Γιατί είναι Yoga Nidra ένας ισχυρός τρόπος να χαλαρώσετε

Home » Review » Fitness » Γιατί είναι Yoga Nidra ένας ισχυρός τρόπος να χαλαρώσετε

Γιατί είναι Yoga Nidra ένας ισχυρός τρόπος να χαλαρώσετε

Yoga Nidra είναι μια από τις βαθύτερες καταστάσεις της χαλάρωσης του σώματος σας μπορεί να είναι, διατηρώντας παράλληλα πλήρη συνείδηση. Θα παραμείνει σε κατάσταση διαυγή όνειρα, είναι εν γνώσει του περιβάλλοντος των ονείρων σας, αλλά έχουν μικρή ή καθόλου επίγνωση των πραγματικών περιβάλλον σας.

Αυτή η διαδικασία εξοικονομεί και παγιώνει την ενέργειά σας για τις πρακτικές της γιόγκα. Χαλαρώνει επίσης το σύστημα και την προετοιμάζει για διαλογισμό και Πραναγιάμα. Είναι σημαντικό να κάνετε χρόνο για Yoga Nidra μέσα σε άλλες πρακτικές προπόνηση σας.

Να πάρει έτοιμος για Yoga Nidra

Όταν είστε σε αυτό το βαθύ κράτος της αποκατάστασης και χαλάρωσης, κατευθύνει την προσοχή σας στα διάφορα μέρη του σώματός σας, και αυτό ενεργοποιεί τα νεύρα σε αυτές τις περιοχές. Βοηθά επίσης το σώμα σας να δεχθεί και να ενσωματώσουν τα οφέλη των asanas γιόγκα που μόλις ασκηθεί. Διαρκεί για οπουδήποτε μεταξύ 15 έως 30 λεπτά.

Μπορείτε συνήθως κάνουν οι Nidra Yoga μετά την προπόνηση γιόγκα σας, και το καλύτερο είναι να καλύψει τον εαυτό σας ή να κρατήσει ζεστό το σώμα σας ενώ το κάνετε αυτό. Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει στη διαδικασία, και μπορείτε να καταλήξετε αίσθημα ψύχους. Έτσι διατηρούν μια κουβέρτα εύχρηστο.

Μπορεί να ασκηθεί από μόνη της πάρα πολύ, αλλά δεν είναι σκόπιμο να το κάνουμε μετά το γεύμα επειδή μπορεί να καταλήξετε λαμβάνοντας έναν υπνάκο.

Βεβαιωθείτε ότι ασκείτε την χαλάρωση της γιόγκα σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν υπάρχει ακαταστασία ή διαταραχή.

Πώς να κάνει τη Yoga Nidra

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα, και να αναλάβει το πτώμα Pose ή το Savasana.
 2. Κλείσε τα μάτια σου. Τοποθετήστε τα πόδια σας έτσι ώστε να είναι άνετα μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας να χαλαρώσει εντελώς, και τα δάχτυλα των ποδιών σας με την όψη προς τα πλάγια. Τα όπλα σας πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του σώματός σας, αλλά ελαφρώς πέρα, αφήνοντας τις παλάμες σας ανοιχτά και στραμμένα προς τα πάνω.
 3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναπνέετε αργά, αλλά βαθιά. Αυτό θα μεταδώσει την απόλυτη χαλάρωση. Καθώς εισπνέετε, το σώμα σας θα πρέπει να ενεργοποιείται, και καθώς εκπνέετε, το σώμα σας θα ηρεμήσει. Εστίαση στον εαυτό σας και το σώμα σας, ξεχνώντας όλα τα άλλα καθήκοντα σας. Ας πάει και να παραδοθεί!
 4. Σε περίπτωση που αισθάνεστε άβολα ή να βρείτε πόνο ή δυσφορία στο κάτω μέρος της πλάτης, απλά χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για να ανυψώσει τα πόδια σας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη άνεση.
 5. Μόλις είστε απολύτως άνετα, ξεκινήστε από το κάτω μέρος. Οδηγήστε την προσοχή σας προς το δεξί σας πόδι. Χαλαρώστε τα πόδια σας εντελώς και αφήστε την προσοχή σας περιστρέφονται γύρω από τα πόδια σας για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο δεξί γόνατο, δεξί μηρό σας, και ολόκληρο το δεξί πόδι. Κάντε το ίδιο πράγμα για το αριστερό πόδι.
 6. Ας να επιστήσει την προσοχή σας σε ολόκληρο το σώμα σας, τα γεννητικά όργανα σας, το στομάχι σας, τον ομφαλό σας, το στήθος, τους ώμους, τα χέρια, το λαιμό, το πρόσωπο και το στέμμα.
 7. Αναπνεύστε βαθιά και αργά και τηρούν όλες τις αισθήσεις στο σώμα. Χαλαρώστε εντελώς. Μείνετε σε αυτή την κατάσταση χαλάρωσης για λίγα λεπτά.
 8. Μόλις το σώμα σας είναι απολύτως ήρεμοι, να συνειδητοποιήσουν το περιβάλλον σας. Στη συνέχεια, γυρίστε αργά προς τα δεξιά σας με τα μάτια σας κλειστά. Ξαπλώστε στα δεξιά σας για μερικά λεπτά.
 9. Όταν είστε άνετοι, να σηκωθεί αργά, και ανοίξτε απαλά τα μάτια σας.

