Πώς να κάνει το Pasasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Pasasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Pasasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Σανσκριτικά: पाशासन? Πασά – Noose, Asana – Pose? Εκφωνημένες As – σικ-AHS-anna

Τη θηλιά θέτουν, όπως η Pasasana είναι ευρέως ονομάζεται, είναι ένα ανεμοστρόβιλος. Είναι ένα από εκείνα τα asanas που αμφισβητούν την πίστη μας, και συνεχώς αμφισβητούν ό, τι το σώμα μας μπορεί να κάνει και τι θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει. Δίνει τη δυνατότητα στο άνω μέρος του σώματος ένα καλό τέντωμα, και γι ‘αυτό, αυτό απαιτεί μια ισχυρή, σταθερή βάση. Αυτό asana παίρνει το όνομά του επειδή τα όπλα μοιάζουν με μια θηλιά.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το στομάχι και τα έντερά σας άδειο, πριν να ασκήσετε αυτό το asana. Έχετε το γεύμα σας τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν κάνετε την asana, έτσι ώστε το φαγητό σας παίρνει πέψη και υπάρχει αρκετή ενέργεια για να δαπανήσει κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Είναι καλύτερο να κάνουν γιόγκα πρώτο πράγμα το πρωί. Όμως, σε περίπτωση που δεν μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί, είναι εντάξει να το ασκήσετε το βράδυ.

Επίπεδο: Ενδιάμεσο
Style: Ashtanga Yoga
Διάρκεια: 30 δευτερόλεπτα
Επανάληψη: Μόλις σε κάθε πλευρά
εκτείνεται: μηροί, στήλη Σπονδυλική, αστράγαλοι, στη βουβωνική χώρα
Δυναμώνει: αστράγαλοι

Πώς να κάνει το Pasasana (Noose Pose)

 1. Για να ξεκινήσετε, να σταθεί στο Tadasana.
 2. Λυγίστε απαλά τα γόνατά σας έτσι ώστε να είστε οκλαδόν στο πάτωμα, και κάθονται τα οστά σας να έρθει κοντά τα τακούνια σας και τον κορμό σας ακουμπά πάνω στους μηρούς σας. Αν σας είναι δύσκολο να καθίσει οκλαδόν με τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος, χρησιμοποιήστε μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω από τις φτέρνες σας να κάνει το οκλαδόν ευκολότερη.
 3. Ξεκινώντας από την κοιλιά, στρίψτε δεξιά σας, και να επεκτείνει το αριστερό σας χέρι για να φέρει επάνω μέρος της με το εξωτερικό του δεξιού γονάτου.
 4. Στη συνέχεια, γυρίστε την παλάμη σας προς τα κάτω, όπως σας λυγίστε τον αγκώνα σας για να τυλίξει τα αντιβράχια γύρω από τη δεξιά κνήμη.
 5. Τεντώστε το δεξί σας χέρι και το σκούπισμα προς τα πίσω. Κρατήστε το αριστερό καρπό σας με το δεξί σας χέρι. Θα μπορούσατε επίσης να συνδέσετε τα δάχτυλά σας, αν τα χέρια σας δεν μπορεί να πάει σε όλη τη διαδρομή.
 6. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά, και τραβήξτε ωμοπλάτες σας προς τα πίσω έτσι ώστε να είναι ο ένας προς τον άλλο. Όπως εισπνέετε, σηκώστε και να επιμηκύνει το στέρνο σας μέσα από την κορυφή του κεφαλιού σας.
 7. Στρίψτε το σώμα σας περισσότερο καθώς εκπνέετε, να πάμε μπροστά με το αριστερό πλευρά σας.
 8. Κρατήστε τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα και αφήστε το. Επαναλάβετε την asana στρίβοντας αριστερά σας.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτά είναι μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν να κάνετε αυτό το asana.

 • Είναι καλύτερο να αποφευχθεί μια βαθιά κατάληψη, αν έχετε ένα τραυματισμό στο γόνατο.
 • Μην ασκήσετε αυτό το asana αν έχετε μια κήλη δίσκου ή έναν τραυματισμό στο κάτω μέρος της πλάτης.

Συμβουλές για αρχάριους

Ως αρχάριος, μπορεί να είναι δύσκολο για σας να πάρετε το καταλήψεων και οι κινήσεις των χεριών σωστά. Έτσι όταν ασκείτε αυτό το asana την πρώτη φορά, να καθίσει σε μια καρέκλα και να το κάνουμε.

