Πώς να κάνει Πυξίδα Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) στη Γιόγκα

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει Πυξίδα Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) στη Γιόγκα

 Πώς να κάνει Πυξίδα Pose (Parivrtta Surya Yantrasana) στη Γιόγκα
Γνωστό επίσης ως : περιστράφηκε ηλιακό ρολόι θέτουν
Στόχοι : επιτελείο, τους γοφούς και τους ώμους
επίπεδο: Για προχωρημένους

Οι γιόγκα θέτει συνήθως θεωρούνται προηγμένες, όταν απαιτούν ένα συνδυασμό των «δεξιοτήτων» -Η ευελιξία, τη δύναμη και την ισορροπία, για παράδειγμα, ότι θα χρειαστεί χρόνος και εμπειρία για να οικοδομήσουμε. Πυξίδα θέτουν θεωρηθεί ως μια προηγμένη πόζα λόγω της εξαιρετικής διαφάνειας των οπίσθιους μηριαίους και τους ώμους που είναι απαραίτητες για την πλήρη έκφραση του κινήματος. Αν δεν είστε εκεί ακόμα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αυτή τη στάση με λυγισμένο πόδι, αρκεί να φροντίσει να αποφύγει το τροχαίο το βάρος σας στο πίσω μέρος του πισινό σας, η οποία προκαλεί τη σπονδυλική στήλη για να γύρο τα εμπρός.

Όπως με τις περισσότερες στάσεις γιόγκα, πυξίδα θέτουν συνήθως ενσωματώνεται σε μια σειρά από στάσεις, ή μια ροή. Αν και δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ροή μοναδικό στην πυξίδα θέτουν, είναι σημαντικό ότι η επιλογή των πόζες που προηγείται πυξίδα βοηθά ζεστό σας και να προετοιμάσει το σώμα σας για την ακραία τέντωμα βλάπτει. Είναι πάντα μια καλή ιδέα για να πάρει ζεστά με μια σειρά χαιρετισμούς στον ήλιο, στη συνέχεια ενσωματώνουν βλάπτει, το ισχίο, και ώμου-ανοιχτήρια, συμπεριλαμβανομένων πόζες, όπως στέκεται ημισέληνο, σαύρα βαθύ κάθισμα, ευρεία πόδια στέκεται μπροστά διπλώνει, τζάκι δημιουργούν, και την πύλη θέτουν.

Οφέλη

Πυξίδα είναι μια εξαιρετική στάση για τους πιο προχωρημένους ασκούμενους να συνεχίσει να εμβαθύνει ισχίου, βλάπτει και την ευελιξία των ώμων. Η διατήρηση και αύξηση της ευελιξίας μέσα από τα ισχία και μπλοκάρει βοηθά να αυξήσει τη συνολική ευελιξία, κάνοντας καθημερινές δραστηριότητες, όπως οκλαδόν κάτω, πιο εύκολο να εκτελέσει.

Επίσης, επειδή η στάση απαιτεί γενικά φθάνουν και τεντώστε μέσω των πλάγιους (συνήθως αναφέρεται ως η «πλευρά σώματος» στη γιόγκα), η στάση συμβάλλει στην ενίσχυση και επιμηκύνει τις σταθεροποίηση των μυών της σπονδυλικής στήλης σας, τη διατήρηση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης. Γίνεται τακτικά, την επιμήκυνση, την ενίσχυση και το τέντωμα που πραγματοποιείται από το μπλοκάρει σας για να τους ώμους σας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη συνολική στάση και την ευθυγράμμιση. Σε τελική ανάλυση, καλή στάση του σώματος και ισορροπημένη ευθυγράμμιση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών και πόνου, ιδιαίτερα του χαμηλά στην πλάτη.

Βήμα-προς-βήμα οδηγίες

Εκτός από ένα χαλάκι γιόγκα, δεν χρειάζεται κανένα ειδικό εξοπλισμό για την εκτέλεση πυξίδα θέτουν.

  1. Καθίστε σε μια άνετη, σταυροπόδι θέση.
  2. Εισπνεύστε και λυγίστε το δεξί γόνατο, το αγκάλιασμα αυτό στο στήθος σας. Μπορείτε να αφήσετε το αριστερό πόδι σας λυγισμένο ή να ισιώσει το μπροστά σας.
  3. Σηκώστε το δεξί σας πόδι με το αριστερό σας χέρι. Περάστε το δεξί σας χέρι κάτω από το δεξί γόνατο σας, φέρνοντας τις σωστές άκρες των δακτύλων στο πάτωμα έξω από το δεξί ισχίο σας. Αναπνεύστε αργά και σταθερά, καθώς θα επικεντρωθεί σε συνεδρίαση ψηλό, επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης σας και να μένουν όρθια καθώς κινείστε σε αυτή τη θέση.
  4. Χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι στη θέση δεξί γόνατο σας όσο πιο ψηλά επάνω στο δεξί χέρι το δυνατόν περισσότερο. Ο στόχος είναι να πάρει το δεξί γόνατο να ευθυγραμμιστούν πίσω από το δεξιό ώμο με το δεξί πόδι σας ευθύ.
  5. Φέρτε το αριστερό σας χέρι στην εξωτερική άκρη του δεξιού ποδιού σας. Αρχίστε να ισιώσει το δεξί πόδι σας όπως εσείς τεντώστε το αριστερό σας χέρι πίσω πίσω από το κεφάλι σας.
  6. Αναζητήστε προς το αριστερό σας χέρι, κρατώντας τη σπονδυλική στήλη σας σε όρθια θέση. Διαρκεί τρία έως πέντε βαθιές αναπνοές εδώ και κρατάτε την πόζα.
  7. Αφήστε το πόζα προσεκτικά, εκπνέετε όπως σας καθοδηγήσει το δεξί σας πόδι πίσω σιγά-σιγά με το αριστερό χέρι σας πριν από την επανάληψη στην άλλη πλευρά.