Οφέλη της Yoga Nidra

Η Yoga Nidra έχει πολλά οφέλη. Αλλά αυτά είναι τα κύρια πλεονεκτήματά της.

 • Θα κρυώσει το σώμα μετά από μια έντονη προπόνηση Γιόγκα και αποκαθιστά την κανονική θερμοκρασία του σώματος.
 • Εξασφαλίζει την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος και βοηθά το σώμα να απορροφήσει τα οφέλη των asanas.
 • Είναι ξεπλένει τις τοξίνες από το σώμα.
 • Βοηθά να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Yoga Nidra Vs. Διαλογισμός

Yoga Nidra δεν είναι πραγματικά το ίδιο πράγμα με το διαλογισμό. Ενώ εσείς κάνετε το Nidra, μπορείτε να ξαπλώσετε και να πάει σε μια ημι-υπνωτική κατάσταση, μια κατάσταση ανάμεσα στο να είναι ξύπνιος και κοιμισμένος.

Ωστόσο, όταν διαλογίζεται, μπορείτε να καθίσετε με τη σπονδυλική στήλη όρθια και είναι περισσότερο σε εγρήγορση και γνωρίζει ό, τι όταν είστε στο Yoga Nidra Relax.

Αυτό είναι σχεδόν σαν προετοιμασία για τον διαλογισμό. Είναι η πρακτική της αίσθησης της απόσυρσης που πραγματικά σας προετοιμάζει για να πάει στην κατάσταση του διαλογισμού. Εφιστάται η προσοχή σας προς τα μέσα, και το μυαλό και το σώμα σας ηρεμήσει, τόσο πολύ έτσι ώστε να φτάσετε στην ψυχική κατάσταση του διαλογισμού.

Για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαλογίζεται, μόνο και μόνο επειδή είμαστε τόσο απασχολημένοι και ανήσυχος ότι είναι δύσκολο να καθίσει ακόμα και σιωπηλή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν κυριαρχήσει η Yoga Nidra, που θα σας βοηθήσουν αυτόματα σας μεταφέρει στις προκλήσεις της διαλογισμό, και σύντομα, θα είστε σε θέση να διαλογίζεται με ευκολία.

Γενικές Συμβουλές για να κάνει τη Yoga Nidra

 • Είναι φυσικό να έχουν τυχαίες σκέψεις και να αποσπούν την προσοχή από αυτούς, ενώ είστε στο Nidra. Μην τους περιορίσει. Επίσης, δεν αισθάνονται ένοχοι, αν σας παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια της πρακτικής.
 • Παίξτε κάποια απαλή μουσική – είτε μαλακό άσματα ή οργανική μουσική – πριν ξεκινήσετε το Yoga Nidra Relax. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητη, γιατί θα χαλαρώσετε τελικά στο δικό σας εσωτερικό ρυθμό.
 • Μην παραλείψετε το βήμα της ανατροπής στα δεξιά σας και να κάθεται μετά από μερικά λεπτά. Όταν είστε στη δεξιά πλευρά, βοηθά τη ροή της αναπνοής σας από το αριστερό ρουθούνι, και ως εκ τούτου, το σώμα σας δροσίζει κάτω.

Τώρα που ξέρετε πώς να το κάνουμε Yoga Nidra, τι περιμένεις; Η Yoga Nidra είναι εξίσου δροσιστικό ως ένα καλό υπνάκο. Δροσίζει και αναζωογονεί σας αρέσει καμία ποσότητα καφεΐνης μπορεί. Αφεθείτε και απολαύστε!