 1. Καθίστε στην άκρη μιας καρέκλας.
 2. Πατήστε το αριστερό χέρι προς τα έξω του δεξιού γονάτου καθώς στρίβετε το σώμα σας προς τα δεξιά.
 3. Για να πάρετε μια καλύτερη τροπή, πιέστε το δεξί χέρι στο πίσω μέρος της καρέκλας σας και σηκώστε τη σπονδυλική στήλη σας.
 4. Εισπνεύστε και εκπνεύστε μερικές φορές να διατηρήσετε τη θέση σας. Στη συνέχεια, κλίνει ελαφρώς προς τα εμπρός, και πατήστε το αριστερό αντιβράχιο σας στο δεξί γόνατο. Κρατήστε την πόζα.
 5. Ήπια βάλτε άφησε τον κορμό σας πιο κοντά στους μηρούς σας.
 6. Πιέστε τις παλάμες σας σταθερά εναντίον του άλλου.
 7. Ξετυλίξτε το σώμα σας καθώς εκπνέετε, και επαναλάβετε την asana στην άλλη πλευρά.
 8. Αν αισθάνεστε άνετα, να αρχίσει την άσκηση του asana με μια κατάληψη, χρησιμοποιώντας έναν τοίχο για την υποστήριξη μέχρι να διευκολύνει στην asana.

Σύνθετη Pose Παραλλαγές

Για να αυξηθεί η συστροφή του Pasasana, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το βραχίονα που είναι τυλιγμένο γύρω από τα πόδια για να τραβήξει προς τα κάτω το πάνω χέρι. Αυτό θα βοηθήσει να ενισχύσει την ένταση της πόζα.

Τα οφέλη της Pose Noose (Pasasana)

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της Noose θέτουν.

  • Βοηθά θεραπευτικά στις ακόλουθες προϋποθέσεις:
   α. Άσθμα
   β. Δυσπεψία
   c. Μετεωρισμός
   d. Εμμήνου δυσφορία
   e. Ισχιαλγία
   f. Ήπια άγχος στο λαιμό, την πλάτη, τον ώμο και
 • Τονώνει τους αστραγάλους και τα καθιστά ισχυρή.
 • Δίνει τη σπονδυλική στήλη, βουβώνες, και τους μηρούς ένα καλό τέντωμα.
 • Το στήθος και οι ώμοι να ανοίξει με αυτό το asana.
 • Τα κοιλιακά όργανα πάρει ένα καλό μασάζ, και ως εκ τούτου, την πέψη βελτιώνεται.
 • Η στάση του σώματος ενισχύεται με την πάγια πρακτική της asana.

Η επιστήμη πίσω από το Pasasana

Όταν στρίβετε, squat, και κρατήστε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας, είστε βέβαιοι να ξεσηκώσει ένα σωρό συναισθήματα. Όσο και αναλύοντας αυτά τα συναισθήματα είναι σημαντικό, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην κυνηγούν για αισθήσεις. Θα πρέπει να παρατηρήσετε, όπου μπορείτε ώθηση ή έλξη στον εαυτό σας μέχρι να γίνει δύσκολο να αναπνεύσει και να σας φέρει τα χέρια σας μαζί για να ολοκληρώσουν τη θηλιά. Να θυμάστε, αν αγωνίζονται σε μια asana, είστε αναγκασμένοι να τραυματιστείτε. Η όλη ιδέα της γιόγκα είναι να γίνει πιο ευαίσθητα σε λεπτές αποχρώσεις.

Τούτου λεχθέντος, Pasasana είναι μια asana που χρειάζεται και υπομονή και επιμονή. Εάν είστε πάρα πολύ παθητική, θα χάσετε την ζωντανή ενέργεια που χρειάζεται για να ενισχύσει τους μυς και τα οστά σας, αλλά και σας επιτρέπει να εστιάσετε. Με απλά λόγια, αν δεν βάλει στην απαιτούμενη ενέργεια, δεν θα είναι σε θέση να αγγίξει τα χέρια σας στο πίσω μέρος.

Θα πρέπει πάντα να βρούμε μια μέση λύση μεταξύ θέτοντας σε πάρα πολλή προσπάθεια ή τροχοπέδη σε αυτή την asana. Για να βρείτε αυτό μέση οδό, θα πρέπει να ακούτε το σώμα σας και να είναι ευαίσθητοι σε αυτό. Engage και να καταλάβω τι συμβαίνει στο σώμα σας. Να είστε παρόντες σε εκείνη τη στιγμή, όπως κάνετε το asana, και αισθάνονται την ανάσα, το στρίψιμο, και την προσπάθεια.

Τώρα που ξέρετε πώς να το κάνουμε Pasasana, τι περιμένεις; Μια θηλιά έχει συχνά μια τέτοια αρνητική χροιά. Αλλά αυτή η asana φέρνει μόνο από το θετικό στο μυαλό και το σώμα σας. Αποδέξου το!