7 Yoga Poses som vil hjelpe deg å bekjempe depresjon

Home » Review » Health » 7 Yoga Poses som vil hjelpe deg å bekjempe depresjon

7 Yoga Poses som vil hjelpe deg å bekjempe depresjon

Noen dager, gruer du å stå opp om morgenen og verden står overfor. Håpløshet tar over, og du føler deg tom. Hvis dette gjentar seg ofte, er du i trøbbel, min venn, som depresjon er banket på døren din. Jo før du finner en løsning, jo bedre. Har yoga hjelp med depresjon? Yoga sies å lindre depresjon naturlig, og her er en liste over 7 yoga positurer som vil hjelpe deg å gjøre det. Ta en titt.

Før det, la oss få vite noen fakta om depresjon.

Hva er depresjon?

Depresjon er en sykdom som påvirker hjernen. Det er din reaksjon på noe trist, tap av noen, eller motløshet. Når disse følelsene forverre og bli intense, fører det til en medisinsk tilstand som kalles klinisk depresjon.

Du vet du er deprimert når du viser følgende symptomer konsekvent i to uker.

Symptomer på depresjon

  • Du føler deg verdiløs og skyldig på en daglig basis
  • Konsentrasjonen avtar og indecisiveness overtar
  • Alle hobbyer og aktiviteter du likte tidligere nå ikke synes tiltalende i det hele tatt
  • Du tenker på døden og tenke selvmord
  • Du føler ustabil og urolig eller utrolig kjedelig og treg
  • Det vil være en betydelig endring i vekten din – du enten få det eller miste det

Hva som forårsaker depresjon?

 
 
 
 
 

Når du blir følelsesmessig knyttet til noe over en periode, og det eksisterer ikke lenger, det overlater et gap, og depresjon tar over for å takle tapet. Genetics, svingninger i hormonnivået, enkelte medisinske tilstander, post-kirurgi reaksjon, og høy stressnivå også føre til depresjon. Det er en vanlig, men likevel alvorlig problem som må løses før det blir ut av hånden. La oss nå finne ut hvordan yoga og depresjon henger sammen.

Yoga som en kur for depresjon

Yoga er en av de beste måtene å lette humøret og holde depresjonen i sjakk. Yoga øke blodsirkulasjonen i hjernen og muliggjøre produksjon av humørløftende hormoner.

Praksisen med yoga ikke har noen negative bivirkninger, som gjør det til et bedre alternativ i forhold til andre medisiner mot depresjon. Noen yoga for å bekjempe depresjon er nevnt nedenfor. Prøv dem i minst 12 uker for å merke vesentlige endringer.

Yoga for depresjon – 7 Effcetive Poses

1. Balasana (Child Pose)

Balasana hjelper roe hjernen og lindrer stress og angst. Den strekker seg forsiktig korsryggen og hoftene, slik at kroppen din til å slappe av. Fred og ro råde over hele tilværelsen, og hjelper deg med å håndtere din depresjon bedre.

Balasana er regnet som en av de mest komfortable yoga. Alt du trenger å gjøre er å knele og sitte på hælene. Sørg for at store tær berører hverandre. Hold hendene på knærne og spre knærne i hoftebreddes avstand. Deretter bøyer overkroppen fremover, i mellom delt lårene, med ansiktet ditt berører bakken. Ta med armene fremover og plassere dem på hver side av hodet, med håndflatene vendt nedover. Være i denne posisjonen i noen minutter.

2. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

Sethu Bandhasana styrker ryggmuskulaturen og lindrer en sliten tilbake. Det hjelper deg å slappe av og gjør underverker for folk som lider av stress, angst og depresjon.

Sethu Bandhasana åpner opp ditt hjerte, noe som gjør at du føler deg lett og rolig. For å gjøre positur, legg deg ned på gulvet på ryggen. Hold armene på gulvet på hver side med håndflatene vendt nedover. Løft bena ved å brette dem i knærne. Sørg for at ankler og knær er i en rett linje, og føttene er noen inches hverandre. Deretter løfter forsiktig hele ryggen opp fra gulvet og bli der i noen sekunder. Mens du gjør dette, bør lårene være parallelt med hverandre, og brystet skal berøre haken. Pass på at du ikke bøyer haken.

3. Urdhva Mukha Svanasana (oppadvendende Dog Pose)

Hvordan gjøre Urdhva Mukha Svanasana og hva er dens fordeler

Urdhva Mukha Svanasana kan lett kurere mild tretthet og depresjon. Den har en samlet foryngende effekt på kroppen din, og alt stresset fanget i ryggen vil forsvinne.

Urdhva Mukha Svanasana styrker og vekker overkroppen. For å gjøre asana, ligge på gulvet med ansiktet ned og bena følger samme med tærne vendt nedover og noen få inches hverandre. Plasser håndflatene nær brystet på hver side, vendt ned. Hold håndflatene nær ribbeina. Løft overkroppen og rette armer og ben noen få inches av gulvet. Trykk den øverste delen av føttene godt ned i bakken. Hold hodet rett eller vendt oppover og skuldrene bort fra ørene og la brystet stige.

