Πώς να κάνει το Marjariasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Marjariasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Marjariasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Marjariasana ή η γάτα θέτουν είναι μια asana όπου Marjari = γάτα, Asana = στάσης του σώματος ή στάση. Προφέρεται ως mar-βάζο-ee-Αχ-Sanna.

Είναι αλήθεια! Ακόμα και οι γάτες μπορούν να εμπνεύσουν τα μαθήματα γιόγκα μας. Marjariasana, που ονομάζεται επίσης και το τέντωμα της γάτας, δίνει στο σώμα μια καταπληκτική τέντωμα της γάτας. Κάποιος δεν μπορεί ποτέ να φανταστείτε πόσο ικανοποιητική και ευεργετικές ένα τέντωμα της γάτας μπορεί να είναι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Marjariasana

Όπως συμβαίνει με όλες τις asanas γιόγκα, είναι σημαντικό να κρατήσει έντερα και το στομάχι σας είναι απολύτως καθαρό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα γεύματά σας τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν την προπόνηση σας, ώστε να σας δώσει το σύστημά σας αρκετό χρόνο για να χωνέψει το φαγητό και δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για την προπόνηση. Η καλύτερη στιγμή για να κάνουν γιόγκα είναι συνήθως το πρωί, αλλά σε περίπτωση που δεν μπορεί να το κάνει, το βράδυ είναι μια καλή στιγμή πάρα πολύ.

Επίπεδο: Βασικό
Στυλ: Ashtanga Yoga
Διάρκεια: 10 δευτερόλεπτα για κάθε στάση
Επανάληψη: 5-6 φορές σε κάθε στάση
Δυναμώνει: καρπού, ώμοι, Σπονδυλικής Στήλης
Τεντώνει: Λαιμός, Επιστροφή του κορμού

Πώς να κάνετε Cat Pose (Marjariasana)

 1. Σταθείτε στα τέσσερα, έτσι ώστε η πλάτη σας σχηματίζει μια επιφάνεια του τραπεζιού και τα πόδια σας και τα χέρια από τα πόδια του.
 2. Τα χέρια σας πρέπει να είναι κάθετο προς το δάπεδο και τα χέρια σας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Τα γόνατά σας θα πρέπει να τοποθετηθεί το πλάτος των γοφών.
 3. Κοιτάξτε ευθεία μπροστά.
 4. Εισπνεύστε και σηκώστε το πηγούνι σας καθώς γέρνετε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Πιέστε τον ομφαλό σας προς τα κάτω και να αυξήσει κόκκυγα σας. Συμπίεση γλουτούς σας. Μπορεί να αισθανθείτε ένα μούδιασμα.
 5. Κρατήστε τη στάση για μερικά αναπνοές. Αναπνεύστε μακρά και βαθιά.
 6. Αυτό asana είναι ένας συνδυασμός των δύο κινήσεων. Η προδιάτασης έχει ως εξής: Εκπνεύστε και ρίξτε το πηγούνι σας προς το στήθος σας, όπως εσείς αψίδα την πλάτη σας και να χαλαρώσετε τους γλουτούς σας.
 7. Κρατήστε αυτή τη θέση για μερικά αναπνοές. Στη συνέχεια, πηγαίνετε πίσω στη θέση του τραπεζιού.
 8. Κάντε την κίνηση και προδιάτασης περίπου πέντε έως έξι φορές πριν σταματήσει.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα πλάτη ή στον αυχένα, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν να επιδοθούν στη γάτα θέτουν. Ακόμα κι αν οι γιατροί σας να σας δώσει ένα καθαρό παιδάκι, φροντίστε να ασκήσετε αυτό το asana υπό την καθοδήγηση ενός πιστοποιημένου δασκάλα γιόγκα σε περίπτωση που υποφέρετε από προβλήματα πλάτη και το λαιμό.

Εάν πάσχετε από κάποια κάκωση κεφαλής, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το κεφάλι σας, σύμφωνα με τον κορμό σας.

Συμβουλή για αρχάριους

Η  γάτα θέτουν γιόγκα  είναι αρκετά απλή στάση. Όμως, σε περίπτωση που είναι δύσκολο να ολοκληρώσετε την κορυφή του πάνω μέρος της πλάτης σας, θα μπορούσατε να ζητήσετε από ένα φίλο ή εκπαιδευτή σας για να σας βοηθήσει. Ζητήστε τους να τοποθετήσουν το χέρι τους μεταξύ και πάνω από τις ωμοπλάτες, έτσι ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε αυτή την περιοχή.

Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα για να ξεκινήσει η πρακτική με τις προπαρασκευαστικές στάσεις, έτσι ώστε οι μύες σας έχουν καμφθεί αρκετά από τη στιγμή που θα έρθει σε αυτό το asana.

Σύνθετη Pose Αλλαγές

Για να αυξήσετε την ένταση, αυτές οι διαφορές μπορούν να γίνουν στο αρχικό asana. Αλλά γι ‘αυτό, θα πρέπει να κυριαρχήσει τα βασικά. Και, θα πρέπει να εμπλακούν στην προώθηση της πόζα μόνο υπό την επίβλεψη του καθηγητή σας.

πρώτη παραλλαγή

1. Ξεκινήστε με τη θέση επιτραπέζια.

2. Στη συνέχεια, εκπνεύστε για να αναλάβει το προδιάτασης, και γυρίστε το κεφάλι σας και να εστιάσει τα μάτια σας στο αριστερό ισχίο σας.

3. Καθώς το κάνετε αυτό, μετακινήστε απαλά το ισχίο σας προς το κεφάλι σας. Εισπνεύστε και επιστρέψτε στην αρχική θέση, πριν να επαναλάβετε την κίνηση στην άλλη πλευρά.

δεύτερη Παραλλαγή

1. Ξεκινήστε με τη θέση επιτραπέζια.

2. Στη συνέχεια, μετακινήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός καθώς κινείστε γοφούς σας με κυκλικές κινήσεις.

3. Εισπνεύστε και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, στη συνέχεια, εκπνεύστε και να προχωρήσουμε προς τα πίσω.

Τα οφέλη της Marjariasana

Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά οφέλη από αυτό το απλό, αλλά απαραίτητη στάση γιόγκα.

 • Εκτείνεται, ενισχύει, και προσθέτει ευελιξία στην σπονδυλική στήλη.
 • Και οι δύο τους ώμους και τους καρπούς σας θα πρέπει να ενισχυθεί.
 • Τα πεπτικά όργανα μασάζ και να ενεργοποιηθεί, και, ως εκ τούτου, η διαδικασία βελτιώνεται.
 • Αυτό asana βοηθά να τονώσετε την κοιλιά, ενώ να απαλλαγούμε από περιττές τσέπες του λίπους, αργά αλλά σταθερά.
 • Όντας σε τέσσερα σας βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία τόσο του αίματος και του οξυγόνου στο σώμα σας.
 • Το τέντωμα χαλαρώνει το μυαλό και να απομακρύνει το στρες και την ένταση.

Η επιστήμη πίσω από Marjariasana

Η Marjariasana είναι ένα κίνημα που συνδυάζει μπροστά σκύβει με την πλάτη καμάρες, δίνοντας πίσω σας την πλήρη κίνηση που χρειάζεται. Έτσι, σπονδύλους σας να γίνει κινητό, και οι κινήσεις του τραχήλου της μήτρας σας, του θώρακα και της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης απελευθέρωση όλων των εντάσεων παγιδευτεί σε αυτές.

Τα μπρος-πίσω κινήσεις βοηθούν στην κυκλοφορία του νωτιαίου υγρών που βοηθούν επίσης να ενισχύσει τη σπονδυλική στήλη.

Οι κινήσεις εργαστεί επίσης στο πεπτικό σας σύστημα και να ενισχύσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ αποτοξίνωση πλήρως το σύστημα.

Οι μύες στα άκρα σας ενεργοποιηθεί, και αυτό τους δίνει τη δύναμη και την ενέργεια για να λειτουργήσει καλύτερα.

Προπαρασκευαστική στάσεις

1. Bālāsana
2. Garudasana

Follow-up στάσεις

Bitilasana

Ο κόσμος είναι ένας τόπος που εμπνέει και θα μπορούσε να είναι το πιο προηγμένο είδος. Αλλά μερικές φορές, είναι μια καλή ιδέα να κοιτάξουμε γύρω μας και να μάθουμε από τα πάντα γύρω μας. Ένα τμήμα στάση γάτα μπορεί να κάνει θαυμάσια πράγματα για το σώμα σας. Όλες χάρη στην παρατηρητικός γιόγκι που παρακολούθησαν μια γάτα, ερμήνευσε τις κινήσεις του, και καθιέρωσε αυτό το asana.