Γιατί Ευθυγράμμιση θέματα στην Γιόγκα

Home » Review » Yoga Basic » Γιατί Ευθυγράμμιση θέματα στην Γιόγκα

 Γιατί Ευθυγράμμιση θέματα στην Γιόγκα
«Ακούστε το σώμα σας» είναι κάτι που ακούμε ξανά και ξανά σε μαθήματα γιόγκα. Για πολλούς μαθητές, είναι μια σκληρή οδηγία να ακολουθήσει, ειδικά όταν οι ίδιοι οι δάσκαλοι της γιόγκα που σας λένε να ακούτε το σώμα σας και προπόνηση σας σε άβολες στάσεις και σας ενθαρρύνουμε να μείνετε εκεί περισσότερο από ό, τι θα θέλατε. Έτσι που είναι αυτό; Είστε υποτίθεται για να κάνει το δρόμο σας ή το δρόμο τους;

Τι είναι η ευθυγράμμιση;

Η ευθυγράμμιση είναι η λέξη που χρησιμοποιούμε στη γιόγκα, όταν μιλάμε για το ιδανικό τρόπο που θα πρέπει να γίνει μια πόζα. Πριν φρικάρεις για τις λέξεις «ιδανικό» και «πρέπει», να ξέρετε ότι ένας καλός δάσκαλος γιόγκα αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο ανθρώπινο σώμα και θεωρούν ευθυγράμμιση είναι μια διαδικασία περισσότερο από ένα τελικό αποτέλεσμα.

Η ευθυγράμμιση είναι μια λέξη που αναφέρεται στον τρόπο που οι ίδιοι θέση αρθρώσεις σας σε σχέση με το άλλο. Καλή ευθυγράμμιση δίνει ελάχιστη πίεση στις αρθρώσεις σας για την αποτελεσματική κίνηση.

Για να περιπλέξουν περαιτέρω το θέμα, κάθε στυλ γιόγκα έχει τις σκέψεις του σχετικά με τη βέλτιστη ευθυγράμμιση, στις δικές του τεχνικές, και, μερικές φορές (στην Ανουσάρα, για παράδειγμα), δική περιγραφική γλώσσα.

Στην αρχή, ρίξτε μια «όταν στη Ρώμη» προσέγγιση σε αυτές τις στυλιστικές διαφορές. Τελικά, θα βρείτε τη φιλοσοφία στυλ και στοίχιση που σας ταιριάζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις ιδέες μας για την ευθυγράμμιση, να βγει από την επιρροή του δέκατου ένατου αιώνα της φυσικής κίνησης του πολιτισμού στην ανάπτυξη σύγχρονης γιόγκα, όχι από την αρχαία καθολική υλικό.

Η ευθυγράμμιση Paradox

Από τη μία πλευρά, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δύο σώματα είναι όμοια και πώς μια στάση αισθάνεται είναι πιο σημαντικό από το πώς φαίνεται. Μας έχουν πει να μην συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους ή να αγωνιστούν για μια τέλεια πόζα. Από την άλλη πλευρά, ιδανική ευθυγράμμιση είναι πάντα αποδεικνύεται, εικονογραφημένα, φιλοδοξούσε να, και διορθώθηκε για. Πώς μπορούμε να συμφιλιώσουμε αυτές τις δύο αντίθετες οδηγίες; Σε περίπτωση ευθυγράμμισης πάει έξω από το παράθυρο στο όνομα της αποδοχής;

Πώς να κάνετε μια στάση έχει σημασία. Η ευθυγράμμιση δεν είναι μόνο για να καταστεί η στάση φαίνονται αρκετά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η σωστή ευθυγράμμιση προσφέρει ο ασφαλέστερος τρόπος για να γίνει η στάση του σώματος. Συχνά αυτό περιλαμβάνει στοίβαγμα τα οστά για βέλτιστη σταθερότητα και για την ελαχιστοποίηση φθορά στις αρθρώσεις.

Μπορεί να είστε σε θέση να μυ τον εαυτό σας σε ένα φαξ από μια σύνθετη πόζα (ή ακόμα και ένα απλό), αλλά χωρίς την κατάλληλη ευθυγράμμιση, που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού. Μέρος της αποδοχής είναι η προθυμία να λάβουν βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Στη σύγχρονη γιόγκα, αυτό σημαίνει χρησιμοποιώντας στηρίγματα γενναιόδωρα, όπως για πρώτη φορά από Iyengar. Με στηρίγματα, μπορείτε να υποθέσετε περισσότερες στάσεις κατά τρόπο που να υποστηρίζει την ασφαλή ευθυγράμμιση.

Η επίλυση του παραδόξου ευθυγράμμιση απαιτεί μια ανακωχή μεταξύ διάνοια σας και τα συναισθήματά σας. Διανοητικά, μπορείτε να δείτε ο δάσκαλος κάνει μια πόζα, μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να το κάνετε, μπορείτε να προσπαθήσετε να μοντελοποιήσει τον εαυτό σας για το δάσκαλο. Συναισθηματικά, είστε εντάξει με όπου κι αν βρίσκεστε σε σχέση με το δάσκαλο. Μπορείτε να καλλιεργούν την ευαισθητοποίηση για να νιώσετε την πόζα στο σώμα σας, να αισθάνεστε όταν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποια βοήθεια, και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να δεχτεί αυτή τη βοήθεια.