Πώς να κάνει το Padmasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Padmasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Padmasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Σανσκριτικά: पद्मासन? Padma – Lotus, Asana – Pose? Εκφωνημένες As – pad-ΚΑΚ-anna

Η λωτού, ή η Padma, είναι ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα που είναι γνωστό ότι έχουν ξεπεράσει τόσο τη θρησκεία και το χρόνο. Πάνω από αιώνες, ο λωτός είναι συνώνυμο με την απόσπαση, την αναγέννηση, την ομορφιά, την καθαρότητα, την πνευματικότητα, τη φώτιση, τον υλικό πλούτο και την κοσμική ανανέωση. Δεξιά από την Αίγυπτο προς την Ινδία, ο λωτός είναι ένα μέρος από τα πολλά έπη. Στην ινδουιστική εικονογραφία, θεά Lakshmi καθίσματα θεϊκά τον εαυτό της σε μια ανοικτή λωτού. Ακόμα και ο Λόρδος Γκανέσα και ο Λόρδος Vishnu είναι ενίοτε δείξει κάθεται στην λωτού. Όταν μιλάμε για τον Βουδισμό, λέγεται ότι όπου ο Βούδας πάτησε το πόδι του, ένα λωτού άνθισε.

Αυτό asana προκύπτει από μια τέτοια ισχυρή μύθους του παρελθόντος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Αυτό asana είναι ένα στοχαστικό στάση, οπότε είναι καλύτερο εάν ασκείτε αυτήν την στάση το πρωί. Αλλά αφού είπε ότι, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που δεν μπορείτε να διαλογιζόμαστε το βράδυ.

Δεν είναι υποχρεωτικό ότι αυτή η asana πρέπει να γίνεται με άδειο στομάχι. Αλλά αν είναι πριν ή μετά από αυτήν με γιόγκα asanas, είναι καλύτερο που έχετε γεύματά σας τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν το κάνετε αυτό asana. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα έντερά σας είναι καθαρά.

 

 

Επίπεδο: Ενδιάμεσο / Ειδική
Στυλ: Hatha Yoga
Διάρκεια: 1 έως 5 λεπτά (και περισσότερο αν διαλογισμό)
Επανάληψη: Μόλις με κάθε πόδι πάνω
Τεντώνει: γόνατα, τους αστραγάλους
Δυναμώνει: Σπονδυλικής Στήλης, Κοιλιά, πυέλου, της ουροδόχου κύστης

Πώς να κάνει Padmasana

 1. Καθίστε σε μια επίπεδη επιφάνεια στο έδαφος με τη σπονδυλική στήλη όρθια σας και τα πόδια σας τεντωμένα.
 2. Λυγίστε απαλά το δεξί γόνατο, και να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να το τοποθετήσετε στο αριστερό μηρό σας. πέλματα σας πρέπει να δείχνει προς τα πάνω, και τα τακούνια πρέπει να είναι κοντά στην κοιλιά σας.
 3. Κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.
 4. Τώρα που και τα δύο πόδια σταυρωμένα και τα πόδια σας είναι άνετα τοποθετούνται στις απέναντι στους μηρούς, το μοντέλο τα χέρια σας σε ένα mudra της επιλογής σας και τοποθετήστε το στη θέση του. Τυπικά, τα χέρια τοποθετούνται στα γόνατα.
 5. Να θυμάστε ότι το κεφάλι σας πρέπει να είναι ίσια και η σπονδυλική στήλη όρθια ανά πάσα στιγμή.
 6. Αναπνεύστε μακρά και βαθιά. Κρατήστε τη θέση για λίγα λεπτά. Ελευθέρωση.
 7. Επαναλάβετε τη στάση με το άλλο πόδι στην κορυφή.

Σημείωση: Mudras είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν τη ροή της ενέργειας, και τα αποτελέσματά τους πολλαπλασιάζονται, όταν εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την Padmasana. Κάθε Mudra είναι διαφορετική, και έτσι είναι τα οφέλη τους. Αυτά είναι μερικά Mudras που κάνει θαύματα με την Padmasana – Chinmaya Mudra, Chin Mudra, Brahma Mudra, και Adi Mudra. Νιώστε τη ροή της ενέργειας, όπως ασκείτε αυτό το asana με την Mudra.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτά είναι μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ασκείτε αυτό το asana.

 • Αποφύγετε να κάνει αυτό το asana αν έχετε ένα τραυματισμό στο γόνατο ή τον αστράγαλο.
 • Αυτό asana πρέπει να ασκείται υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου, ειδικά αν είστε αρχάριος σε αυτό το πόζα. Αυτό μπορεί να μοιάζει απλό, αλλά δεν είναι.

Συμβουλή για αρχάριους

Ως αρχάριος, θα μπορούσατε να επιβαρύνουν υπερβολικά τον αστράγαλό σας, όπως θα έχετε στο πόζα. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να ωθήσει την εσωτερική πλευρά του ποδιού κατά το πάνω μέρος του βραχίονά σας έτσι ώστε να τεντώσει τον αστράγαλό σας είναι ισορροπημένη. Επίσης, όταν φέρνετε τα πόδια σας κοντά στο απέναντι στη βουβωνική χώρα, βεβαιωθείτε ότι το τέντωμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό αστράγαλο παραμένει η ίδια.

