Miért jóga nidra egy hatékony módja annak Relax

Home » Review » Fitness » Miért jóga nidra egy hatékony módja annak Relax

Miért jóga nidra egy hatékony módja annak Relax

Jóga nidra az egyik legmélyebb államok a relaxáció a test lehet, miközben a teljes tudatosság. Te továbbra is az állam a tudatos álmodás, vannak tudatában az álmod környezetben, de alig vagy egyáltalán nem figyelmet a tényleges környezet.

Ez a folyamat konzerválja és egységes szerkezetbe foglalja az energia jóga gyakorlatokat. Azt is ellazítja a rendszert, és előkészíti a meditáció és Pranayama. Nagyon fontos, hogy időt szakítani Jóga nidra közepette a többi edzés gyakorlatokat.

Készülünk Jóga nidra

Ha ebben a mély állapotában helyreállítás és a pihenést, akkor irányítsa a figyelmet, hogy a különböző testrészein, és ez aktiválja az idegek ezeken a területeken. Ez is segít a szervezet elfogadja és integrálja az előnyeit a jóga ászanákat, amit csak gyakorolják. Ez tart között bárhol 15-30 percig.

Általában nem a jóga nidra elküldhesse jóga edzés, és ez a legjobb, hogy fedezze magát, vagy tartsa a testet melegen, miközben ezt. A testhőmérséklet csökken a folyamat, és lehet, hogy végül a fázás. Tehát tartsa a takaró praktikus.

Meg lehet gyakorolni a saját is, de ez nem tanácsos csinálni ebéd után, mert lehet, hogy végül szundikált.

Győződjön meg róla, hogy a gyakorlatban a pihentető jóga egy békés hely, ahol nincs kábelrengeteg vagy zavar.

Hogyan kell csinálni a jóga nidra

 1. Feküdj le a hátadon, és vállalja a Corpse Pose vagy Savasana.
 2. Csukd be a szemed. Helyezzük a lábad úgy, hogy azok kényelmesen egymástól. Győződjön meg róla, hogy a lábak teljesen ellazulnak, és a lábujjak szembe oldalra. A karok kell elhelyezni mentén a szervezetben, de kissé egymástól, így a tenyér nyitott és felfelé.
 3. Győződjön meg róla, hogy lélegezzen lassan, mégis mélyen. Ez kölcsönöz a teljes kikapcsolódást. Ahogy lélegezni, a tested meghúz, és ahogy lélegzik ki, a szervezet megnyugszik. Fókuszban a magad és a tested, megfeledkezve minden más feladatot. Engedd el és adják!
 4. Abban az esetben, kényelmetlenül érzi magát, vagy talál fájdalom vagy kellemetlen érzés a hát alsó részén, csak használ egy párnát, hogy emelje a lábát. Ez ad nagyobb kényelmet biztosít.
 5. Miután tökéletesen kényelmes, indul az alján. Hajt a figyelmet felé a jobb lábát. Pihenjen a lábat teljesen és hagyja, hogy a figyelmet körül forog a lábát egy pár másodpercig. Ezután mozgassa a jobb térd, a jobb combján, és az egész jobb lábát. Tedd ugyanezt a bal lábát.
 6. Hagyd, hogy a figyelmet felhívjuk az egész testet, a nemi szervek, a gyomor, a köldök, a mellkas, a váll, a karok, a torok, arc, és a koronát.
 7. Lélegezz mélyen és lassan és tartsa be az összes érzés a szervezetben. Teljesen ellazulnak. Maradj ebben relaxációs állapotot néhány percig.
 8. Amint a tested teljesen nyugodt, tudomást szerez a környéket. Aztán lassan forduljon jobbra csukott szemmel. Feküdj le jobbra egy pár percig.
 9. Ha kényelmes, ülj fel lassan, és óvatosan nyissa ki a szemét.

Előnyök a jóga nidra

A jóga nidra számos előnnyel jár. De ezek a fő előnye.

 • Lehűl a test után egy intenzív jóga edzés és helyreállítja a normális testhőmérsékletet.
 • Biztosítja aktiválása az idegrendszer, és segíti a szervezet felszívja az előnyöket az ászanákat.
 • Ez kiüríti a méreganyagokat a szervezetből.
 • Segít pihenésre és kikapcsolódásra a terhesség alatt.

Jóga nidra Vs. Elmélkedés

Jóga nidra nem igazán ugyanaz, mint a meditáció. Amíg te a nidra, akkor feküdjön le, és bemegy egy félig hipnotikus állapot, egy olyan állapot között, hogy ébren van, és alszik.

Azonban, ha meditálsz, akkor üljön a gerinc egyenes és éber és tudatában, mint ha a jóga nidra Relax.

Ez majdnem olyan, mint felkészülés a meditáció. Ez a gyakorlat az értelemben, hogy valóban elvonási készít, hogy menjen be a meditáció állapotában. Felhívjuk figyelmét befelé, és az elme és a test megnyugodott, olyannyira, hogy nem éri a mentális állapot a meditáció.

A legtöbb ember számára ma is nagyon nehéz meditálni, egyszerűen azért, mert annyira elfoglalt, és nyugtalan, hogy nehéz nyugodtan ülni és csendes hosszú ideig. Amikor a mester jóga nidra, akkor automatikusan segítenek megtenni a kihívások meditál, és hamarosan, akkor képes lesz arra, hogy meditálni könnyedén.

Általános tippek, hogy nem a jóga nidra

 • Ez csak természetes, hogy a véletlenszerű gondolatokat és megzavart, miközben Ön a nidra. Ne megfékezni őket. Továbbá, nem érzi magát bűnösnek, ha elalszik az edzések során.
 • Játssz néhány lágy zene – vagy lágy ének vagy hangszeres zene -, mielőtt elkezdi a jóga nidra Relax. Ez segít ellazulni. De ez nem kötelező, mert előbb-utóbb pihenni a saját belső ritmusa.
 • Ne hagyja ki a következő lépést lapozgatott a jobb és felült néhány perc elteltével. Ha a jobb oldalon, ez segít a levegőt áramlását a bal orrlyukon, ezért a szervezet lehűl.

Most, hogy tudjuk, hogyan kell csinálni jóga nidra, mit vársz? A jóga nidra ugyanolyan frissítő, mint egy jó nap. Ez felfrissíti és megfiatalítja tetszik nem mennyiségű koffein. Kényeztesse és élvezd!

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.