Πώς να κάνει το Parsvottanasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Parsvottanasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Parsvottanasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Parsva – Side, Uttana – Έντονη τέντωμα, Asana – Pose? Εκφωνημένες As – parsh-Βο-tahn-AHS-anna

Όντας εν μέρει προς τα εμπρός κάμψη και εν μέρει μια εξισορρόπηση ενέχουν, αυτό το asana είναι στη μέση του δρόμου δημιουργούν μεταξύ Parivrtta Trikonasana και Utthita Trikonasana. Αυτό asana ονομάζεται Έντονη Side Stretch στα αγγλικά. Είναι επίσης ευρέως ονομάζεται Πυραμίδα Pose επειδή μοιάζει με μια πυραμίδα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Όπως και τα άλλα asanas της γιόγκα, είναι σημαντικό ότι το στομάχι και τα έντερά σας είναι άδειο όταν ασκείτε το asana. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κενό τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες από το γεύμα και την πρακτική σας. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να χωνέψει το φαγητό σας και να παράγουν ενέργεια για την πρακτική σας.

Επίσης, το πρωί είναι ιδανικό για την πρακτική της γιόγκα. Όμως, σε περίπτωση που δεν μπορούν να κάνουν γιόγκα το πρωί, το βράδυ είναι μια καλή στιγμή πάρα πολύ.

Επίπεδο: Βασικό
Στυλ: Vinyasa Flow
Διάρκεια: 30 δευτερόλεπτα
Επανάληψη: μία φορά σε κάθε πλευρά
Τεντώνει: Σπονδυλική στήλη, τα ισχία, τους δικέφαλους μηριαίους, τους ώμους, τους καρπούς
Δυναμώνει: Πόδια

Πώς να κάνει το Parsvottanasana (Πυραμίδα Pose)

 1. Για να ξεκινήσει αυτή η asana, θα πρέπει να αναλάβει την Virabhadrasana I. Για το σκοπό αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το ένα πόδι προς τα εμπρός, και το άλλο πίσω σας. Βάλτε τα χέρια σας στους γοφούς σας, και να ισιώσει το πόδι που είναι μπροστά σας. Πλατεία γοφούς σας, έτσι ώστε οι ισχίου οστά είναι παράλληλες προς το μπροστινό μέρος του τάπητα σας.
 2. Εισπνεύστε και επιμηκύνει τον κορμό. Στη συνέχεια, εκπνεύστε και διπλώστε τον κορμό σας μπροστά σας, ξεκινώντας από τους γοφούς. Θυμηθείτε, τα ισχία σας πρέπει να εξακολουθεί να είναι τετράγωνο. Όταν ο κορμός σας είναι παράλληλα με το πάτωμα, να σταματήσει την κάμψη. Σε αυτή τη θέση, το δικαίωμα ισχίο σας θα έχουν την τάση να τραβήξει προς τα εμπρός. Βεβαιωθείτε ότι σύρεται πίσω και να είναι πάντα σύμφωνη με το αριστερό ισχίο.
 3. Συνεχίστε να επιμηκύνει τη σπονδυλική στήλη σας. Στη συνέχεια, κρατήστε την πόζα για μερικά δευτερόλεπτα. Αν έχετε κάνει αυτό θέτει τακτικά και να βρείτε τον εαυτό σας αρκετά ευέλικτη, μπορείτε να διπλώσετε βαθιά προς το πόδι τοποθετείται προς τα εμπρός, και να αγγίξει τα δάχτυλά σας στο πάτωμα.
 4. Απελευθέρωση με ήπια ανύψωση μέχρι και τοποθετώντας τα χέρια σας στους γοφούς σας και πάλι, ενώ εισπνέετε. Επαναλάβετε τη στάση με το άλλο πόδι μπροστά.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτά είναι μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν να κάνετε αυτό το asana.

 • Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή τραυματισμό στην πλάτη, πρέπει να κάνετε τα Ardha Parsvottanasana.
 • Αποφύγετε να κάνει αυτό το asana αν είστε έγκυος, ή αν έχετε κάποιο τραύμα στο βλάπτει σας.

Συμβουλές για αρχάριους

Όπως αρχάριους, ίσως να μην είναι αρκετά ευέλικτη για να πάρει τα χέρια σας στο έδαφος? ίσως να μην είναι σε θέση να τους πιέσετε πίσω από την πλάτη σας, καθώς και. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να διασχίσετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας, εξασφαλίζοντας τοποθετούνται παράλληλα με τη μέση σας. Στη συνέχεια μπορείτε να κρατάτε κάθε αγκώνα με το αντίθετο χέρι. Απλά να θυμάστε ότι όταν το δεξί πόδι είναι μπροστά, το δεξί σας χέρι τοποθετείται γύρω από το πίσω μέρος, και όταν το αριστερό πόδι είναι μπροστά, το αριστερό χέρι τοποθετείται γύρω από το πίσω μέρος πρώτο.

Σύνθετη Pose Αλλαγές

Για να εντείνει την πόζα, θα πρέπει να περιστρέφετε τον κορμό, και να φέρει τη μεσαία γραμμή του κορμού πάνω από τη μεσαία γραμμή του μετώπου μηρού.

Τα οφέλη της Pose Πυραμίδα (Parsvottanasana)

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της Parsvottanasana.

 • Είναι χαλαρώνει και ηρεμεί τον εγκέφαλο.
 • Δίνει τους ώμους, σπονδυλική στήλη, στους καρπούς, τους δικέφαλους μηριαίους και τους γοφούς ένα καλό τέντωμα.
 • Τα πόδια γίνει ισχυρή.
 • Το μασάζ τα κοιλιακά όργανα.
 • Βοηθά τη βελτίωση της στάσης του σώματος, αλλά και διατηρεί την αίσθηση της ισορροπίας στο σώμα σας.
 • Βελτιώνει την πέψη.
 • Ενισχύει επίσης τα αναπαραγωγικά όργανα και μειώνει την έμμηνο και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η επιστήμη πίσω από το Parsvottanasana

Όταν δημιουργείτε μια καλή βάση, ενώ μπορείτε να ευθυγραμμίζονται με τον Parsvottanasana, θα μάθετε να αναπτύξουν μια αίσθηση ελευθερίας. Όταν ασκείτε αυτό το asana και διπλώστε προς τα εμπρός προς μια χαμηλή αρχική τιμή, το γνωστό συναίσθημα είναι ο φόβος της πτώσης. Αλλά είναι αυτός ο φόβος που θα σας κάνει να χάσετε την ευθυγράμμιση του εξωτερικού σώματος και να δημιουργήσουν ένταση στο εσωτερικό του σώματός σας. Τα όρια και η δομή αυτής της ευθυγράμμισης και η μυϊκή ενέργεια που θα αναλάβει μέσα από αυτό το asana θα σας επιτρέψει να πέσουν σε στάση βαθιά και με ασφάλεια, επιτρέποντάς σας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι κατά τη δημιουργία καθορισμένα όρια σε αυτή την στάση, θα είναι ελεύθερη.

Προπαρασκευαστική στάσεις

Adho Mukha Svanasana
Anjali Mudra
Baddha Konasana
Gomukhasana
Prasarita Padottanasana
Supta Baddha Konasana
Uttanasana
Utthita Parsvakonasana
Utthita Trikonasana
Vrikshasana

Follow-up στάσεις

Dandasana
pincha Mayurasana
Prasarita Padottanasana
Salabhasana
Salamba Sarvangasana
Salamba Sirsasana
Utkatasana
Virabhadrasana μου

Τώρα που ξέρετε πώς να το κάνουμε πυραμίδα δημιουργούν, τι περιμένεις; Βουτήξτε την καλοσύνη αυτού του asana, και να αισθάνονται αναβίωσε και αναζωογονημένοι. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άλμα της πίστης!