Rocket Joga – Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Home » Review » Yoga Basic » Rocket Joga – Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Rocket Joga - Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Kaj narediš, ko zaljubljen v težavno situacijo? Boste našli način, da gremo ven iz tega, kajne? Rocket joga je pot za tiste, ki so ugotovili, Ashtanga joga izziv.

In kako to storiti? Raketa Joga je zasnovan tako, da fizično zahtevno Ashtanga joga enostavnejša. To pokvari togost klasične Ashtanga prakse, zaradi česar je lažje za vas, da to prakso.

svoje ovire, da počisti, omogoča nemoteno prakso, in pa še veliko več. Preberite vse o tem v nadaljevanju. Daj, poglej.

Kaj je Rocket joga?

Rocket Joga je sprememba tradicionalnega Ashtanga joga in je skupaj z osebo z imenom Larry Schultz, ki je študiral Ashtanga joga pod strokovnim K. Pattabhi Jois za devet let v Mysore.

Rocket Joga je poskus, ki ga Larry da Ashtanga joga bolj dostopen zahodni zdravniki. Bilo je leta 1980 v San Franciscu, ki je razvil Rocket joge. Ime je dobil Bob Weir za “Grateful Dead” pasu, ker je mislil, Rocket Joga je hitro in enostavno.

Je. Rocket Joga je hitra in ima dinamičen tok. Njegova struktura je podobna Ashtanga joge, ki jo sestavljajo Surya Namaskar, stoječe poze, sedijo poze, pletenine in kolen.

V Rocket joga, študenti lahko spremeni in da njihovo interpretacijo tradicionalnega asana. Če se zatakne z držo, lahko pa bodisi preskočite ali najti lažje načine za opravljanje tega dela namesto strogo držali vzorec.

Zato, Rocket joga postala splošno dostopna, kar omogoča tudi tiste, ki imajo fizične težave, da ga preizkusite. To je gladek proces dihanja in gibanja. To je lahko videti kot zgolj fizični proces, vendar pa pomaga jasno vaš um, kot tudi.

Kaj naredi Rocket Joga ločene, da se zlomi koncept hierarhije. Lahko pa izberete asan in jih vadite, ne da bi nujno sledi linearno obliko.

Ni čudno, da je veliko slavnih privržencev, kot so Madonna, Willem Dafoe, Sting in Christy
Turlington!

Raketa Joga je razdeljena v tri kategorije. To so:

Rocket sem

Raketa I enaka primarni seriji Ashtanga joge, ki se osredotoča na hip odpiranje, terminski zavoji in jedro moči. Vključuje tudi raketne posebne bilance za roko in zasukov.

Rocket II

Raketni II je sprememba drugega niza Ashtanga joge. Sestoji iz tehnik backbend in hrbtenice sukanci sedečih pozah v Ashtanga vmesne serije, ki dopolnjujejo Rocket sem dobro.

Rocket III

Rocket III združuje pozah raketnega I in Rocket II. Vključuje vse zaplete, gube, in stanja, ki vam pomaga graditi moč in prožnost.

Zdaj pa spoznajo nekaj zanimivih Rocket joge pozah.

Rocket joga predstavlja

Arm stanja in inverzije tvorita jedro raketni joge. Tudi handstands, headstands in podlakti stojala vam pomaga raketa naprej.

Ampak, če vadil ti postane težko, lahko vedno najdejo način, da bi bilo lažje, ki ga ob podpori steno, prosi nekoga, da vam pomaga, ali učenje trikov premagati svoj strah.

1. Astavakrasana (Osem Kot pozo)

O pozo: Astavakrasana ali osem Angle predstavljajo je asana poimenovana po žajblja imenovano Ashtavakra, ki se je rodil krive v osmih mestih, zaradi prekletstva. To je napredna raven asane. Vaditi zjutraj na tešče. Držite pozo za 60 sekund.

Prednosti: Astavakrasana krepi zapestja, roke in ramena. To tone svoj notranji stegna in trebuh. To izboljšuje občutek za ravnotežje in odstranjuje strupe iz telesa.

2. Bakasana (Žerjav pozo)

Kako narediti Crow predstavljajo / Bakasana in kakšne so njegove prednosti

O pozo: Bakasana ali predstavljajo Žerjav spominja naravnanosti dvigalom. To je vmesna stopnja asane. Vaditi zjutraj ali zvečer na prazen želodec in čistih črevesje. Držite pozo za 30 do 60 sekund.

Prednosti: Bakasana poveča svojo telesno in duševno moč. To povečuje prožnost telesa in izboljša vaše vzdržljivosti zmogljivosti. Prav tako se razteza vaš zgornji del hrbta dobro.

3. Vrischikasana (Scorpion pozo)

Kako narediti Vrschikasana in kakšne so njegove prednosti

O pozo: Vrischikasana ali Scorpion poza je asana, ki spominja naravnanosti škorpijona. To je napredna raven poza. Vaditi zjutraj na tešče ali zvečer po presledku od 4 do 6 ur, od zadnjega obroka. Drži tako dolgo, kot ste udobno v njej.

Prednosti: Vrischikasana upočasni proces staranja in izboljšuje pretok krvi v možganih in hipofize. Poza zrahlja tudi hrbet in krepi svoje roke.

4. Mayurasana (Peacock pozo)

Kako narediti Mayurasana in kakšne so njegove prednosti

O pozo: Mayurasana ali pav poza je asana, ki izgleda kot pav hodil s svojimi perja navzdol. To je vmesna stopnja asane. Vaditi zjutraj na tešče in čistih črevesje. Držite pozo za 30 do 60 sekund.

Prednosti: Mayurasana zdravi zaprtje in preprečuje sladkorno bolezen. To krepi svojo glavo, pljuča in vratu. Asana razstruplja telo, pomirja vaš um, in poveča vašo pozornost.

5. Salamba Sirsasana (Headstand)

O pozo: Salamba Sirsasana ali Headstand je popoln preobrat v telesu in se imenuje kralj vseh asan. To je napredna poza. Zato je najbolje, da ga vaditi zjutraj na tešče in čistih črevesje. Držite pozo za 1 do 5 minut.

Prednosti: Salamba Sirsasana odpravlja stres in blage depresije. Spodbuja svojo hipofizo in češariko žleze. Poza je terapevtski za astmo, sinusitis in nespečnost.

Koristi Rocket joge

  • Rocket Joga stimulira živčni sistem.
  • Spodbuja spremembe in svobodo v prakso joge.
  • To vas naredi močnejše, lažji in bolj prilagodljivi.
  • Rocket Joga izboljša ravnotežje, krepi mišice in poveča vašo zavest.
  • To očisti vaše telo od znotraj.

Zdaj pa odgovori na nekatera pogosta vprašanja o Rocket joge.

Odgovori strokovnjaka za vprašanja bralcev

Je Rocket Joga bolje kot Ashtanga Vinyasa joge?

Oba sta podobni. Rocket Joga je preprosto lažje in bolj izvedljivo različica Ashtanga Vinyasa joge.

Zakaj “Rocket” pomeni v Rocket joga?

Raketa se nanaša na hitro hitrost, s katero se lahko učijo in prakse Rocket joga.

Rocket Joga je dobro strukturiran tehniko, ki vam pomaga napredek v praksi. To je, v vseh pogledih, zasnovan tako, da vam pomaga iti naprej v njej. Rocket Joga vas in betters vas pooblašča, fizično in psihično. Torej, kaj vas držimo stran od njega? Pojdi na njegovo izvajanje.