Rocket jóga – Mi ez, és mik az előnyei?

Home » Review » Yoga Basic » Rocket jóga – Mi ez, és mik az előnyei?

Rocket jóga - Mi ez, és mik az előnyei?

Mit csinálsz, ha beragadt egy trükkös helyzet? Megtalálja a módját, hogy kap belőle, nem? Rocket Jóga a kiút azoknak, akik megtalálják Ashtanga Yoga kihívást jelent.

És hogyan csinál ez? Rocket jóga célja, hogy a fizikailag megterhelő Ashtanga Yoga egyszerűbb. Ez lebontja a merevségét a klasszikus Ashtanga gyakorlat, ami megkönnyíti az Ön számára, hogy gyakorolják.

Ez törli az útlezárások, lehetővé teszi a sima gyakorlat, és nem sokkal sokkal több. Tudjon meg mindent az alábbiakban. Menj, nézd.

Mi Rocket jóga?

Rocket jóga egy változata a hagyományos Ashtanga Jóga és állította össze a személy neve Larry Schultz, aki tanult Ashtanga Jóga a szakértő K. Pattabhi Jois kilenc éve Mysore.

Rocket jóga egy kísérlet, hogy Larry Ashtanga Yoga könnyebben elérhető, hogy a nyugati szakemberek. Ez volt az 1980-as San Francisco, hogy ő fejlesztette Rocket Yoga. A nevet adta Bob Weir a “The Grateful Dead zenekar, mert úgy gondolta Rocket jóga volt, gyors és egyszerű.

Ez. Rocket jóga rohanó és dinamikus áramlást. Szerkezete hasonló a Astanga jóga, álló Surya Namaskar, álló pózok, ültetett pózok, csavarják, és kanyarok.

A Rocket jóga, a diákok is módosíthatja, és azok értelmezése a hagyományos ászana. Ha elakad egy póz, akkor sem hagyja, vagy megtalálni könnyebb módja gyakorolni, ahelyett, hogy mereven ragaszkodik a mintát.

Ezért Rocket Yoga válik széles körben hozzáférhető, így még a fizikai problémák próbálni. Ez egy sima folyamat légzés és mozgás. Úgy tűnhet, mintha tisztán fizikai folyamat, de segít tiszta az elméd is.

Mitől Rocket Yoga elkülönülve, hogy megtöri a koncepció hierarchia. Akkor válogathat a ászanák és a gyakorlat őket anélkül, hogy szükségszerűen következő lineáris formátumban.

Nem csoda, hogy sok híresség követői, mint Madonna, Willem Dafoe, Sting, és Christy
Turlington!

Rocket jóga három kategóriába sorolhatók. Ők:

Rocket I

Rocket I hasonló az első sorozatban a Ashtanga jóga arra összpontosít, hogy a hip-nyitók, előre kanyarban, és az alapvető erőt. Ez magában foglalja a rakéta speciális kar egyenlegek és inverzió.

Rocket II

A rakéta II egy módosítását a második sorozat az Astanga jóga. Ez áll backbend technikák és gerincvelői csavarják ülő pózok a Ashtanga köztes sorozat, amelyek kiegészítik Rocket én is.

Rocket III

Rocket III összehozza a pózok a rakéta I és rakéta II. Ez magában foglalja az összes csavarják, a ráncok, és az egyenlegek segít építeni erőt és rugalmasságot.

Most pedig megtudjuk, néhány izgalmas Rocket jóga pózok.

Rocket Jóga ászanák

Kar egyenlegek és inverzió magját képezik rakéta jóga. Még handstands, headstands, és az alkar standok segítségével rakéta előre.

De ha gyakorló ezek nehézkessé válik, akkor mindig megtalálja a módját, hogy könnyebb azáltal, hogy a támogatást a fal, kérve, hogy segítsen valaki, vagy tanulási trükköket legyőzni a félelmet.

1. Astavakrasana (Nyolc Angle Pose)

Körülbelül a pózt: Astavakrasana vagy nyolc Angle Pose egy ászana elnevezett zsálya nevű Ashtavakra, aki született görbe nyolc helyen miatt átok. Ez egy haladó szintű ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra. Tartsa a pózt 60 másodpercig.

