Πώς να κάνει το Bitilasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Bitilasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Bitilasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Σανσκριτικά: बितिलासन? Bitil – Cow, Asana – Pose? Εκφωνημένες As – μέλισσα-ΤΕΕ-LAHS-εεε-nuh

Bitilasana πήρε το όνομά του από τη σανσκριτική λέξη Batila, που σημαίνει αγελάδα. Πήρε το όνομά του επειδή η στάση της αυτή τη στάση μοιάζει με τη θέση του σώματος μιας αγελάδας. Αυτό asana είναι σχεδόν πάντα ασκείται σε συνδυασμό με ενέχει η γάτα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Όπως συμβαίνει με όλες τις asanas γιόγκα, είναι σημαντικό να κρατήσει έντερα και το στομάχι σας καθαρό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα γεύματά σας τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν την προπόνηση σας, ώστε να μπορείτε να δώσετε το σύστημά σας αρκετό χρόνο για να χωνέψει το φαγητό και να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ενέργεια για την προπόνηση.

Η καλύτερη στιγμή για να κάνουν γιόγκα είναι συνήθως την αυγή ή το σούρουπο.

Επίπεδο: Βασικό
Στυλ: Vinyasa
Διάρκεια: 10 έως 15 δευτερόλεπτα
Επανάληψη: 5-6 φορές σε συνδυασμό με τις Marjariasana
Τεντώνει: Λαιμός, Front κορμού
Δυναμώνει: Επιστροφή

Πώς να κάνει το Bitilasana

 1. Ξεκινήστε την asana για τέσσερα σας σε μια θέση επιτραπέζια.
 2. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας τοποθετείται ακριβώς κάτω από τους γοφούς σας, και τους καρπούς σας είναι στην ίδια γραμμή με τους ώμους σας.
 3. Αφήστε το κεφάλι σας να κρέμονται σε μια ουδέτερη θέση. Το βλέμμα απαλά στο πάτωμα.
 4. Εισπνεύστε και σηκώστε τους γλουτούς σας επάνω προς το ανώτατο όριο που θα ανοίξετε το στήθος σας. Ας κοιλιά νεροχύτη σας προς το έδαφος. Σηκώστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε προς τα εμπρός ή προς την οροφή.
 5. Κρατήστε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και επιστρέψτε στη θέση τραπεζιού.
 6. Αυτό asana είναι ένας συνδυασμός των δύο κινήσεων. Ο μετρητής κίνηση έχει ως εξής: Εκπνεύστε. Πέτα το πηγούνι σας προς το στήθος σας, όπως εσείς αψίδα την πλάτη σας και να χαλαρώσετε τους γλουτούς σας. Καλείται η Bitilasana.
 7. Μήπως το κίνημα και αντίθετη κίνηση περίπου πέντε έως έξι φορές πριν σταματήσει.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτά είναι μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν να κάνετε αυτό το asana.

 • Αν έχετε ευαίσθητο λαιμό, δεν κρίσιμη στιγμή το πίσω μέρος του λαιμού πάρα πολύ, όπως σας κοιτάζω προς τα πάνω. Είναι καλύτερο να κοιτάξουμε προς τα εμπρός για να αποφευχθεί η καταπόνηση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας είναι μακριά από τα αυτιά σας.
 • Συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν το κάνετε αυτό θέτουν σε περίπτωση που έχετε έναν τραυματισμό στον αυχένα. Είναι καλύτερο να κάνουν γιόγκα υπό την επίβλεψη ενός εμπειρογνώμονα.

Συμβουλή για αρχάριους

Ως αρχάριος, θα πρέπει να προστατεύει το λαιμό σας όταν φτάσετε σε αυτό το asana. Γι ‘αυτό, διευρύνουν τις ωμοπλάτες σας και τραβήξτε προς τα κάτω, μακριά από τα αυτιά σας.

Σύνθετη Pose Παραλλαγή

Για να εμβαθύνει την πόζα και να το καταστήσει περισσότερο από μια άσκηση πυρήνα αφύπνιση, μπορείτε απλά να απλώσουμε το άλλο πόδι και το χέρι σας στο Cow Pose. Στη συνέχεια, σχεδιάστε τον αγκώνα προς τα πίσω και το γόνατο με τη μύτη στο Cat Pose.

Τα οφέλη της αγελάδας Pose

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα καταπληκτικά αγελάδα δημιουργούν οφέλη.

 • Αυτό asana βοηθά να τεντώσει το λαιμό και το μπροστινό μέρος του κορμού.
 • Είναι επίσης μια στρες ανακούφιση πόζα.
 • Το μασάζ των εσωτερικών οργάνων και επίσης βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα.
 • Όντας κατά κύριο λόγο από το νωτιαίο κίνημα, ανακουφίζει από το στρες από το πίσω μέρος και τονώνει αυτό. Βοηθά επίσης να μειώσει τον πόνο στην πλάτη και τη θεραπεία ισχιαλγία.

Προπαρασκευαστική στάσεις

Viparita Karani

Follow-up στάσεις

Marjariasana

Βυθιστείτε σε αυτή την στάση για να φέρει έξω το καλύτερο σε σας. Είναι βέβαιο ότι θα χαλαρώσετε και να αναζωογονήσετε το μυαλό σας, το σώμα και την ψυχή.