Hogyan kell csinálni a Makarasana és mik az előnyei?

Home » Review » Yoga Basic » Hogyan kell csinálni a Makarasana és mik az előnyei?

Hogyan kell csinálni a Makarasana és mik az előnyei?

Makarasana vagy a krokodil póz jóga ászana. Szanszkrit: मकरासन ; Makar – Krokodil, Asana – Pose. Kiejtése: MAH-KUHR-AWS-ah-nuh.

Makarasana vagy a krokodil póz egy pihentető jóga ászana. Ez tökéletes hát és váll problémák. A póz hasonlít egy krokodil figyelembe pihenésre vízzel, miközben a arc és a nyak felszíne feletti vízszint. A cél az, hogy engedje Makarasana törzs által okozott gyakorló más jóga ászanákat, és ezért szükség van arra, hogy a legjobb módja annak, hogy vessen véget a jógával.

Mit kell tudni, mielőtt gyakorló Makarasana

Makarasana gyakorolják végén a jógával, hogy lehűljön a testet, és adja meg a szükséges pihenést. Tehát, a legjobb gyakorlat Makarasana kora reggel éhgyomorra és tiszta belek. Abban az esetben, nem tudja gyakorolni a reggel, meg tudod csinálni az esti órákban után 3-4 órás rés az utolsó étkezés. Ha azt szeretnénk, hogy gyakorlatban csak Makarasana, nem szükséges, hogy a gyomor üres legyen.

Szint: Kezdő
Stílus: Hatha jóga
Időtartam: 2-5 perc
Ismétlés: Nincs
Erősíti: váll, kar és a mellkas
terül: karok, lábak, és fenék

Hogyan kell csinálni a Makarasana (Krokodil póz)

 1. Feküdj le a földre a gyomrod.
 2. Emeld meg a kezét, és tartsa a hegyét a könyök a földön ujjaival felfelé. Tartsa a könyök a váll távolságra.
 3. Most emeld fel a váll és a fej. Tartsa a nyak egyenes és előretekintés.
 4. Hajlítsa be a fejét egy kicsit előre, és helyezze az álla a tenyerében.
 5. Nyújtsd ki a lábad a lábujjak kifelé. Érezd a tested ne érjen a földre.
 6. Lélegezzen lassan és az izmok ellazulnak.
 7. Maradj a ászana néhány percig, amíg úgy érzi, teljesen nyugodt.
 8. Ahhoz, hogy felszabadítsuk a helyzetben, óvatosan távolítsa el a tenyér a álla, hogy a váll és a fejjel lefelé, és felborulása.

Szükséges óvintézkedések

Győződjön meg arról, hogy a szervezet kényelmes, míg gyakorló ászana. Ha van egy súlyos hátsérülés, a legjobb, hogy elkerüljék Makarasana. Azoknak a nyaki sérülések, elkerülésére nyomás vagy támogatja a nyak, és hagyjuk állni semleges. Ellenkező esetben helyezze egy összehajtogatott takarót nyakban támogatás során ászana.

Ha szenved súlyos sérülések és mély pszichológiai kérdések, a legjobb, hogy elkerüljék a ászana. Gyakorold csak konzultációt követően az orvos felügyelete mellett egy jógaoktató.

Tippek kezdőknek

Kezdetben lehet, hogy nehéz az egyensúly magát a póz. Lehet, hogy egy kicsit shuffle eltérése miatt. Ennek elkerülése érdekében használja a kezét támogatást és emeld befejezni a ászana. A gyakorlatban az egyenleget javítja, és akkor vállalja a póz a megfelelő módon.

Mivel Makarasana egy pihentető póz feltételezett végén a jógával, akkor nagyon könnyen elaludni benne. Tartsa magát ébren van, és hagyja, hogy a szervezet pihen.

Részletes Változatok Makarasana

 • Akkor folytassa a Shalabhasana vagy a Locust Pose egy variáció Makarasana.
 • Mindössze annyit kell tennie, hogy vegye le a tenyér az arc, nyújtsa ki a kezét előre hajlítás nélkül, és tartsa a tenyerek egymás felé nézzenek. Kapcsolja le a fejed, míg a füled párhuzamosak a karját. Most emelje le a lábad a földre egy 60 fokos szögben, és tartsa a póz.
 • A másik variáció az, hogy mélyebben a krokodil póz. Emeld fel a lábát és hajlítsa őket a térde, így a talpa felé a fenék. A kismedencei merőlegesnek kell lennie a padlóra. Ezután emelje fel a törzs nyújtás a fegyvert.

Jót Makarasana

 • Makarasana kínál mély relaxáció a vállak és a gerinc
 • Meg lehet gyógyítani az asztma, térdfájdalom, és minden tüdő kapcsolatos kérdések
 • Ez gyógyítására csúszás lemez, spondylitis, és isiász
 • Az ászana nyújtja a csípő izmait
 • Ez ellazítja a testet teljesen és tart megfiatalított
 • Enyhíti a test és az elme a feszültség
 • Makarasana kezeli a hipertóniát, szívbetegségek, és mentális zavarok
 • Ez húzódik az izmok a has, a mellkas és a nyak, enyhíti a fáradtságot és fájdalmak azokon a területeken
 • Az ászana tartja sakkban hátfájás
 • Makarasana segít lélegezzen lassan, hatékonyan, és mélyen
 • Ez tart figyelmeztető
 • Az ászana fordul a fejedben befelé, nyugtató, és megakadályozza a szorongás
 • Makarasana elenged minden szoros csomót a szervezetben, és teszi a rugalmas

előkészítő pózok

Bhujangasana
Gomukhasana
Sethu Bandhasana

Follow-Up pózok

Dhanurasana
Ustrasana
Salamba Sarvangasana

Gyakorló Makarasana minden nap nagy a test és a lélek. Minden rut, hogy felveszi a nap folyamán fog tisztulni ki a rendszerből, miközben lehetőséget kínál az aktív és felfrissült. Makarasana a legjobb módja, hogy vessen véget a jógával. Olyan, mint egy nagy finálé egy csodálatos show. Szóval, megy előre, és Makrasana egy részét az edzés rend, mert pihenésre pózok elengedhetetlen.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.