Με ποια σειρά πρέπει να κάνετε γιόγκα θέτει;

Home » Review » Yoga Basic » Με ποια σειρά πρέπει να κάνετε γιόγκα θέτει;

Ορθολογική αλληλουχίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην γιόγκα που ασκούν

Με ποια σειρά πρέπει να κάνετε γιόγκα θέτει;
Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι υπάρχει μια «σωστό» τρόπο στην ακολουθία ένα μάθημα γιόγκα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με ορισμένους τύπους της γιόγκα στην οποία βρίσκεται η σειρά των στάσεων, συνήθως εξαιτίας ενός βασική αρχή που διέπει την πρακτική.

Με Bikram γιόγκα, για παράδειγμα, που αποδίδεται μια σειρά από 26 στάσεις (asanas) που έχουν ως στόχο να τηρούν. Η αρχή είναι ότι, με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επικεντρωθεί στην αναπνοή σας και την ποιότητα των asanas σας και όχι την πλοήγηση μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ακολουθία των στάσεων. Η παρόμοια βλέπει με Ashtanga γιόγκα στην οποία υπάρχουν 41 asanas.

Αλλά αυτό θα πρέπει να υποδηλώνουν ότι υπάρχει ένα «σωστό» τρόπο για να asanas αλληλουχία ή ότι μια πιο ελεύθερη μορφή προσέγγιση είναι εγγενώς λάθος; Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς βλέπετε τη γιόγκα.

Η διαφορετικότητα στην Γιόγκα πρακτικές

Η γιόγκα είναι τελικά για την ανακάλυψη. Είναι γιατί οι εκπαιδευτές που αναφέρεται ως «δάσκαλοι» και οι προπονήσεις που περιγράφεται ως «πρακτικές». Με γιόγκα, που είναι γραφτό να αποκτήσουν γνώσεις από όλους εργάζεστε με (συμπεριλαμβανομένων και των άλλων φοιτητών), το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε στη δική σας πρακτική. Ως εκ τούτου, η γιόγκα είναι μια ατομική εμπειρία με διαφορετικές και μοναδικές μορφές έκφρασης.

Είναι γι ‘αυτό το λόγο που κανείς σύνολο κανόνων μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο της γιόγκα. Για παράδειγμα, στο βιβλίο του «Φως στην Γιόγκα,» BKS Iyengar λέει ότι headstands πρέπει να ασκείται κατά την έναρξη της ένα μάθημα γιόγκα. Στην πράξη Ashtanga Pattabhi Jois, ο headstand είναι δεσμευμένο για το τελευταίο μέρος του 90-λεπτών αρχική σειρά.

Είναι είτε η προσέγγιση «έτσι δεν είναι;» Στο τέλος, και οι δύο είναι, και είναι αυτή η ποικιλία που κρατά τη γιόγκα φρέσκο.

Σκεπτικό αλληλουχίας του Poses

Με αυτό που είπε, υπάρχουν πρακτικοί λόγοι για τη διάθεση ορισμένων στάσεις μπροστά από τους άλλους. Για λόγους ασφαλείας και μόνο, πολλοί εκπαιδευτικοί θα ξεκινήσει μια πρακτική με asanas πάτωμα για να χαλαρώσει σταδιακά τους τένοντες, τους μυς και τους συνδέσμους πριν από την έναρξη σε όρθια στάσεις.

Άλλοι δάσκαλοι θα ακολουθήσουν οι συνήθεις ορισμένες στάσεις (ιδιαίτερα εκείνες που αφορούν τη σπονδυλική στήλη ή μεγάλες αρθρώσεις) με αντιπροτείνει. Για παράδειγμα, ένα stand ώμο μπορεί να ακολουθείται από το ψάρι να παρέχει ένα μετρητή τέντωμα για το λαιμό. Ομοίως, μετά από μια σειρά από διατάσεις, είναι συχνά καλό να κάνουμε μια στροφή προς τα εμπρός για να απελευθερώσετε το κάτω μέρος της πλάτης.

Αλλά, ακόμη και τότε, δεν υπάρχουν σκληρά και γρήγορη κανόνες. Με Iyengar γιόγκα, για παράδειγμα, η έννοια της πόζας, αντιτάσσουμε είναι οριστικές απορριφθεί και θεωρούν επιζήμια για την πρακτική. Αντ ‘αυτού, οι κλάσεις διαρθρώνονται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα με έναν πόζα που οδηγεί στην επόμενη μέσω της ομοιότητάς του παρά την αντίθεσή του.

Η επιλογή των σωστών Γιόγκα για σας

Διαφορετικά στυλ διδασκαλίας προσελκύσει διαφορετικούς ανθρώπους. Εάν είστε κάποιος που προτιμά μεγαλύτερη δομή για την πρακτική σας, Ashtanga ή Bikram μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Εάν, από την άλλη πλευρά, θα αγκαλιάσει μια πιο freestyle προσέγγιση, Vinyasa ή γιόγκα δύναμη μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση πρακτική σας από εσάς εκθέτοντας σε μια ευρύτερη ποικιλία από πόζες.

Στο τέλος, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος επιλογή. Πρέπει απλά να διερευνήσει το είδος (ή τύπους) της γιόγκα μιλάει σε σας ως άτομο.

Η άσκηση στο σπίτι

Όταν εξάσκηση στο σπίτι, μπορείτε να κατευθύνετε σειρά σας θέτει θέτοντας την πρόθεσή σας πρώτα. Προσδιορίστε τι ελπίζετε να επιτευχθεί με την πρακτική. Μια αίσθηση της ισορροπίας και ηρεμίας; Η απελευθέρωση της έντασης στην πλάτη σας; Μεγαλύτερο έλεγχο στην αναπνοή σας και τη ροή της κίνησης; Με τον καθορισμό πρόθεσή σας πρώτα, οι στάσεις έχουν έναν τρόπο να αποκαλύπτουν τον εαυτό τους.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε την πρακτική με ασφάλεια. Σε αυτό το τέλος:

  • Ξεκινήστε με ήπιες διατάσεις πριν από την προθέρμανση με κάποια μόνιμη στάσεις ή χαιρετισμούς ήλιο.
  • Μόλις είστε πλήρως ζεστό, μπορείτε να προχωρήσουμε σε βαθύτερη πόζες, όπως διατάσεις και τεντώματα βλάπτει.
  • Τέλος στην πρακτική με ψύξη κάτω με κάποια χαλαρωτική πόζες (όπως τα εμπρός κάμψεις ή απαλή συστροφές) πριν από τον διακανονισμό σε savasana.

Ό, τι κι στάσεις που θα επιλέξετε, ακούστε το σώμα σας και θα κάνετε πάντα τη σωστή επιλογή.