Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρακτική της γιόγκα;

Home » Review » Health » Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρακτική της γιόγκα;

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρακτική της γιόγκα;

Εμείς μιλάμε τόσο πολύ για τη γιόγκα, αλλά συχνά δεν συζητούν την καλύτερη στιγμή για να το πράξη. Δεν είμαι σίγουρος αν γνωρίζετε, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη που μιλά για το πότε και πού θα γιόγκα.

Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Και όλα αυτά ενώ, έχουμε την πρακτική της γιόγκα, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά.

Επίσης, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα προγράμματα γιόγκα συνήθως εμφανίζονται το πρωί υποδοχές στην τηλεόραση; σίγουρος ότι πρέπει να υπάρχει ένας λόγος γι ‘αυτό και δεν υπάρχει. Ας το βρείτε.

Όταν στην πρακτική της γιόγκα;

Η ημέρα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη στη γιόγκα επιστήμης. Αυτοί είναι οι Brahma Muhurta, ανατολή, μεσημέρι, και το ηλιοβασίλεμα.

Αν θέλετε να γιόγκα ως μέσο για να ανυψώσει πνευματικό ον σας, Brahma Muhurta είναι η τέλεια στιγμή για να πρακτική. Αλλά, αν ψάχνετε μόνο σωματική ευεξία, την ώρα την ανατολή ή τη δύση του ηλίου, θα κάνει.

Το μεσημέρι δεν συνιστάται καθώς είναι το γεύμα του χρόνου και το σώμα σας χρειάζεται ένα κενό τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες μετά το φαγητό για να κάνουν γιόγκα, έτσι ώστε το φαγητό παίρνει αφομοιώνονται από τότε και δαπανά ενέργεια. Επίσης, μπορείτε να ιδρώνουν υπερβολικά το μεσημέρι, λόγω της θερμότητας, και αυτό αφυδατώνει το σώμα σας.

Έτσι, στην ιδανική περίπτωση, Brahma Muhurta θα ήταν η καλύτερη στιγμή για να κάνουν γιόγκα, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα χρόνο που είναι κατάλληλος για σας αντί να είναι άκαμπτο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να προμηθεύονται το καλύτερο από κάθε συνεδρία γιόγκα και να δοκιμάσουν διαφορετικές τεχνικές για να βελτιώσει την εμπειρία σας.

Οι asanas μπορεί να ασκηθεί είτε το πρωί ή το βράδυ με άδειο στομάχι, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν ασκούν προκλητική asanas που θα σας σύρμα μέχρι λίγο πριν τον ύπνο. Ωστόσο, το πρωί, μπορείτε να ασκήσετε όλα αυτά να unstiffen και να ενεργοποιήσει το σώμα σας.

Pranayama πάρα πολύ, όπως asanas, μπορεί να ασκηθεί το πρωί ή το βράδυ, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μέσα σε δύο έως τέσσερις ώρες μετά το γεύμα. Είναι μια ιδανική μέθοδος για να κρατήσει την ένταση και την κούραση στο κόλπο.

Ότι μπορείτε να ασκήσετε το διαλογισμό σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αρκεί να μην είναι υπνηλία, σε κατάσταση μέθης, ή υπερ. Μια ξύπνιοι και χαλαρή κατάσταση του νου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διαλογίζεται. Επίσης, περιμένουμε δύο ώρες μετά με ένα γεύμα για να διαλογίζεται για να αποφευχθεί το αίσθημα θαμπό και υπνηλία.

Yoga Nidra μπορεί να εξασκηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και αμέσως μετά τα γεύματα για όσο διάστημα δεν σας παίρνει ο ύπνος, ενώ είστε σε αυτό.

Τώρα, που γνωρίζουμε πότε και πότε να μην κάνουν γιόγκα, ας βρούμε τον καλύτερο χρόνο για να πρακτική.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για την πρακτική της γιόγκα;

Dawn είναι η καλύτερη στιγμή για την πρακτική της γιόγκα. Brahma Muhurta, η οποία είναι 3.40πμ, δεν είναι μια πρακτική επιλογή για πολλούς από εμάς. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, χρόνος ανατολή είναι ιδανικό και πρακτικό.

Παρόμοια με το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καφέ ή το τσάι, το κάνει με τη γιόγκα. Ο φρέσκος αέρας το πρωί είναι ιδανικό και σας βοηθά να προετοιμαστεί για τις προκλήσεις της ημέρας μπροστά. Και αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι η ενεργειακή ώθηση που παίρνετε από τη συνεδρία γιόγκα, το οποίο μπορεί να νικήσει χωρίς καφέ ή τσάι.

Ενώ οι στάσεις να ενεργοποιήσετε και να σας κάνει ευέλικτο για την ημέρα, γιόγκα αναπνοή τονώνει, καθαρίζει και ενεργοποιεί το μυαλό σας. Διατηρεί, επίσης, να σας φρέσκο ​​και ανανεωμένο. Γιόγκα πρακτική το πρωί θα σας κρατήσει ισορροπημένη και να μην αφήσουμε θέματα όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, φορτωμένο πρόγραμμά της εργασίας, ή δουλειές του σπιτιού σας ενοχλεί.

Μόλις ξυπνήσετε, αδειάστε τα έντερά σας, να καθαρίσει και να πάρει για να ασκήσουν αμέσως. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψετε την πρακτική ή να πάρετε πάρα πολύ κουρασμένοι για να το κάνει.

Τα βράδια, αυτά τα συμπτώματα είναι πιο πιθανό, επειδή, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα προτιμούσα να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε τηλεόραση αντί για την πρακτική της γιόγκα. Έτσι, να έχουν τελειώσει με αυτό το πρωί.

