Πώς να κάνει το Gomukhasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Gomukhasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Gomukhasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Gomukhasana ή Cow προσώπου Pose είναι μια asana. Σανσκριτικά: गोमुखासन? Πηγαίνετε – Cow, Mukha – Πρόσωπο, Asana – Pose? Προφέρεται ως: go-Moo-KAHS-anna

Αυτό asana πήρε το όνομά του από τις λέξεις σανσκριτική «Go», που σημαίνει αγελάδα, «Mukha», που σημαίνει το πρόσωπο, και «Asana», έννοια θέτουν. Παρεμπιπτόντως, η λέξη «Go» σημαίνει επίσης φως.

Έτσι «Gomukh» μπορεί επίσης να σημαίνει ελαφρότητα του κεφαλιού ή ελαφρά στο κεφάλι. Ωστόσο, αυτή η asana παίρνει το όνομά του, διότι όταν κάποιος εκτελεί αυτή την asana, το σώμα μοιάζει με το πρόσωπο μιας αγελάδας. Οι μηροί και τα μοσχάρια τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευρεία στο ένα άκρο και λεπταίνει στο άλλο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Είναι καλύτερα αν η Gomukhasana γίνεται το πρώτο πράγμα το πρωί. Τα οφέλη του είναι πολλαπλά. του στομάχου και των εντέρων σας πρέπει να είναι κενή όταν ασκείτε αυτό το asana. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα γεύματά σας τουλάχιστον 10 έως 12 ώρες πριν από την πρακτική σας.

 • Επίπεδο: Βασικό
 • Στυλ: Vinyasa
 • Διάρκεια: 30 έως 60 δευτερόλεπτα
 • Επανάληψη: Μόλις με το δεξί πόδι σας πάνω από το αριστερό και μετά το αντίστροφο
 • Τεντώνει: Ώμοι, ισχίο, μηρός, Thorax, αστράγαλοι, Triceps βραχιονίου μυός, Μασχάλης
 • Δυναμώνει: πλάτη, το στήθος

Πώς να κάνει Gomukhasana

 1. Καθίστε όρθια στο έδαφος με τα πόδια σας απλώνεται μπροστά σας.
 2. Τώρα λυγίζετε ελαφρά το αριστερό πόδι σας, και τοποθετήστε το κάτω από το δεξί γλουτό σας.
 3. Διπλώστε το δεξί σας πόδι και τοποθετήστε το πάνω αριστερό μηρό σας.
 4. Τοποθετήστε και τα δύο γόνατά σας κοντά μεταξύ τους, καθώς στοιβάζονται το ένα πάνω από το άλλο.
 5. Ήπια διπλώστε το αριστερό σας χέρι και τοποθετήστε το πίσω από την πλάτη σας.
 6. Πάρτε το δεξί σας χέρι πάνω από το δεξιό ώμο σας και τεντώστε το όσο μπορείτε, μέχρι να φτάσει το αριστερό σας χέρι. Με την πρακτική, θα είστε σε θέση όχι μόνο να φτάσουν, αλλά και να πιάσει το αριστερό σας χέρι.
 7. Κρατήστε το όρθιο κορμό, αναπτύξτε το στήθος σας, και άπαχο ελαφρώς προς τα πίσω.
 8. Κρατήστε αυτή τη στάση για όσο χρονικό διάστημα είστε άνετοι, καθώς αναπνέετε αργά και βαθιά. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Υπάρχουν μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν να ασκήσετε αυτό το asana.

 1. Οι άνθρωποι που πάσχουν από τον ώμο, το λαιμό, και Γοναλγία πρέπει να απέχουν από την πρακτική εφαρμογή αυτής asana. Εάν πάσχετε από πόνους στην πλάτη, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν το κάνετε αυτό asana, και ασκούν μόνο υπό την επίβλεψη ενός πιστοποιημένου εκπαιδευτή γιόγκα.
 2. Αν έχετε σφιχτά τους ώμους και αδυνατούν να σφίγγουν τα δάχτυλά σας πίσω από την πλάτη σας, χρησιμοποιήστε ένα λουράκι ανάμεσα στα χέρια σας. Ξεκινήστε την πόζα με ένα λουρί ριγμένο πάνω από τον ώμο του κάτω βραχίονα. Σύρετε το κάτω βραχίονα προς τα πίσω (θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε σύρετε το χέρι σας όσο στην κορυφή της πλάτης όσο το δυνατόν), και στη συνέχεια να πάρουν το ελεύθερο άκρο του ιμάντα με το βραχίονα.
 3. Σε περίπτωση που είστε λίπος ή παχύσαρκοι, την εκτέλεση αυτής της άσκησης μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά μην εκνευρίζομαι. Αντ ‘αυτού, αρχίστε μικρό. Μπορείτε να αρχίσετε με την προσπάθεια να πάρει τα χέρια σας προς τα πίσω (δεν χρειάζεται να σφίγγουν τα δάχτυλα), και απλά απλώνεται στα πόδια σας και να διασχίζουν το ένα πάνω στο άλλο. Με το χρόνο και την υπομονή, θα είστε σε θέση να εκτελέσει την πόζα τέλεια, δεδομένου ότι κάνει το σώμα σας ευέλικτο και εύκολο να τεντώσει.