Κοινά λάθη

Τροχαίο βάρος σας προς τα πίσω για την επίτευξη του Πόζα

Είναι ένα κοινό λάθος να προσπαθήσει να «κάνουν χώρο» για να γλιστρήσει το γόνατο πίσω από τον ώμο σας από τροχαίο βάρος σας πίσω στο πισινό σας, προκαλώντας τη σπονδυλική στήλη σας να στρογγυλοποιεί προς τα εμπρός. Αυτό ρίχνει το σώμα σας από την ευθυγράμμιση και εξουδετερώνει το θετικό αντίκτυπο που έχει η πόζα είναι σχεδιασμένο να έχει για τη στάση και την ευθυγράμμιση σας. Το λάθος εμφανίζεται όταν δεν έχετε αναπτύξει αρκετή ευελιξία μέσω βλάπτει σας, τους γοφούς και τους ώμους. Πίσω από την στάση και να δοκιμάσετε κάτι παρόμοιο με στόχο τη βελτίωση του ισχίου και βλάπτει την ευελιξία, όπως ερωδιός θέτουν.

Ο εξαναγκασμός του Πόζα

Είναι καλό να αμφισβητήσει τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της πρακτικής της γιόγκα σας, αλλά δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα για να ωθήσει το σώμα σας παρελθόν τρέχον επίπεδο ικανότητάς της. Ο εξαναγκασμός του στάση, πιέζοντας παρελθόν την αίσθηση του τεντώματος σε ένα αίσθημα πόνου ή δυσφορία, είναι ένας καλός τρόπος για να καταλήξετε τραυματίες. Όταν επιχειρεί την πόζα, πιέζεις τον εαυτό σου σε σημείο που ένα ελαφρύ τέντωμα, αλλά αν δεν μπορεί να κρατήσει το τέντωμα άνετα, θα πάμε πολύ μακριά. Λυγίστε το γόνατο σας ή να πάρουν ένα λουράκι γιόγκα για να τροποποιήσετε την πόζα αποτελεσματικά.

Τροποποιήσεις και παραλλαγές

Χρειάζεστε ένα Τροποποίηση;

Σφιχτά μπλοκάρει μπορεί να είναι ο κύριος λόγος που δεν μπορεί να κινηθεί σε θέσει πυξίδα. Δοκιμάστε ερωδιός θέτουν ως ένας τρόπος για να αναπτυχθεί η ευελιξία βλάπτει που είναι παρόμοιο με αυτό που απαιτείται για να δημιουργήσει πυξίδα. Καθίστε ψηλά σε ένα άνετο σταυροπόδι θέση. Φέρτε το αριστερό γόνατο προς το στήθος σας και πιάστε το αριστερό σας πόδι και με τα δύο χέρια. Η διατήρηση της καλής στάση του σώματος, άπαχο πίσω ελαφρώς να καθίσει ψηλά όπως μπορείτε ταυτόχρονα να αρχίσει την παράταση αριστερό γόνατο, δείχνοντας το πόδι σας προς το ταβάνι. Ο στόχος είναι να επεκταθεί πλήρως το γόνατό σας, αλλά μόνο να πάει όσο μπορείτε μέχρι να αισθανθείτε ένα τέντωμα μέσω βλάπτει σας. Κρατήστε τη θέση για 20 με 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.

Για μια πρόκληση;

Δοκιμάστε να στέκεται πυξίδα θέτουν ως μια ακόμα πιο προχωρημένη βλάπτει και hip ανοιχτήρι. Ξεκινήστε στέκεται στο βουνό θέτουν. Σχεδιάστε το δεξί γόνατο προς το στήθος σας. Πιάσε το εξωτερικό του δεξιού ποδιού σας με το δεξί σας χέρι για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση δεξί γόνατο σας κάτω και πίσω από το δεξί σας ώμο. Η διατήρηση της καλής στάση του σώματος, πιάσε το δεξί σας πόδι με το αριστερό χέρι σας και αφήστε το δεξί σας χέρι. επεκταθεί αργά το δεξί γόνατο σας, κλίνει ελαφρώς προς τα δεξιά για να ανοίξετε αριστερή πλευρά του σώματός σας και να διατηρήσει την ισορροπία. Κρατήστε για πέντε αναπνέει, στη συνέχεια, αφήστε και επαναλάβετε με την αντίθετη πλευρά.

Ασφάλεια και προφυλάξεις

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την προηγμένη γιόγκα θέτει σαν πυξίδα θέτουν είναι ότι απαιτεί χρόνο και πρακτική να βρείτε την επιτυχία. Πρόοδος σιγά-σιγά και να δώσει χρόνο το σώμα σας να αναπτύξει την απαραίτητη για να επιτευχθεί η πλήρης έκφραση του στάση ευελιξία. Αναγκάζοντας το σώμα σας μετά από το σημερινό επίπεδο του ικανότητα είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να καταλήξετε τραυματίες. Εάν δεν μπορεί να κρατήσει ένα τμήμα για περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο ή έτσι χωρίς να προκαλεί πόνο, είστε πιέζει πάρα πολύ μακριά. Επιστροφή μακριά και χρησιμοποιήστε τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να λειτουργήσει το δρόμο σας μέχρι την πόζα με προσοχή.