Πώς να κάνει το Chaturanga Dandasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Chaturanga Dandasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Chaturanga Dandasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Chaturanga Dandasana ή Τέσσερις-έχων μέλη του προσωπικού θέτουν, επίσης γνωστή ως χαμηλής Plank, είναι μια γιόγκα asana, στην οποία μια ευθεία σώμα παράλληλα με το έδαφος υποστηρίζεται από τα δάχτυλα των ποδιών και τις παλάμες, με τους αγκώνες σε ορθή γωνία. Σανσκριτικά: चतुरङ्ग दण्डासन? Chatur – Τέσσερις, Anga – Άκρα, Danda – Προσωπικό, Asana – Pose? Εκφωνημένες As – chaht-tour-ΑΝΟ-αχ don-DAHs-anna

Το προσωπικό Pose ή το Dandasana είναι μια πόζα αφιερωμένη στο πρωτεύον σύστημα υποστήριξης του σώματός μας – της σπονδυλικής στήλης. Εάν πραγματοποιηθεί με το σωστό τρόπο, αυτό το asana έχει ως στόχο να μοιάζει με το προσωπικό, με τη σπονδυλική στήλη να είναι σε μια ευθεία γραμμή. Η Chaturanga Dandasana βασίζεται στην ίδια κατεύθυνση, αλλά περιλαμβάνει τα άκρα σας πάρα πολύ.

Η Chaturanga Dandasana μοιάζει με ένα push-up, αλλά υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι ευθυγραμμισμένη σωστά, ή θα μπορούσατε να τραυματιστείτε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Αυτό asana πρέπει να γίνεται με άδειο στομάχι. Πρέπει να έχετε το γεύμα σας τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν από την πρακτική της γιόγκα. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα έντερά σας είναι άδειο.

Είναι καλύτερο να κάνουν γιόγκα νωρίς το πρωί. Όμως, σε περίπτωση που έχετε άλλες δουλειές για να τρέξει, μπορείτε να το κάνετε το βράδυ, καθώς και. Απλά θυμηθείτε να αφήσετε μια καλή διαφορά ανάμεσα στα γεύματα σας και την πρακτική σας.

Επίπεδο: Βασικό
Στυλ: Vinyasa / Ashtanga
Διάρκεια: 30 έως 60 δευτερόλεπτα
Επανάληψη: Καμία
Τεντώνει: Navel
Δυναμώνει: όπλα, τους καρπούς

Πώς να κάνει το Chaturanga Dandasana

 1. Για να ξεκινήσει αυτή η asana, την ευκολία στη Plank Pose, εξασφαλίζοντας την εξωτερική άκρη των ώμων σας είναι στην ίδια γραμμή με το μεσαίο δάχτυλο σας στο πάτωμα.
 2. Διαδώστε τα δάχτυλά σας έτσι ώστε να είναι ευρεία και ελαφρώς τσαλακωμένο. Πιάστε το πάτωμα με τις γωνίες των χεριών σας, ώστε να παγιδεύεται μια μικρή τσέπη του αέρα ανάμεσα στις παλάμες σας και το χαλί.
 3. Εισπνεύστε και τεντώστε από τα τακούνια στην κορυφή του κεφαλιού σας.
 4. Εκπνεύστε και χαμηλώστε το σώμα σας σιγά-σιγά σε μισό push-up, έτσι ώστε οι βραχίονες είναι παράλληλα με το πάτωμα.
 5. Οι συμβουλές του αγκώνες σας πρέπει να αγγίζουν ελαφρά τις πλευρές του πλευρά σας, καθώς μειώνουν τον εαυτό σας να διατηρήσουν μια γωνία 90 μοιρών στην απατεώνας των αγκώνων.
 6. Κρατήστε το asana, αλλά συνεχίζουν να εκτείνονται από τη φτέρνα προς το στέμμα. Οι ώμοι σας πρέπει να συντάσσεται και να βυθιστεί στο πίσω μέρος.
 7. Εκπνεύστε και την απελευθέρωση. Θα μπορούσε είτε να έρθουν σε ο Plank Pose ή το Adho Mukha Svanasana.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτά είναι μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν να κάνετε αυτό το asana.

 1. Αποφύγετε την άσκηση αυτής της asana αν έχετε τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

ένα. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
b. Εγκυμοσύνη
c. Κάτω πίσω τραυματισμών
d. Καρπού τραυματισμό
e. τραυματισμό στον ώμο

 1. Επίσης, αποφύγετε να κάνει αυτό το asana αν είναι αδύνατο να προσελκύσει και να ενσωματώσει τις ωμοπλάτες σας στην πλάτη σας.

Συμβουλές για αρχάριους

Ως αρχάριος, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνει το Chaturanga Dandasana γιατί θα πρέπει πρώτα να κάνετε τα πόδια σας, τα χέρια, και πίσω αρκετά ισχυρή για να σας υποστηρίξει. Έτσι, μέχρι να αποκτήσουν ότι η δύναμη από την άσκηση αυτής της asana, το κάνουμε αυτό. Μόλις αναλάβει ο Plank Pose, χαμηλώστε τα γόνατά σας στο πάτωμα. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και χαμηλώστε το στέρνο σας, έτσι ώστε να είναι μια ίντσα ή δύο πάνω από το έδαφος.

Σύνθετη Pose Τροποποίηση

Για να εντείνει την πόζα, κυλήστε από τις μύτες των ποδιών σας με τα τακούνια και να προχωρήσουμε τον κορμό προς τα εμπρός. Όταν το κάνετε αυτό, θα φέρει τα χέρια σας δίπλα από τη μέση σας, και αυτό θα κάνει την πόζα πιο δύσκολο.

Τα οφέλη από τα τέσσερα-έχων μέλη του προσωπικού Pose

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της Chaturanga Dandasana.

 • Κάνει τους καρπούς σας ισχυρή και πιο ευέλικτη.
 • Οι μύες είναι χτισμένα στην πλάτη, τους ώμους και τα χέρια.
 • Οι μύες του κορμού σας τεντωμένο και ήπια.
 • Είναι μια μεγάλη προθέρμανση ποζάρει για τα υπόλοιπα βραχιόνων και αναστροφές.

Η επιστήμη πίσω από το Chaturanga Dandasana

Αυτή η asana τόνους και ενισχύει τα χέρια, τους καρπούς, χαμηλά στην πλάτη, και οι κοιλιακοί μύες. Έτσι, προετοιμάζει το σώμα σας για τις πιο προκλητικές πόζες. Ακριβώς όπως ένα παραδοσιακό push-up, ενισχύει τους μυς γύρω από την σπονδυλική στήλη και βελτιώνει τη στάση του σώματος. Παίρνει τόσο υπομονή και πειθαρχία για να διορθώσει τον εαυτό σας σε αυτή τη στάση, έτσι ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Μόλις μπορείτε να το πετύχετε αυτό, θα δείτε ότι αυτό θέτει ως ένα ισχυρό γραφίτη σώματος.

Προπαρασκευαστική στάσεις

Plank Pose
Bhujangasana
Urdhva Mukha Svanasana

Follow-up στάσεις

Adho Mukha Svanasana
Urdhva Mukha Svanasana

Τώρα που ξέρετε πώς να το κάνουμε Chaturanga Dandasana, τι περιμένεις; Η ευθυγράμμιση είναι τα πάντα – να μάθουν, ή να υποφέρουν. Αυτό είναι ό, τι αυτό το asana που διδάσκει.