Hvordan du gør det Makarasana og hvad er fordelene?

Home » Review » Yoga Basic » Hvordan du gør det Makarasana og hvad er fordelene?

Hvordan du gør det Makarasana og hvad er fordelene?

Makarasana eller Crocodile Pose er en yoga asana. Sanskrit: मकरासन ; Makar – Krokodille, Asana – Pose. Udtale: MAH-Kuhr-AWS-ah-Nuh.

Makarasana eller Crocodile Pose er en afslappende yoga asana. Det er perfekt til ryg og skulder problemer. Den positur ligner en krokodille tager hvile i vand, holde sit ansigt og hals over overfladen vandstand. Formålet med Makarasana er at frigive stammen forårsaget ved at praktisere andre yoga asanas, og det er derfor den bedste måde at afslutte en yoga session.

Hvad du bør vide, før Øve Makarasana

Makarasana praktiseres i slutningen af ​​en yoga session til at køle ned i kroppen og give det den nødvendige hvile. Så det er bedst at øve Makarasana tidligt om morgenen på tom mave og rene tarme. Hvis du ikke er i stand til at praktisere det i morgen, kan du gøre det om aftenen efter en tre til fire timers hul fra dit sidste måltid. Hvis du vil øve kun Makarasana, er det ikke nødvendigt, at din mave skal være tom.

Niveau: Begynder
Stil: Hatha Yoga
Varighed: 2-5 minutter
Gentagelser: Ingen
Styrker: skuldre, arme og bryst
strækninger: arme, ben, og bagdel

Hvordan du gør det Makarasana (Crocodile Pose)

 1. Læg dig ned på gulvet på maven.
 2. Fold dine hænder og holde spidsen af ​​albuerne på jorden med fingrene opad. Hold albuerne skulder afstand fra hinanden.
 3. Nu hæve dine skuldre og hoved. Hold din hals lige og se fremad.
 4. Bøj hovedet lidt frem og placere hagen i håndfladerne.
 5. Stræk ud dine ben med tæerne vender udad. Føl din krop rører jorden.
 6. Træk vejret normalt og langsomt og slappe af dine muskler.
 7. Bo i asana i et par minutter, indtil du føler helt afslappet.
 8. For at frigøre fra den position, forsigtigt fjerne håndfladerne fra hagen, bringe dine skuldre og hovedet ned, og rulle rundt.

Forholdsregler

Sørg for, at din krop er komfortabel samtidig med at øve asana. Hvis du har en alvorlig rygskade, er det bedst at undgå Makarasana. For dem med nakkeskader, undgå pres eller støtte til nakken og lad det stå neutralt. Ellers placere en foldet tæppe rundt om halsen som støtte under asana.

Hvis du lider af alvorlige skader og dybe psykologiske problemer, er det bedst at undgå asana. Øv det kun efter høring af din læge og under tilsyn af en yogalærer.

Tips for begyndere

I første omgang kan det være svært at balancere dig selv i stillingen. Du kan blande lidt på grund af ubalance. For at undgå dette, skal du bruge dine hænder til støtte og hæve dem til at fuldføre asana. Med praksis, vil din saldo forbedres, og man kan gå ud fra stillingen på den korrekte måde.

Som Makarasana er en afslappende positur antaget i slutningen af ​​en yoga session, er det meget nemt at falde i søvn i den. Hold dig vågen og lad din krop slappe af.

Avancerede Variationer af Makarasana

 • Du kan gå videre til Shalabhasana eller Locust Pose som en variation til Makarasana.
 • Alt du skal gøre er at tage håndfladerne fra ansigtet, strække ud dine arme fremad uden at bøje, og holde håndfladerne mod hinanden. Drej hovedet ned indtil dine ører er parallelle med armene. Nu, løft dine ben fra gulvet i en 60 graders vinkel, og hold stillingen.
 • En anden variation er at gå dybere ind i Crocodile Pose. Hæv dine ben og bøje dem i knæene, bringe dine fodsåler mod dine balder. Bækken området skal være vinkelret på gulvet. Løft derefter din torso ved at strække armene.

Fordele ved Makarasana

 • Makarasana tilbyder dyb afslapning for dine skuldre og ryg
 • Det kan helbrede astma, smerter i knæet, og eventuelle lunge relaterede spørgsmål
 • Det hjælper til at kurere slip disk, spondylitis, og iskias
 • Den asana strækker hofte muskler
 • Det afslapper din krop helt og holder dig forynget
 • Det aflaster kroppen og sindet af spænding
 • Makarasana behandler forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, og psykiske lidelser
 • Det strækker musklerne i mave, bryst og hals, lindre træthed og ømhed i disse områder
 • Den asana holder rygsmerter i skak
 • Makarasana hjælper dig med at trække vejret langsomt, effektivt og dybt
 • Det holder dig vågen
 • Den asana forvandler dit sind indad, beroligende det og forebygge angst
 • Makarasana frigiver alle de stramme knuder i kroppen og gør det fleksibelt

Forberedende Poses

Bhujangasana
Gomukhasana
Sethu Bandhasana

Opfølgning Poses

Dhanurasana
Ustrasana
Salamba Sarvangasana

Øve Makarasana hver dag er godt for din krop og sind. Alt brunsten at du vælger i løbet af dagen vil blive renset væk fra dit system, holder dig aktiv og forfrisket. Makarasana er den bedste måde at afslutte en yoga session. Det er som en grand finale til et fantastisk show. Så gå videre og gøre Makrasana en del af din træning regime, fordi afslapning rejser er afgørende.