Rocket Yoga – Wat is het en wat zijn de voordelen?

Home » Review » Yoga Basic » Rocket Yoga – Wat is het en wat zijn de voordelen?

Rocket Yoga - Wat is het en wat zijn de voordelen?

Wat doe je als vast te zitten in een lastige situatie? U het vinden van een uitweg uit te komen, is het niet? Rocket Yoga is de uitweg voor degenen die vinden Ashtanga Yoga uitdagend.

En hoe komt het dat te doen? Rocket Yoga is ontworpen om de fysiek veeleisende Ashtanga Yoga eenvoudiger te maken. Het breekt de stijfheid van de klassieke Ashtanga praktijk, waardoor het makkelijker voor u om het te oefenen.

Het ruimt uw wegversperringen, maakt een vlotte praktijk, en doet nog veel meer. Leer alles over onderstaand formulier. Kom op, neem een ​​kijkje.

Wat is Rocket Yoga?

Rocket Yoga is een wijziging van de traditionele Ashtanga Yoga en werd door een persoon met de naam Larry Schultz, die Ashtanga Yoga bestudeerde onder de deskundige Pattabhi Jois negen jaar in Mysore samen te stellen.

Rocket Yoga is een poging van Larry om Ashtanga Yoga meer toegankelijk voor westerse beoefenaars te maken. Het was in de jaren 1980 in San Francisco dat hij heeft ontwikkeld Rocket Yoga. De naam werd gegeven door Bob Weir van ‘The Grateful Dead’ band omdat hij dacht dat Rocket Yoga was snel en eenvoudig.

Het is. Rocket Yoga is snel tempo en heeft een dynamische stroom. De structuur is vergelijkbaar met die van Ashtanga, bestaande uit Surya Namaskar, staande houdingen, zittende houdingen, draaiingen en bochten.

In Rocket Yoga, kunnen leerlingen aan te passen en hun interpretatie van de traditionele asana. Als ze vast komen te zitten met een pose, kunnen ze ofwel overslaan of zoek eenvoudigere manieren om te oefenen in plaats van star vasthouden aan het patroon.

Daarom Rocket Yoga wordt op grote schaal toegankelijk, zodat ook mensen met fysieke problemen om het te proberen. Het is een soepel proces van ademhaling en beweging. Het kan lijken op een puur fysisch proces, maar het helpt je geest helder ook.

Wat maakt Rocket Yoga uit elkaar staan ​​is dat het concept van de hiërarchie breekt. U kunt kiezen en kies de asana’s en oefen ze zonder noodzakelijkerwijs na een lineaire formaat.

Geen wonder dat het heeft vele celebrity volgelingen als Madonna, Willem Dafoe, Sting, en Christy
Turlington!

Rocket Yoga is verdeeld in drie categorieën. Zij zijn:

Rocket I

Raket I is vergelijkbaar met de eerste reeks Ashtanga dat zich richt op de heup openers, voorwaartse buigingen en kern kracht. Het omvat ook de Rocket speciale arm saldi en inversies.

Rocket II

The Rocket II is een modificatie van de tweede reeks Ashtanga. Het bestaat uit backbend technieken en spinale wendingen van zittende houdingen van de Ashtanga tussenliggende serie die Rocket aanvullen I goed.

raket III

Rocket III brengt de poses van Rocket I and Rocket II samen. Het bevat alle wendingen, de plooien, en de saldi om u te helpen bouwen kracht en flexibiliteit.

Laten we nu leren over een paar spannende Rocket Yoga poses.

Rocket Yoga Poses

Arm saldi en inversies vormen de kern van Rocket Yoga. Zelfs handstanden, headstands en onderarm stands u helpen raket vooruit.

Maar als het beoefenen van deze moeilijk wordt, kunt u altijd een manier om het gemakkelijker te maken door het nemen van de steun van een muur, met de vraag iemand om te helpen, of het leren trucjes om je angst te overwinnen maken.

