Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Bikram και Hot Yoga;

Home » Review » Yoga Basic » Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Bikram και Hot Yoga;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Bikram και Hot Yoga;
Hot γιόγκα μπορεί να αναφέρεται σε οποιοδήποτε μάθημα γιόγκα γίνεται σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο. Αν και υπάρχουν μερικά στυλ ζεστό μαθήματα γιόγκα, Bikram γιόγκα είναι η αρχική καυτή γιόγκα και από τα πιο γνωστά. Ακόμα κι αν μερικοί άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν «ζεστό» και «Bikram» εναλλακτικά, η αλήθεια είναι ότι όλα γιόγκα Bikram είναι ζεστό, αλλά όχι όλες καυτή γιόγκα είναι Bikram.

Hot Yoga

Hot γιόγκα συχνά τείνει να είναι ένα ρέον ύφος Vinyasa της πρακτικής στην οποία ο δάσκαλος καθοδηγεί τους μαθητές σε μια σειρά συνδεδεμένων πόζες. Κατά τη διάρκεια της κατηγορίας, το δωμάτιο είναι συνήθως διατηρείται σε θερμοκρασία 95 έως 105 F. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μια δυναμική συνεδρία γιόγκα σε υψηλές θερμοκρασίες κάνει το σώμα πολύ ζεστό και προκαλεί έντονη εφίδρωση. Η πρόθεση είναι ότι η θερμότητα χαλαρώνει τους μυς σας και ο ιδρώτας βοηθά καθαρίσει το σώμα σας.

Bikram γιόγκα είναι μόνο ένα στυλ καυτή γιόγκα. Άλλες δημοφιλείς επιλογές καυτή γιόγκα περιλαμβάνουν την καναδική εισαγωγή Moksha γιόγκα (γνωστή ως Modo γιόγκα στις Ηνωμένες Πολιτείες) και CorePower γιόγκα, μια ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα. Πολλά τοπικά ιδιοκτησίας και ανεξάρτητο στούντιο γιόγκα προσφέρουν το δικό τους στυλ έντονων κατηγοριών, καθώς και.

Συμβουλές και προφυλάξεις

Hot γιόγκα θα χρειαστεί προετοιμασία και εργαλεία που μπορεί να χειριστεί τη θερμότητα:

  • Είναι σημαντικό να έχετε το δικό σας χαλάκι γιόγκα όταν κάνει καυτή γιόγκα από τη στιγμή που θα εφίδρωση πολλά. Yogitoes Skidless πετσέτες χαλί (ή άλλα παρόμοια προϊόντα) είναι δημοφιλές hot αξεσουάρ γιόγκα. Αυτές οι πετσέτες τοποθετούνται πάνω χαλί σας να απορροφούν τον ιδρώτα και τη βελτίωση της πρόσφυσης.
  • Η εφίδρωση που κάνετε στην καυτή γιόγκα σημαίνει, επίσης, θα θελήσετε να επιλέξετε το σωστό φθορά γιόγκα. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες και οι άνδρες βρίσκουν ότι εφαρμοστά τοπ και capris ή μακρύ παντελόνι είναι καλύτερο να αποφευχθεί η ολίσθηση κατά τη διάρκεια της πόζες.
  • Η πραγματική θερμοκρασία σε ένα ζεστό μάθημα γιόγκα θα διαφέρουν ανάλογα με το στυλ και στούντιο. Ορισμένοι μπορεί να είναι τόσο ζεστό όσο 108 F, η οποία καθιστά τα 75 F δωμάτια φαίνεται σχεδόν ψυχρός.
  • Το σύνθημα «εφίδρωση τις τοξίνες» είναι δημοφιλής μεταξύ καυτό μαθητές γιόγκα. Η αλήθεια είναι ότι η εφίδρωση δεν είναι πραγματικά μέρος του συστήματος αποτοξίνωσης του σώματός μας, αν και μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα στο τέλος.
  • Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μάθημα, έτσι ώστε να μην πάρει αφυδατωμένο. Δεν είναι σκόπιμο να τρώνε μέσα σε δύο ώρες, πριν να λάβει μια τάξη.
  • Hot γιόγκα δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες, δεδομένου ότι μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Bikram γιόγκα

Bikram Choudhury είναι μια καυτή γιόγκα πρωτοπόρος και ιδρυτής του συστήματος γιόγκα Bikram. Η μέθοδός του είναι το πρωτότυπο ύφος που πρέπει να βρίσκεται σε ένα ζεστό δωμάτιο. Πρόκειται για μια σειρά σειρά από 26 στάσεις, μεταξύ των οποίων δύο ασκήσεις pranayama, καθένα από τα οποία γίνεται δύο φορές σε μια ενιαία κατηγορία 90 λεπτά με τα πόδια.

Choudhury γεννήθηκε στην Καλκούτα της Ινδίας, το 1946. Ήταν η γιόγκα πρωταθλητής στα νιάτα του, όπως και η σύζυγός του Rajashree. Το 1974, Choudhury ίδρυσε την Ακαδημία Γιόγκα της Ινδίας στο Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια, για να διδάξει τη μέθοδο του. Σύντομα έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ της γιόγκα asana ασκείται στη Δύση.

