Gående meditation – Vad är det och hur man gör det?

Home » Review » Health » Gående meditation – Vad är det och hur man gör det?

Gående meditation - Vad är det och hur man gör det?

Gående meditation? Vad kunde det vara? Du känner till sittande meditation. Men, vad är detta nya?

Inget alltför komplicerat här. Det är ganska enkelt. Gående meditation är en form av meditation gjort när hon gick. Ja, det är så enkelt. Men det finns naturligtvis mer att göra.

För att ta reda på, måste du fortsätta läsa. Det finns livsförändrande informationen nedan och du vill inte missa det.

Vad är gående meditation?

Kom ihåg alla de gånger du tog en promenad för att rensa huvudet och kom tillbaka uppdateras? Vad tror du att det var? Bruket av promenader är naturligtvis meditativ, och om du lägger meditation till det, det finns inget liknande det.

Gående meditation är meditation i handling. Det ger meditativ upplevelse till gångaktivitet och fördubblar fördelarna genom klubbverksamhet de promenader och meditation.

I gående meditation är ditt fokus på upplevelsen av promenader. Upplevelsen av att observera hur du flyttar medan du går genom omväxlande steg med vänster och höger fot är djupt meditativt.

Gående meditation är en konst som lär dig att vara medveten om när du går och vara uppmärksam på det naturliga flödet av din vandring.

Den stora Gautama Buddha själv först lärde gående meditation. Han lärde känna närvarande med varje steg du tar. Och om du gör det, blir processen helande och närande och hjälper dig att utveckla tacksamhet och kärlek till jorden.

Vid det här laget, måste du vara oerhört nyfiken att ta reda på hur gående meditation fungerar. Vi kommer inte att hålla dig väntar längre. Proceduren är precis nedanför. Ta en titt.

Gående meditation – En guide

 Enkel promenader kommer inte att göra. Du måste definitiva instruktioner att gå om gående meditation. Vi nedtecknade en enkel procedur för dig att börja med. Kolla in det.

1. Hitta en bra plats

Ett idealiskt läge är viktigt. Välj ett körfält eller väg som inte har inslag som kan hindra din praktik. Det är bäst att undvika en trafikerad väg eller en livlig körfält eftersom det kommer att bli för mycket att ta, åtminstone inledningsvis.

En plats där du kan gå fram och tillbaka i 10 till 20 steg skulle vara lämplig. Det kan vara inomhus eller ute i naturen, men se till att det är relativt tom eftersom långsamma promenader kan samla onödig uppmärksamhet från dem som inte är medvetna om det.

2. Ta höger pauser

Walking utan sekvens kommer inte att göra. Du måste bilda ett mönster och hålla fast vid det. På så sätt din kropp och själ är vana vid ett visst sätt, och det blir lättare för dig att fokusera på det tills det händer på egen hand utan större ansträngning.

Så du gå ett visst antal steg. Säg, 20 till 40 steg upp till en punkt och pausa där. Stå och andas där tills du känner för att flytta och gå tillbaka samma antal steg och bryta att andas igen. Gå fram och tillbaka så tills man vänjer sig mönstret.

3. Var medveten om varje steg

Observation varje steg du tar är lika viktigt som att följa ett visst mönster av promenader. Det finns enskilda komponenter medan du går att du måste titta på och vara medveten om gående meditation som du annars inte märker alls när de sker naturligt.

Enkla rörelser som att vara medveten om att lyfta foten, tar den framåt, placera den på marken, och känna touch av marken på fötterna är viktiga. På samma sätt måste du också att märka hur kroppsvikten skiftar till det andra benet, och samma procedur fortsätter.

4. upprätthålla en lämplig hastighet

Gå som om du inte har något mål att nå. Gå lugnt. Behåll en takt som känns naturligt och inte överdrivet eller stiliserade. Håll det långsam och stadig.

Sedan finns det bättre möjligheter att följa dina rörelser intrikat och i processen, bygga bättre medvetenhet om din kropp.

Vi föreslår att du hålla tempot långsamt och ta mindre steg för en bättre upplevelse.

5. Placera dina händer och armar

När du går till en medveten promenad, är du osäker på hur du placerar dina händer och armar. Du undrar om du måste lämna dem som de är när du tar en promenad eller placera dem på ett speciellt sätt.

Nåväl, det finns många sätt att göra det. Välj vad som fungerar bäst för dig. Du kan hålla dem knäppta bakom ryggen eller framtill eller lämna dem hängande på sidorna.

6. Balans ditt fokus

När du går, är det viktigt att fokusera antingen på de känslor som du känner inuti kroppen eller något särskilt intressant du märker under vandringen.

Observera din kropp och hur den rör sig när du tar varje steg. Känn dina andetag eftersom det går in och ut. Eller märker det sätt på vilket bladen av ett träd svajar i tandem med vinden.

När du försöker att fokusera, är sinnet noga med att vackla från tid till annan. Den enda lösningen för detta är att fokusera och fortsätta.

Nu ska vi förstå hur gående meditation skiljer sig från sittande meditation.  

Skillnad mellan sittande och gående meditation

  • Gående meditation kräver att du hålla ögonen öppna medan i sittande meditation, är du oftast uppmanas att hålla ögonen stängda.
  • Gående meditation kräver inte att du att dra uppmärksamheten från omvärlden så mycket som sittande meditation gör.
  • I gående meditation, är det lättare att observera förnimmelser i kroppen jämfört med sittande meditation. I sittande meditation, eftersom det inte finns någon rörelse, förnimmelserna är mer subtila.
  • Gående meditation kan enkelt anpassas till dagliga aktiviteter som att gå till dörren till ditt hus från parkeringsplatsen. Medan sittande meditation inte har något utrymme att göra det.

Nu ska vi ta reda på fördelarna med gående meditation.

Fördelarna med gående meditation

  • Den gående meditation erfarenhet ansluter dig mer till din omgivning. Du kommer att börja märka de små detaljerna och vara medveten om dem.
  • Det öppnar upp huvudet för att nya perspektiv och idéer.
  • Gående meditation förbättrar din koncentration och hjälper dig att hålla i ögonblicket.
  • Det förbättrar din hälsa och välbefinnande.
  • Gående meditation hjälper dig att vara uppmärksam på din dagliga verksamhet.

Låt oss svara på några vanliga frågor om gående meditation nu.

Expert svar för läsarna frågor

Kan jag gå på någon plats att uppleva gående meditation?

Uppleva gående meditation var som helst kommer att bli svårt för en nybörjare. Till exempel skulle en bullrande väg involverar för många element att uppmärksamma, marring begreppet meditation.

Hur länge ska jag träna gående meditation?

Practice gående meditation under minst 10 minuter varje dag.

Meditation i någon form är bra. När du kombinerar det med promenader, det finns inget liknande det. Walking är en stor del av det dagliga livet. Och det kan bara betyda mer meditation om du väljer att träna gående meditation när det är möjligt. Så gå meditation och njuta den absoluta fräschör som kommer med det.