1. Astavakrasana (Acht Hoek stelt)

Over de pose: Astavakrasana of de Acht Angle Pose is een asana vernoemd naar een wijsgeer genoemd Ashtavakra, die scheef in acht plaatsen werd geboren als gevolg van een vloek. Het is een gevorderd niveau asana. Oefen het in de ochtend op een lege maag. Houd deze houding gedurende 60 seconden.

Voordelen: Astavakrasana versterkt uw polsen, armen en schouders. Het tonen je dijen en buik. Het verbetert je gevoel van balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam.

2. Bakasana (Kraan stelt)

How To Do The Crow Pose / Bakasana en wat zijn de voordelen

Over de pose: Bakasana of de Kraan stelt lijkt op de houding van een kraan. Het is een tussenniveau asana. Oefen het in de ochtend of ‘s avonds op een lege maag en schone darmen. Houd deze houding gedurende 30 tot 60 seconden.

Voordelen: Bakasana verhoogt uw fysieke en mentale kracht. Het verhoogt de flexibiliteit van je lichaam en verbetert uw uithoudingsvermogen. Het strekt zich ook je bovenrug goed.

3. Vrischikasana (Scorpion stelt)

How To Do The Vrschikasana en wat zijn de voordelen

Over de pose: Vrischikasana of de Schorpioen Pose is een asana dat de houding van een schorpioen lijkt. Het is een gevorderd niveau pose. Oefen het in de ochtend op een lege maag of ‘s avonds na een onderbreking van 4 tot 6 uur na je laatste maaltijd. Houd het zo lang als je comfortabel in het.

Voordelen: Vrischikasana vertraagt het verouderingsproces en verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen en de hypofyse. De pose lost ook je rug en versterkt je armen.

4. Mayurasana (stelt Variatie)

How To Do The Mayurasana en wat zijn de voordelen

Over de pose: Mayurasana of stelt Variatie is een asana dat eruit ziet als een pauw rond met zijn veren lopen naar beneden. Het is een tussenniveau asana. Oefen het in de ochtend op een lege maag en schone darmen. Houd deze houding gedurende 30 tot 60 seconden.

Voordelen: Mayurasana geneest constipatie en voorkomt diabetes. Het versterkt je hoofd, longen en nek. De asana ontgift je lichaam, kalmeert je geest, en verhoogt uw focus.

5. Salamba Sirsasana (Headstand)

Over de pose: Salamba Sirsasana of de Headstand is een volledige omkering van het lichaam en is de koning van alle asanas genoemd. Het is een geavanceerde pose. Het beste is om te oefenen in de ochtend op een lege maag en schone darmen. Houd deze houding gedurende 1 tot 5 minuten.

Voordelen: Salamba Sirsasana verlicht stress en milde depressie. Het stimuleert de hypofyse en de pijnappelklier. De pose is therapeutisch voor astma, sinusitis, en slapeloosheid.

Voordelen van Rocket Yoga

  • Rocket Yoga stimuleert je zenuwstelsel.
  • Het bevordert verandering en vrijheid in het beoefenen van yoga.
  • Het maakt je sterker, lichter en flexibeler.
  • Rocket Yoga verbetert je evenwicht, versterkt je spieren, en verhoogt je bewustzijn.
  • Het reinigt je lichaam van binnenuit.

Laten we nu eens te beantwoorden een aantal veel voorkomende vragen over Rocket Yoga.

Expert’s Answers Voor vragen van lezers

Is Rocket Yoga beter dan Ashtanga Vinyasa Yoga?

Beide zijn vergelijkbaar. Rocket Yoga is gewoon een eenvoudiger en meer uitvoerbaar versie van Ashtanga Vinyasa Yoga.

Waarom wordt ‘Rocket’ betekenen Rocket Yoga?

Rocket verwijst naar de hoge snelheid waarmee je kunt leren en oefenen Rocket Yoga.

Rocket Yoga is een goed gestructureerde techniek die helpt je verder komt in uw praktijk. Het is, in alle opzichten, ontworpen om u te helpen ga je gang erin. Rocket Yoga geeft je de macht en wedders je, fysiek en mentaal. Dus, wat houdt je er van af? Maak kennis met beoefenen.