Rocket Yoga – Hva er det og hva er fordelene?

Home » Review » Yoga Basic » Rocket Yoga – Hva er det og hva er fordelene?

Rocket Yoga - Hva er det og hva er fordelene?

Hva gjør du når fast i en vanskelig situasjon? Du finner en måte å komme seg ut av det, er det ikke? Rocket Yoga er veien ut for de som finner Ashtanga Yoga utfordrende.

Og hvordan gjør den det? Rocket Yoga er utviklet for å gjøre fysisk krevende Ashtanga Yoga enklere. Det bryter ned stivhet av den klassiske Ashtanga praksis, noe som gjør det enklere for deg å praktisere det.

Det klarner dine veisperringer, muliggjør en jevn praksis, og gjør mye mye mer. Lær alt om det. Gå på, ta en titt.

Hva er Rocket Yoga?

Rocket Yoga er en modifikasjon av den tradisjonelle Ashtanga Yoga, og ble satt sammen av en person som heter Larry Schultz, som studerte Ashtanga Yoga under kyndig K. Pattabhi Jois i ni år i Mysore.

Rocket Yoga er et forsøk fra Larry å gjøre Ashtanga Yoga mer tilgjengelig for vestlige utøvere. Det var i 1980 i San Francisco som han utviklet Rocket Yoga. Navnet ble gitt av Bob Weir av ‘The Grateful Dead’ bandet fordi han trodde Rocket Yoga var rask og enkel.

Det er. Rocket Yoga er fartsfylt og har en dynamisk flyt. Dens struktur er lik som Ashtanga Yoga, bestående av Surya Namaskar, stående, sittende positurer utgjør, vridninger og bøyninger.

I Rocket Yoga, kan elevene endre og gjøre sin tolkning av den tradisjonelle asana. Hvis de får problemer med en positur, kan de enten hoppe over det eller finne enklere måter å praktisere det i stedet for fast stikker til mønsteret.

Derfor blir Rocket Yoga allment tilgjengelig, slik at selv de med fysiske problemer å prøve det. Det er en jevn prosess av pust og bevegelse. Det kan se ut som et rent fysisk prosess, men det hjelper tømme tankene også.

Hva gjør Rocket Yoga står fra hverandre er at det bryter begrepet hierarkiet. Du kan velge og vrake asanas og praktisere dem uten nødvendigvis å følge en lineær format.

Ikke rart den har mange kjendis tilhengere som Madonna, Willem Dafoe, Sting, og Christy
Turlington!

Rocket Yoga er delt inn i tre kategorier. De er:

Rocket jeg

I raketten er i likhet med den primære serie ashtanga yoga som fokuserer på hofteåpnere, fremover bend, og kjernen styrke. Det inkluderer også de Rocket spesielle arm balanserer og inversjoner.

Rocket II

Raketten II er en modifikasjon av den andre serien av Ashtanga Yoga. Det består av backbend teknikker og spinale vendinger av sitter utgjør av den mellomliggende Ashtanga serien som utfyller rakett jeg brønn.

Rocket III

Rocket III bringer sammen de utgjør av rakett I og II rakett. Det inkluderer alle twists, folder, og balanserer å hjelpe deg å bygge styrke og fleksibilitet.

Nå, la oss lære om noen spennende Rocket Yoga positurer.

Rocket Yoga Poses

Arm balanserer og inversjoner danne kjernen i Rocket Yoga. Selv handstands, headstands og underarm stands hjelpe deg rakett fremover.

Men hvis praktisere disse blir vanskelig, kan du alltid finne en måte å gjøre det enklere ved å ta støtte fra en vegg, spør noen til å hjelpe, eller lære triks for å overvinne frykten.

1. Astavakrasana (Eight vinkel stille)

Om Pose: Astavakrasana eller Åtte Angle Pose er en asana oppkalt etter en vismann kalt Ashtavakra, som ble født hakket på åtte steder på grunn av en forbannelse. Det er et avansert nivå asana. Øv det i morgen på tom mage. Hold positur i 60 sekunder.

Fordeler: Astavakrasana styrker håndledd, armer og skuldre. Det toner på innsiden av lårene og magen. Det forbedrer din følelse av balanse og fjerner giftstoffer fra kroppen.

2. Bakasana (Crane Pose)

Hvordan gjøre Crow Pose / Bakasana og hva er dens fordeler

Om Pose: Bakasana eller Crane Pose ligner holdning av en kran. Det er et mellomliggende nivå asana. Øv det i morgen eller kveld på tom mage og rene tarmer. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Fordeler: Bakasana øker din fysiske og mentale styrke. Det forbedrer fleksibiliteten i kroppen din og forbedrer din utholdenhet kapasitet. Den strekker seg også øvre del av ryggen også.

3. Vrischikasana (Scorpion Pose)

Hvordan gjøre Vrschikasana og hva er dens fordeler

Om Pose: Vrischikasana eller Scorpion Pose er en asana som ligner på holdning av en skorpion. Det er et avansert nivå positur. Øv det i morgen på tom mage eller kveld når et gap på 4 til 6 timer fra siste måltid. Hold det så lenge du er komfortabel i den.

Fordeler: Vrischikasana bremser aldringsprosessen og forbedrer blodstrømmen til hjernen og hypofysen. Positur løsner også ryggen og styrker armene.

4. Mayurasana (Peacock Pose)

Hvordan gjøre Mayurasana og hva er dens fordeler

Om Pose: Mayurasana eller Peacock Pose er en asana som ser ut som en påfugl vandre rundt med sine fjær ned. Det er et mellomliggende nivå asana. Øv det i morgen på tom mage og rene tarmer. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Fordeler: Mayurasana botemidler forstoppelse og hindrer diabetes. Det styrker hodet, lunger og hals. Asana detoxifies kroppen, beroliger ditt sinn, og øker fokus.

5. Salamba Sirsasana (Head)

Om Pose: Salamba Sirsasana eller Headstand er en komplett inversjon av kroppen og kalles kongen av alle asanas. Det er en avansert positur. Det er best å praktisere det i morgen på tom mage og rene tarmer. Hold posere for 1 til 5 minutter.

Fordeler: Salamba Sirsasana lindrer stress og mild depresjon. Det stimulerer hypofysen og pineal kjertler. Positur er terapeutisk middel mot astma, sinusitt, og søvnløshet.

Fordeler med Rocket Yoga

  • Rocket Yoga stimulerer nervesystemet.
  • Det fremmer endring og frihet i yoga praksis.
  • Det gjør deg sterkere, lettere og mer fleksibel.
  • Rocket Yoga forbedrer balansen, styrker musklene, og øker din bevissthet.
  • Den renser kroppen innenfra.

Nå, la oss svare på noen vanlige spørsmål om Rocket Yoga.

Experts svar For Readers’ spørsmål

Er Rocket Yoga bedre enn Ashtanga Vinyasa Yoga?

Begge er like. Rocket Yoga er rett og slett en enklere og mer gjennomførbart versjon av Ashtanga Vinyasa Yoga.

Hvorfor ‘Rocket’ betyr i Rocket Yoga?

Rocket refererer til rask hastighet som du kan lære og praksis Rocket Yoga.

Rocket Yoga er en godt strukturert teknikk som hjelper deg videre i din praksis. Det er, på alle måter, designet for å hjelpe deg å gå videre i den. Rocket Yoga gir deg og betters deg, både fysisk og mentalt. Så, hva er å holde deg borte fra det? Komme til å praktisere det.