Συμβουλές για αρχάριους

Οι αρχάριοι συνήθως δυσκολεύονται να πάρουν κάθονται οστά τους για να ξεκουραστούν ομοιόμορφα στο πάτωμα. Το γεγονός αυτό καθιστά στοίβαγμα τα γόνατα ομοιόμορφα πάνω από κάθε άλλο αρκετά δύσκολο. Η σπονδυλική στήλη δεν μπορεί να επεκταθεί σωστά, όταν η λεκάνη γέρνει. Έτσι, χρησιμοποιούν μια κουβέρτα ή ενίσχυση για τη στήριξη και την άρση των κάθεται οστά.

Σύνθετη Pose Παραλλαγές

Για να αυξήσετε το τέντωμα σε αυτή τη στάση, θα πρέπει να έχετε ευέλικτο ώμους. Απλά μετακινήστε τα χέρια σας λίγο μακριά από το πίσω μέρος του κορμού. Από την πλήρη στάση από κλίνει προς τα εμπρός και τον κορμό σας στο εσωτερικό μέρος του μηρού στην κορυφή. Κρατήστε τη στάση για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και εισπνεύστε καθώς έρχεστε επάνω.

Οφέλη της αγελάδας προσώπου Pose

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της Gomukhasana.

 • Αυτό asana βοηθά να λυγίσει την πλάτη, καθιστώντας το πιο ελαστικό.
 • Βοηθά να θεραπεύσει δυσκαμψία στους ώμους και επίσης βοηθά στη μείωση πόνους στην πλάτη.
 • Εξάσκηση το Gomukhasana βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας.
 • Ενισχύει τη λειτουργία των νεφρών, βοηθώντας έτσι τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
 • Λειτουργεί, επίσης, τους μυς του θώρακα και βοηθά στη θεραπεία σεξουαλικών παθήσεων.
 • Η άσκηση αυτής της asana τακτικά μπορεί να μειώσει την πίεση και το άγχος.

Η επιστήμη πίσω από το Gomukhasana

Αυτό asana περιλαμβάνει τους ώμους και τους γοφούς σας, οι οποίες είναι κοινές ιστοσελίδες που φιλοξενούν ένταση και χρόνιο πόνο. Αυτό asana, αρκετά ευδιάκριτα, ενισχύει το εύρος της κίνησης στις αρθρώσεις του ώμου. Ακόμα κι αν έχετε σφιχτά τους ώμους, και συνεχίζετε την άσκηση αυτής της asana, σε διάστημα λίγων μηνών, οι ώμοι σας θα χαλαρώσει έξω. Αυτό asana είναι θεραπευτική και βοηθά στην απελευθέρωση της πίεσης.

Gomukhasana, ή η αγελάδα πρόσωπο θέτουν, χαλαρώνει τους μυς και προσδίδει μια αίσθηση ηρεμίας. Όταν προσπαθείτε να τραβήξετε τα χέρια σας σε αυτό το πόζα, η ένταση των μυών-τενόντων αρθρώσεων του σώματός σας παίρνει κλιμακώθηκε. Σε απάντηση σε αυτό ένταση, ο νωτιαίος μυελός σηματοδοτεί τη χαλάρωση των μυών. Το «τέντωμα» αυτή η στάση δημιουργεί (όπως και οι περισσότερες άλλες στάσεις της γιόγκα) έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση των ενδορφινών που προκαλούν μια αίσθηση χαλάρωσης μέσα στο σώμα και το μυαλό σας.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, διαπιστώθηκε ότι Χάθα γιόγκα (εκ των οποίων Gomukhasana είναι ένα μέρος) μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή αντοχή, ευελιξία, και μυϊκή δύναμη.

Προπαρασκευαστική στάσεις

Baddha Konasana
Supta Virasana
Supta Baddha Konasana
Supta Padangusthasana
Upavistha Konasana
Virasana

Follow-up στάσεις

Ardha Matsyendrasana
Bharadvajasana
Garudasana
Marichyasana III
Padmasana
Paschimottanasana
Upavistha Konasana

Αυτό asana είναι εξαιρετικά απλή, αλλά εξαιρετικά επωφελής. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα μικρό τέντωμα μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επούλωση σώμα, το μυαλό και την ψυχή;