Πώς να κάνει το Shavasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Shavasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Shavasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Shavasana, Savasana ή πτώμα Pose είναι μια asana όπου Shava – Corpse? Asana – Pose? και προφέρεται ως – Shuh-VAH-SANA? Σανσκριτικά:  शवासन

Αυτή η στάση μοιάζει με τη στάση του σώματος ενός νεκρού σώματος και είναι, ως εκ τούτου, το όνομά του από αυτό. Shava  (शव, Sava) που σημαίνει «πτώμα», και  Asana  (आसन, asana) που σημαίνει «στάση» ή «κάθισμα» θέση .Αυτό φαίνεται αρκετά εύκολο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα από τα δυσκολότερα δεδομένου ότι πρέπει να χαλαρώσει εντελώς το σώμα σας και το μυαλό. Αυτή η στάση είναι συνήθως ασκείται μετά από μια συνεδρία γιόγκα. Ενσταλάζει βαθιά θεραπεία και χαλαρώνει εντελώς το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε αυτό θέτει κάθε φορά που είναι εξαιρετικά κουρασμένοι και πρέπει να πάρετε πίσω στη δουλειά γρήγορα. Είναι δροσιστικό και αναζωογονητικό.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ασκήσει το Asana

Shavasana προωθεί ξεκούραση και χαλάρωση. Ωστόσο, θα πρέπει να συγκρατήσει τον εαυτό σας από το να κοιμηθούν, όπως μπορείτε να ασκήσετε. Εάν αισθάνεστε υπνηλία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να είναι να πάρει πιο βαθιά, πιο γρήγορα αναπνοές. Η συγκέντρωση είναι καίριας σημασίας για αυτό το asana.

Επίπεδο: Βασικό
Στυλ: Ashtanga Yoga
Διάρκεια: 10 – 12 λεπτά με τα
επαναλήψεις: Κανένας
Πλεονεκτήματα: Επαναφέρει το σώμα

Πώς να κάνετε Shavasana (Πτώμα Pose)

  1. Ξαπλώστε στο δάπεδο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ενόχληση κατά τη διάρκεια της πόζα. Βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα, αλλά μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια ή μαξιλάρια. Θα είναι καλύτερα αν βρίσκεστε σε μια σκληρή επιφάνεια.
  2. Κλείσε τα μάτια σου.
  3. Τοποθετήστε τα πόδια σας έτσι ώστε να είναι άνετα μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας να χαλαρώσει εντελώς και τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πλάγια.
  4. Τα όπλα σας πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του σώματός σας και ελαφρώς χώρια, αφήνοντας τις παλάμες σας ανοιχτά και στραμμένα προς τα πάνω.
  5. Τώρα, σχεδιάστε αργά προσοχή σε κάθε περιοχή του σώματός σας, ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Καθώς το κάνετε αυτό, αναπνεύστε αργά, αλλά βαθιά, θέτοντας το σώμα σας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Μην κοιμηθείτε κατά τη διαδικασία.
  6. Αναπνεύστε αργά, αλλά βαθιά. Αυτό θα μεταδώσει την απόλυτη χαλάρωση. Καθώς εισπνέετε, το σώμα σας θα πρέπει να ενεργοποιείται, και καθώς εκπνέετε, το σώμα σας θα ηρεμήσει. Εστίαση στον εαυτό σας και το σώμα σας, ξεχνώντας όλα τα άλλα καθήκοντα. Ας πάει και να παραδοθεί! Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεκουραστείτε.
  7. Σε περίπου 10 έως 12 λεπτά , όταν το σώμα σας αισθάνεται ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, ρολό προς τη μία πλευρά, κρατώντας τα μάτια σας κλειστά. Μείνετε στη θέση για ένα λεπτό, μέχρι να καθίσει επάνω στο Sukhasana.
  8. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και να αποκτήσει επίγνωση του περιβάλλοντός σας, πριν να ανοίξετε ξανά τα μάτια σας.