Előnyök: Astavakrasana erősíti a csukló, kar és a váll. Tonizálja a belső comb és a has. Ez javítja az egyensúlyérzéket és megszünteti a méreganyagok a szervezetből.

2. Bakasana (Crane Pose)

Hogyan kell csinálni a Crow Pose / Bakasana és mik az előnyei

Körülbelül a pózt: Bakasana vagy a Crane Pose hasonlít az irányvonal egy daru. Ez egy közepes szintű ászana. Gyakorlojatok reggel vagy este éhgyomorra és tiszta belek. Tartsa a pózt 30 és 60 másodperc.

Előnyök: Bakasana növeli a fizikai és szellemi erejét. Ez növeli a rugalmasságot, a test és javítja a állóképességet. Azt is megmozgatja a hát felső részén is.

3. Vrischikasana (Scorpion póz)

Hogyan kell csinálni a Vrschikasana és mik az előnyei

Körülbelül a pózt: Vrischikasana vagy a Skorpió Pose egy ászana, amely hasonlít az álláspontot egy skorpió. Ez egy haladó szinten jelent. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra vagy este szünet után 4-6 órával az utolsó étkezés. Tartsa mindaddig, amíg kényelmes benne.

Előnyök: Vrischikasana lassítja az öregedési folyamatot, és javítja a vér áramlását az agyba, és az agyalapi mirigy. A póz is fellazítja a hátad, és erősíti a karját.

4. Mayurasana (Peacock Pose)

Hogyan kell csinálni a Mayurasana és mik az előnyei

Körülbelül a pózt: Mayurasana vagy a páva póz egy ászana, hogy néz ki, mint egy páva járkált tollait le. Ez egy közepes szintű ászana. Gyakoroljuk reggel éhgyomorra és tiszta belek. Tartsa a pózt 30 és 60 másodperc.

Előnyök: Mayurasana gyógyítja a székrekedést, és megakadályozza a cukorbetegség. Ez erősíti a fejét, a tüdő és a nyak. Az ászana méregteleníti a testet, nyugtatja az elméd, és növeli a hangsúly.

5. Salamba sirsasana (Headstand)

Körülbelül a pózt: Salamba sirsasana vagy Headstand egy teljes inverzió, a test és az úgynevezett király minden ászanákat. Ez egy speciális póz. A legjobb, ha gyakoroljuk reggel éhgyomorra és tiszta belek. Tartsa a póz a 1-5 percig.

Előnyök: Salamba sirsasana oldja a stresszt és enyhe depresszió. Stimulálja az agyalapi mirigy és a tobozmirigy. A póz terápiás asztma, arcüreggyulladás, és az álmatlanság.

Jót Rocket Jóga

  • Rocket jóga serkenti az idegrendszert.
  • Elősegíti a változás és a szabadság jóga.
  • Azt teszi, akkor erősebb, könnyebb és rugalmasabb.
  • Rocket Jóga javítja az egyensúlyt, erősíti az izmokat, és növeli a tudat.
  • Tisztítja a testet belülről.

Most pedig válaszoljon néhány gyakori lekérdezések Rocket Yoga.

Szakértői válaszok Olvasói kérdések

Van Rocket jóga jobb, mint az Ashtanga Vinyasa jóga?

Mindkettő hasonló. Rocket Jóga egyszerűen egy könnyebb és megvalósítható változata Ashtanga Vinyasa jóga.

Miért „Rocket” jelent Rocket jóga?

Rocket utal, hogy a gyors sebesség, amellyel meg lehet tanulni és a gyakorlat Rocket jóga.

Rocket jóga egy jól strukturált technika, amely segít a haladás a gyakorlatban. Úgy, minden módon, amelynek célja, hogy segítsen megy előre benne. Rocket Yoga felhatalmazza és fogadók akkor, fizikailag és mentálisan. Tehát, mi tart vissza tőle? Get gyakorolni.