Ως μαθήματα γιόγκα Bikram άρχισε να αντλήσει τα μέλη της ελίτ του Χόλιγουντ, επιβιβάστηκε σε ένα όλο και πιο επιδεικτικό τρόπο ζωής. Έγινε γνωστός για το στόλο του από σπορ αυτοκίνητα και για τη φθορά ακριβά κοσμήματα. Η επιτυχημένη γκουρού της γιόγκα, ωστόσο, να γίνει εμπλακεί σε δίκες και σεξουαλική κατηγορίες επίθεσης.

Bikram και πνευματικά δικαιώματα

Το 2002, Choudhury πνευματικά δικαιώματα σειρά του της 26ης θέτει γίνει σε ένα ζεστό δωμάτιο. Από τότε έχει συμμετάσχει σε μια σειρά νομικών διαφορών, τόσο κατά τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του ονόματός του και με τη χρήση της μεθόδου του με διαφορετικό όνομα.

Choudhury μήνυσε με επιτυχία ένα Λος Άντζελες γιόγκα στούντιο το 2003 για τα πνευματικά δικαιώματα και παραβίαση εμπορικού σήματος. Έγινε ο κατηγορούμενος το 2004, όταν μηνύθηκε από το Σαν Φρανσίσκο με βάση τη συλλογική ζεστό δασκάλους γιόγκα. Η ομάδα αυτή είχε λάβει παύσης και παράλειψης γράμματα πάνω χωρίς άδεια τους χρήση της μεθόδου Bikram. Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι η γιόγκα δεν είναι δυνατόν να προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Τα μέρη κατέληξαν σε διακανονισμό το 2005, στην οποία Choudhury συμφώνησε να μην μηνύσει και συμφώνησαν να μην χρησιμοποιούν το όνομα Bikram.

Choudhury υπέβαλε άλλη κοστούμι υψηλού προφίλ το 2011. Αυτή τη φορά ήταν ενάντια στο στούντιο γιόγκα εδρεύει στη Νέα Υόρκη με τους ανθρώπους, που προσφέρει μαθήματα γιόγκα με δωρεά σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Αυτή η υπόθεση διευθετήθηκε το 2012, όταν Γιόγκα για τους ανθρώπους ιδιοκτήτη Greg Gumucio συμφώνησαν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το όνομα και τη σειρά Bikram του. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση δεν πάει σε δίκη, ήταν σημαντική επειδή η Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν εκδοθεί τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς Bikram ήταν ένα λάθος και ότι οι στάσεις της γιόγκα, δεν θα μπορούσε να προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Bikram και σεξουαλική επίθεση

Το 2015, το επίκεντρο του νομικά προβλήματα Bikram μετατοπίστηκε μακριά από την προστασία της μεθόδου της γιόγκα του. Έγινε αντικείμενο τουλάχιστον έξι αστικές αγωγές που αντλείται από σεξουαλική επίθεση ή βιασμό που χρονολογούνται αρκετά χρόνια.

Αν και οι λεπτομέρειες διαφέρουν, δείχνουν ένα μοτίβο των Choudhury καιροφυλακτούν για τους νέους φοιτήτριες γιόγκα και τους δασκάλους, συχνά εκείνοι που εγγράφονται στο εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης των εκπαιδευτικών του. Στις αρχές του 2016, το δικαστήριο του Λος Άντζελες αποφάσισε υπέρ του πρώην νομικού συμβούλου Choudhury, ο οποίος είπε ότι η σεξουαλική παρενόχληση και απολύθηκε από τη θέση της για τη διερεύνηση των ισχυρισμών παρενόχληση άλλων γυναικών.

Περίπου την ίδια εποχή, Rajashree Choudhury αρχειοθετείται για το διαζύγιο. Bikram τράπηκαν σε φυγή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Μάιο του 2017 ένα ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον ίδιο στην Καλιφόρνια και το Νοέμβριο, ο ίδιος και η εταιρεία του είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

οι επιπτώσεις

Η πτώση της Choudhury μπορεί να λειτουργήσει ως μια προειδοποιητική ιστορία μέσα στην κοινότητα γιόγκα. Η φύση της πρακτικής αποτελεί συχνά στενές σχέσεις και μερικοί άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να επωφεληθούν από αυτό.

Bikram στούντιο παραμένουν ανοιχτά και πολλοί λειτουργούν από ανεξάρτητους εκπαιδευτές. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μόνο ο ιδρυτής έχει εμπλακεί σε αδικίες σε αυτές τις περιπτώσεις.

τελική Σκέψης

Hot γιόγκα είναι μια βιώσιμη επιλογή για πολλούς φοιτητές γιόγκα, αν και είναι πολύ πιο έντονη από ό, τι μαθήματα που προσφέρονται στο ψυγείο δωμάτια. Πριν από τη λήψη μιας κατηγορίας, να εξετάσει οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις που μπορεί να έχετε και να μιλήσετε με το γιατρό σας για το αν είναι σωστό για σας.