4. Adho Mukha Svanasana (nedadrettet Dog Pose)

Hvordan gjøre Adho Mukha Svanasana og hva er dens fordeler

Adho Mukha Svanasana gjør friskt blod å strømme inn i kroppen din. Den strekker nakken og cervical spine, slippe stress i dem, og dermed redusere angst og beroligende vesen.

Adho Mukha Svanasana styrker magemusklene og forbedrer fordøyelsen. For å gjøre positur, lage en holdning av en tabell med kroppen din. Bruk bena og hendene for å gjøre beina på bordet og ryggen som bordplaten. Nå, rette albuene og knær, presser hoften oppover og danner en omvendt V-form med kroppen. Hendene må være skulder bredde hverandre, ben hoftene bredde hverandre, og tærne pekende rett. trykk fast hendene til bakken og rette halsen. øret bør ta på indre armer. Hold øye blikket på navlen.

5. Halasana (Plow Pose)

Hvordan gjøre Halasana og hva er dens fordeler

Halasana reduserer belastningen på ryggen og forbedrer din holdning. Det roer hjernen din, det gir en god stretch, og reduserer stress. Det holder hodepine og søvnløshet i sjakk.

Halasana er en av de beste beroligende positurer for nervesystemet. For å gjøre positur, ligge flatt på ryggen, med armene holdt sammen kroppen din. Løft bena opp fra bakken i en vinkel på 90 grader til bakken. Deretter plasserer hendene på hoftene og bruke dem som støtte, løfter hoftene mot brystet. Sakte få ned bena og ta dem over hodet, berøre bakken utover hodet og plassere tærne fast på bakken. Sørg for at lårene er rett for å unngå dem berøre hodet. Fjern hendene fra hoftene, rett ut armene fremover, og plassere dem på bakken med håndflatene vendt nedover.

6. Uttanasana (Standing forover Fold Pose)

Uttanasana avlaster spenninger i ryggen, skuldrene og nakken og forbedrer funksjonen av nervesystemet. Det beroliger deg og reduserer angst.

Uttanasana også forbedrer blodsirkulasjonen. For å gjøre asana, stå rett med armene langs kroppen og føttene på armlengdes avstand. Nå plasserer armene på hoftene og bøye seg fremover på hofter. Gjøre hodet og brystet berører lårene. Ta hendene ned og sette dem ved siden av føttene eller holde anklene bakfra. Hold lårene rett.

7. Savasana (lik positur)

Fordeler med Savasana yoga og hvordan du gjør det

Savasana forynger deg og hjelper kroppen slappe av. Det reduserer blodtrykket og lar virkningene av de foregående positurer å synke i bedre.

Endelig, etter alt sinnet og kroppen forfriskende positurer, vil Savasana gi deg all den hvile og omfang til å helbrede. For å gjøre det Savasana, ligge på gulvet på ryggen. Hold føttene noen inches fra hverandre og la dem falle sidelengs. La armene ligge langs kroppen med håndflatene vendt oppover. Nå, forsiktig lukke øynene og la hele kroppen slappe av, sakte og forsiktig. Ta dype åndedrag, og bo i øyeblikket.

Alle de ovennevnte positurer i yoga for depresjon vil hjelpe lindre følelsesmessige arr og traumer dypt inngrodd i din fysiske og psykiske kroppen. Må gi det en sjanse.

Nå, la oss se på noen vanlige spørsmål om depresjon.

Experts svar For Readers’ spørsmål

Depresjon er mer utbredt hos kvinner enn hos menn?

Ja, det er depresjon mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De biologiske og hormonelle endringer som kvinner går gjennom i livet kan være faktorer ansvarlig for dette.

Hva er fødselsdepresjon (PDD)?

Postpartum depresjon forekommer hos kvinner etter at de føder et barn. PDD oppstår på grunn av fysiske og hormonelle endringer i kroppen og den overveldende følelsen av å ta vare på en nyfødt.

Er frekvensen av depresjon øker?

Ifølge rapporter, er frekvensen av depresjon øker. Det kan være på grunn av stress som følger med den moderne måten å leve på.

Hvordan reagerer folk når de blir diagnostisert med depresjon?

Reaksjonene varierer fra person til person. Vanligvis er de enten trøstet av tanken på at deres problem har blitt anerkjent eller gå gjennom sjokk, sorg eller føler skam at de har en psykisk lidelse.

Hvor vanlig er depresjon?

Depresjon er utbredt og er utbredt i ca 121 millioner mennesker over hele verden.

Når du gjør yoga, betaler du hensyn til kroppen din. Det gjør at du føler deg helt og tilkoblet. Yoga tilbyr støtte og trøst og evnen til å leve i øyeblikket. Den unike sinn-kropp tilnærming av yoga er mer og mer blir valget mellom å bekjempe depresjon. Det er helhetlig og langvarig uten bivirkninger. Så, hvorfor ikke?

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.