Σύνθετη Pose Παραλλαγή

Matsyasana θα σας δώσει μια βαθύτερη τέντωμα, αν θέλετε να εντείνει το Padmasana. Μόλις φτάσετε στο Padmasana, κρατήστε τα πόδια σας, σηκώστε το στήθος σας, και άπαχο προς τα πίσω, έτσι ώστε η κορυφή του κεφαλιού σας αγγίζει το πάτωμα. Εδώ είναι η βήμα προς βήμα λογαριασμό για το πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό asana.

 1. Ξαπλώστε ανάσκελα, φροντίζοντας τα πόδια σας είναι μαζί, και τα χέρια σας με άνεση δίπλα από το σώμα σας.
 2. Τοποθετήστε τις παλάμες σας κάτω από τους γοφούς σας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν το έδαφος. Τώρα, φέρτε τους αγκώνες κοντά ο ένας στον άλλο, τοποθετώντας τους κοντά στην μέση σας.
 3. Σταυρώνετε τα πόδια σας, έτσι ώστε τα πόδια σας διασταυρώνονται μεταξύ τους σε μέση σας, και τους μηρούς και τα γόνατα σας ακουμπούν στο πάτωμα.
 4. Εισπνεύστε. Σηκώστε το στήθος σας επάνω έτσι ώστε το κεφάλι σας να αρθεί και το στεφάνι σου αγγίζει το πάτωμα.
 5. Βεβαιωθείτε ότι το βάρος του σώματός σας είναι στους αγκώνες σας και όχι στο κεφάλι σας. Όπως το στήθος σας έχει αρθεί, υπό πίεση ελαφρά τις ωμοπλάτες σας.
 6. Κρατήστε τη θέση του μόνο μέχρι να είναι άνετα. Αναπνεύστε κανονικά.
 7. Εκπνεύστε και αφήστε τη θέση, την άρση το κεφάλι σας πρώτα, και στη συνέχεια ρίχνοντας το στήθος σας στο έδαφος. Ξεμπερδέψουν τα πόδια σας και να χαλαρώσετε. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι στην κορυφή.

Τα οφέλη της Lotus Pose

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της Padmasana.

 • Αυτό asana χαλαρώνει το μυαλό και ηρεμεί τον εγκέφαλο.
 • Ενεργοποιεί τη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, την κοιλιά και την ουροδόχο κύστη.
 • Τα γόνατα και τους αστραγάλους να πάρει ένα καλό τέντωμα.
 • Οι έμμηνο θέματα και ισχιαλγία αντιμετωπιστούν αν αυτό asana ασκείται τακτικά.
 • Εάν αυτή η asana ασκείται μέσω της εγκυμοσύνης, της γέννας κάνει ευκολότερη.
 • Αυτό asana ανοίγει τα ισχία, καθιστώντας τα πιο ευέλικτα.
 • Αυτό asana βοηθά ξυπνήσει τα τσάκρας και κάνει επίσης μεγαλύτερη επίγνωση των πραγμάτων.
 • στάση του σώματος σας είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει με την πάγια πρακτική της Padmasana.
 • Τα επίπεδα ενέργειας αποκατασταθεί με την πρακτική αυτής της asana.

Η επιστήμη πίσω από το Padmasana

Κάθε φορά που αισθάνεστε ανήσυχοι και αβέβαιοι, χωρίς την αίσθηση της δισταγμό, να μπει στο Padmasana. Είναι σίγουρο ότι θα σας έδαφος. Λένε ότι θα νιώσετε αμέσως τη ριζοβολία των μηριαίων σας και την καθίζηση στην βουβωνική χώρα σας. Θα αισθανθείτε την ενέργειά σας ανεβαίνουν, και όπως αυτό συμβεί, θα νιώσετε ένα ελαφρύ πέρασμα μέσα από μεσαία γραμμή σας, σχεδόν γείωσης σας. Αυτό asana είναι μια δύναμη-συσκευασμένα ισχίου και την καρδιά ανοιχτήρι, με πολλές φυσικές και πνευματικά οφέλη. Είναι ένα από τα καλύτερα διαλογισμού πόζες.

Σε αυτή την asana, η διάταξη των ποδιών σας μοιάζει με τα πέταλα της όμορφης λωτού. Είναι μεταφορική επειδή ακριβώς όπως τα άνθη λωτού από λάσπη, εγκόσμια ζωή σας αντιπροσωπεύει το χώμα και λάσπη. Αλλά, όπως γιόγκα, και συγκεκριμένα αυτό το asana, έχετε τη δυνατότητα να ανθίσει σε ένα όμορφο λουλούδι – ζωή σε κάθε στιγμή. Αυτό asana λειτουργεί όμορφα για πολλά τσάκρας, βοηθώντας τους να ισορροπήσει και να ξυπνήσει.

Προπαρασκευαστική στάσεις

Ardha Matsyendrāsana
Baddha Koṇāsana
Virasana
Ιανουα Sirsasana

Follow-up στάσεις

Adho Mukha Svanasana
Supta Padangusthasana

Αν και αυτό το asana έχει μερικά καταπληκτικά φυσικά οφέλη, είναι περισσότερο μια πνευματική, στοχαστικό θέτουν ότι τα κανάλια δύναμη της ζωής μας. Μόλις δύναμη ζωής σας channelized, είστε αναγκασμένοι να αισθάνονται πιο ριζωμένες και γεμάτη ζωή. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ό, τι χρησιμοποιώντας την ενέργειά σας με σύνεση, και αυτό το asana σας βοηθά να κάνετε ακριβώς αυτό.