Vilka är de olika typer av yoga block och vilka är deras fördelar?

Home » Review » Yoga Basic » Vilka är de olika typer av yoga block och vilka är deras fördelar?

Vilka är de olika typer av yoga block och vilka är deras fördelar?

Yoga block är fantastisk! Sa jag fantastiskt ?! Ja absolut! Dessa medelstora rektangulära block kommer att göra ditt liv bättre till skillnad från de andra blocken i livet.

Vi är vana vid en fartfylld liv och ständig förändring och yoga varje dag kan vara en svår uppgift. Så, vad kan du göra för att göra det roligt? Du pep upp med yoga block. Enkel!

Men, hur man gör det och var man kan köpa dem? Om sådana frågor plågar dig, så oroa dig inte, vi kommer guida dig igenom allt. Bara kolla nedan.

Vad är en Yoga Block?

Yoga block medhjälp enheter. Om du inte har möjlighet att sträcka tillräckligt eller tror att en liten knuff gör du sträcka mer, yoga block är din bästa insats.

Yoga block är tegel formade instrument som förbättrar din inriktning medan yoga. Det är inte bara för nybörjare. Även professionella yoga tränare använder dem.

För nybörjare, yoga block gör asanas lättare att ta och hålla. Och för mer erfarna utövare, hjälper de bättre poses av medhjälp att sträcka mer och samtidigt skydda dem från drar och skador.

Yoga block stödja och stabilisera kroppen under yoga och göra fysiskt krävande yoga utgör en smula lite lättare.

Ursprungligen tänkt och populariserades av den legendariske yoga guru, BKS Iyengar Yoga block är verktyg som hjälper dig att uttrycka dina poser djupare och bättre anpassning.

 
 
 
 
 

De är en gåva och välja de rätta är avgörande för stora yoga sessioner. Lär dig hur man gör det nedan.

Hur att välja den perfekta Yoga Block?

När du väljer en yoga block måste du tänka på storlek, material, kostnad och antal. En idealisk storlek för en yoga block är 9 x 4,5 x 3 inches. Men hittar du större och mindre storlekar på marknaden.

Välj en mindre storlek en om du har små stora händer och relativt flexibel. Och om du har stora händer med mindre flexibilitet, då större block som fungerar bäst för dig.

Inledningsvis var trä som används för att göra yoga block, men nu kan du hitta dem i skum och kork också. Låt oss lära mer om de material som används för att göra yoga block nedan.

Typer av yoga Blocks

Skum Yoga Blocks

Skum yoga block är lätta och kan ta in mer tryck utan att skadas eller deformeras på något sätt. Skum yoga block fungerar bäst för nybörjare söker stöd för att göra yoga asanas.

De finns i ljusa neonfärger på marknaden och ger en attraktiv verktyg. Skum yoga block är utmärkta för stående och sittande arbetsställningar och är bekväm att använda.

Cork Yoga Blocks

Om du känner behöver skum yoga block inte ger dig tillräckligt grepp; då ett bättre alternativ skulle vara att gå för kork yoga block. Deras pris och flexibilitet faller mellan skummet och korken sådana.

Smidighet av de korkyogablocken är anständigt, och de är en smula tyngre än skumblocken. Cork yoga block finns i diskreta färger på marknaden och är estetiskt mer tilltalande för ögat.

Cork yoga block har en utmärkt finish och är miljövänliga. Deras närvaro i ditt träningspass rummet ger en lugnande effekt.

Trä Yoga Blocks

Trä yoga block är den ursprungliga och traditionella yoga block före skum och kork yoga block kom på plats. De är dyra så välj dem med omsorg.

Trä yoga block är tjocka och inte alltför mjuk som kan vara ett problem så kontrollera innan du väljer en trä yoga block. De bambu yoga block, i synnerhet, är tunga och bära dem runt kan bli svårt.

Nu när du vet allt om olika typer av yoga block och som kan en passar dig bäst låt oss se hur du kan använda dem i dina yogaställningar.

Så här använder Yoga block?

Låt oss ta tre allmänt praktiseras yogaställningar och kontrollera hur du kan använda yoga block för att anta pose bekvämt eller förbättra dem.

1. Paschimottanasana (Sittande Forward Bend)

Om Pose- Paschimottanasana eller Sittande Forward Bend är en till synes enkel sitt asana ger en riklig stretch. Det är en nybörjarnivå Hatha yoga asana. Öva det på morgonen på fastande mage och håll posera för åtminstone 30 till 60 sekunder.

Hur man genomför Yoga Block- Paschimottanasana kräver god flexibilitet, och som en nybörjare, behöver du hjälp av en yoga blocket att praktisera den.

Placera en yoga block på marken och sitta på din rumpa i utkanten av det. Som ett resultat lutar bäckenet framåt gör det lättare för dig att böja sig framåt. Förläng dina händer mot dina fötter.

2. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

Om Pose- Sethu Bandhasana eller Bridge Pose är en asana som ser ut som en bro när antas. Det är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Öva det på morgonen eller kvällen på fastande mage och håll den i 30 till 60 sekunder.

Hur man genomför Yoga Block- För en bättre drag i Sethu Bandhasana, placera en yoga kvarter mellan din nedre lår.

Yoga blocket gör inre lår möts rikta knäna och gör det möjligt för bäckenet lyfta högre.

3. Baddha Konasana (fjäril Pose)

Om Pose- Baddha Konasana eller Butterfly pose liknar en fjäril flaxar med vingarna. Det ser också ut som hållning av en skomakare sitta ner för att arbeta. Ställningen är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Öva det på fastande mage och håll den under 1 till 5 minuter.

Hur man genomför Yoga Block- Använda yoga block i Baddha Konasana gör det lättare för dem med snäva ljumskarna att öva asana mer exakt.

Allt du behöver göra är att ta två kvarter och placera en vardera i knäna. Det minskar vikten på benen på de inre låren hjälper dig öva asana utan betonar låren mycket.

Nu ska vi svara på några vanliga frågor om yoga block.

Expert svar För läsarnas frågor

Hur man väljer rätt yoga block?

När du väljer en yoga kvarter, tänk på storleken på dina händer, yoga blockets vikt och din flexibilitet och stabilitet. Ta råd av din yogalärare att räkna ut de bästa yoga block.

Hur ofta använder jag yoga block under praktiken?

Du kan använda yoga blockerar varje dag om du känner för det.

Yoga är en vacker upplevelse. Det betters din personlighet och liv som ingen annan. Så måste du överväga vad som krävs för att förbättra din yoga sessioner och ett intressant sätt du kan göra är att använda sig av olika typer av yoga block och klippa dina yoga sessioner.

Jessica Gunawan is a yoga teacher and writer. Her writing on yoga and holistic health has appeared in several websites. She began her yoga journey from the year 2008. Currently teaching yoga at Celebrity Fitness in Denpasar, Bali.