Πρωινά είναι όταν οι μύες και τις αρθρώσεις σας είναι η πιο σκληρή. Γιόγκα τμήματα και προσθέτει ευελιξία τους, βοηθώντας έτσι να είστε σε εγρήγορση όλη την ημέρα χωρίς καμία δυσκολία.

Την πρακτική της γιόγκα νωρίς το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανανεώσετε το μυαλό και το πνεύμα σας και ετοιμαστείτε να αναλάβει τις προκλήσεις της ημέρας. Θα σας ξυπνήσει τελικά και να σας κάνει να αγκαλιάσει τη ζωντάνια της ημέρας.

Επίσης, η παραγωγή ιδρώτα είναι χαμηλή το πρωί, κρατώντας την αφυδάτωση του σώματος πολύ χαμηλότερο. Τα ρούχα σας πάρα πολύ, δεν θα πάρει λιπαρό και γλοιώδη.

Με τόσα πολλά πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτό, δεν είναι περίεργο που πολλοί παραδόσεις θεωρούν χρόνο το πρωί ως ιερό.

Τώρα, ας μάθουμε τις πτυχές που λειτουργούν καλύτερα για ένα υγιεινό και ολιστική εμπειρία γιόγκα.

Τρόπος πρακτική της γιόγκα για καλύτερα αποτελέσματα

1. Χρονοδιάγραμμα

Όπως συζητήσαμε, το πρωί είναι η καλύτερη. Sunrise χρόνος είναι ειδικά συνιστάται. Σε αντίθετη περίπτωση, οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ πέντε το πρωί με επτά το πρωί θα κάνουμε. Αυτό είναι όταν αισθάνεστε ενεργό, και ο αέρας είναι φρέσκος. Η προπόνηση θα αποδειχθεί ότι είναι ευχάριστη.

2. Τοποθετήστε πρακτικής

Επιλέξτε μια θέση που είναι καθαρό και ήσυχο. Θα μπορούσε να είναι στο σπίτι σας ή σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε ένα πάρκο, ή ακόμα και ένα μέρος της γιόγκα. Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα στο χώρο και μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην πρακτική σας.

Αποφύγετε την πρακτική της γιόγκα σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία, το κρύο άνεμο, ή ένα μέρος με πολλά έντομα.

3. Αξεσουάρ Γιόγκα

Αξεσουάρ θα κάνουν την πρακτική σας λείο και πιο άνετα. Πάρτε τον εαυτό σας ένα ωραίο χαλάκι γιόγκα. Ένα χαλί που σας δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουν στάσεις, καθώς και διαλογιστείτε άνετα.

Μερικές άλλες συσκευές, όπως τουβλάκια, ζώνες, μαξιλάρια, κουβέρτες και να σας βοηθήσει να διευκολύνει στα πόζες καλύτερα. Αυτοί έρχονται σε πρακτικό για αρχάριους, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με σωματικά προβλήματα.

4. Ένδυση

Βεβαιωθείτε ότι φοράτε μέσο ταιριάζει και άνετα ρούχα που δεν περιορίζουν τις κινήσεις σας και να σας βοηθήσει να στρίψει και να μετατρέψει εύκολα.

Αφαιρέστε τυχόν εξαρτήματα από το σώμα σας, όπως γυαλιά, ρολόγια, και τα βαριά κοσμήματα και τα κρατάμε στην άκρη.

5. Ακολουθία Παραγγελία

Ξεκινήστε με asanas. Ακολουθήστε το με Πραναγιάμα και στη συνέχεια να διαλογίζεται. Η σειρά είναι να προετοιμάσει το σώμα σας επιστημονικά να διαλογίζεται καλά. Asanas να σας κάνει καλή φυσική κατάσταση, και Pranayama προετοιμάζει το μυαλό σας για το διαλογισμό. Η συνειδητοποίηση με κάθε βήμα αυξάνεται, βοηθώντας σας να σκέπτομαι καλύτερα.

Προφυλάξεις

Ανάλογα με την ηλικία και την ικανότητα του επαγγελματία, ατομική πρακτική της γιόγκα πρέπει να είναι σχεδιασμένα. Μετά από μια τυποποιημένη μορφή γιόγκα δεν συνιστάται χωρίς διαβούλευση.

Μην γιόγκα υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών, ή οποιοδήποτε άλλο μεθυστικό υλικό.

Τα άτομα με σωματική ή πνευματική θέματα ή ασθένειες πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους και να συνεργαστεί με έναν εκπαιδευτή γιόγκα για να αποφευχθούν τυχόν επιπλοκές.

Ας απαντήσει τώρα κάποιες κοινές ερωτήσεις σχετικά με τη γιόγκα.

Απαντήσεις εμπειρογνωμόνων για απορίες των αναγνωστών

Πόσο καιρό μπορώ γιόγκα;

Στην ιδανική περίπτωση, μια ώρα ή ώρα και ένα μισό είναι καλό. Σε αντίθετη περίπτωση, να περάσουν τουλάχιστον 20 λεπτά στην πράξη.

Πόσο συχνά μπορώ γιόγκα;

γιόγκα κάθε μέρα αν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Να είσαι σε θέση να κάνουν γιόγκα κάθε μέρα αβίαστα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας. Αλλά πως? Μερικές απλές συμβουλές και τεχνικές θα σας βοηθήσουν και αυτές που αναφέρονται παραπάνω θα έρθει σε πρακτικό. Κάντε τις αλλαγές στην πρακτική σας αναλόγως και να πάρετε την πιο έξω από αυτό. Καν ‘το!