alle rust en ruimte om te genezen. Om dit te doen de Savasana, liggen op de grond op je rug. Houd je voeten een paar centimeters van elkaar en laat ze opzij vallen. Laat je armen langs je lichaam liggen met je handpalmen naar boven. Nu, zachtjes sluit je ogen en laat je hele lichaam te ontspannen, langzaam en voorzichtig. Neem diep adem, en blijf in het moment.

Alle bovengenoemde poses in yoga voor depressie zal helpen verlichten de emotionele littekens en trauma diep in je fysieke en psychische lichaam. Geef het een schot.

Laten we nu eens kijken naar een aantal gemeenschappelijke vragen met betrekking tot depressie.

Expert’s Answers Voor vragen van lezers

Is depressie vaker voor bij vrouwen dan bij mannen?

Ja, depressie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De biologische en hormonale veranderingen die vrouwen gaan door in hun leven kunnen zijn factoren die verantwoordelijk zijn voor dit.

Wat is postpartum depressie (PDD)?

Postpartum depressie bij vrouwen optreedt na de geboorte van een kind. PDD optreedt als gevolg van fysieke en hormonale veranderingen in hun lichaam en de overweldigende gevoel van het verzorgen van een pasgeborene.

Wordt de snelheid van depressie verhogen van?

Volgens rapporten, wordt de snelheid van depressie toeneemt. Het zou te wijten aan de stress die wordt geleverd met de moderne manier van leven.

Hoe gaan mensen reageren als ze zijn gediagnosticeerd met een depressie?

De reacties variëren van persoon tot persoon. Meestal worden ze ofwel getroost door de gedachte dat hun probleem is erkend of gaan door middel van shock, verdriet of schamen dat ze een psychische aandoening.

Hoe vaak komt een depressie?

Depressie is wijdverspreid en is wijd verspreid is in ongeveer 121 miljoen mensen over de hele wereld.

Als je yoga doet, betaalt u aandacht aan uw lichaam. Het maakt je heel en verbonden voelen. Yoga biedt ondersteuning en troost en de mogelijkheid om te leven in het moment. De unieke mind-body benadering van yoga is meer en meer steeds de keuze om een ​​depressie te bestrijden. Het is holistisch en langdurig zonder enige bijwerkingen. Dus waarom niet?