Προφυλάξεις Ή Αντενδείξεις του Shavasana

Αυτό asana είναι απόλυτα ασφαλές και μπορεί να ασκηθεί από οποιονδήποτε και όλους. Εκτός εάν ο γιατρός σας σας έχει συμβουλέψει να μην βρίσκονται στην πλάτη σας, μπορείτε να ασκήσετε αυτό το asana.

Εάν είστε έγκυος, θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα για να ξεκουραστούν το κεφάλι και το στήθος σας σε μια ενίσχυση για άνεση.

Συμβουλή για αρχάριους

Στην πολυάσχολη, αγχωτική ζωή μας, μπορεί να είναι αρκετά μια εργασία για να αφήσει εντελώς πάει και να χαλαρώσετε. Το πιο δύσκολο μέρος για Shavasana είναι να απελευθερώσει τους επικεφαλής των μηρών οστά, έτσι ώστε να μαλακώσει η βουβωνική χώρα. Εάν η βουβωνική χώρα δεν μαλακώσει, θα μπορούσε να περιορίσει τη σωστή αναπνοή και, ως εκ τούτου, δημιουργούν ένταση σε όλο το σώμα. Για να καταπολεμηθεί αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε τα βάρη πέντε κιλών στους μηρούς σας, στην πτυχή βουβωνική χώρα, και στη συνέχεια να φανταστείτε τις κεφαλές του μηριαίου οστού πιέζεται προς τα κάτω λόγω του βάρους.

Σύνθετη Pose Αλλαγές

  1. Εάν αισθανθείτε σφίξιμο στους ώμους, το στήθος ή την πλάτη, τους ώμους σας δεν θα στηρίζεται στο πάτωμα, και αυτό θα στέλεχος λαιμό σας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι μια καλή ιδέα να ανυψώσει ελαφρώς το κεφάλι σας και να το φέρει στο ίδιο επίπεδο με το λαιμό σας. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσει το πίσω μέρος του λαιμού σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε ένα διπλωμένο κουβέρτα κάτω από το κεφάλι σας, έτσι ώστε να καταλήγει στην κορυφή των ώμων σας.
  2. Αν οι μύες του κάτω μέρος της πλάτης ή μπλοκάρει είναι σφιχτό, θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα να ανυψώσει τα πόδια σας, ενώ μπορείτε να ασκήσετε το πτώμα ή savasana θέτουν. Αυτό λειτουργεί καλά, ακόμη και όταν έχετε πόνο και δυσφορία στο κάτω μέρος της πλάτης και τους γοφούς σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια ενισχύσει ακριβώς κάτω από τα γόνατά σας. Εάν δεν έχετε μια ενίσχυση στο χέρι, μπορείτε να στοιβάξετε κουβέρτες και να τα τοποθετήσετε κάτω από τα γόνατά σας.

Οφέλη από Shavasana (Πτώμα Pose)

Αυτή η στάση είναι μια από τις πιο σημαντικές στάσεις της γιόγκα, και έχει πολλά οφέλη.

1. φέρνει το σώμα σε μια κατάσταση διαλογισμού

Το σώμα χαλαρώνει και να πηγαίνει σε μια βαθιά κατάσταση διαλογισμού, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην επισκευή των κυττάρων και των ιστών και απελευθερώνει το άγχος.

2. Χαλαρώνει και ηρεμεί το Σώμα

Shavasana αναπληρώνει και αναζωογονεί το σώμα σας. Είναι ένας πολύ καλός τέλος στην προπόνηση σας, ειδικά αν έχει μια έντονη ένα. Η Savasana δίνει επίσης το χώρο και το χρόνο για την προπόνηση για να βυθιστεί. Είναι ένα τέλειο buffer μεταξύ της άσκησης και καθημερινές δουλειές σας.

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το άγχος

Καθώς το σώμα σας χαλαρώνει και ηρεμεί, την αρτηριακή σας πίεση πέφτει, επίσης, και αυτό βοηθά να χαλαρώσετε την καρδιά σας. Ως αποτέλεσμα, το άγχος έχει τον έλεγχο.

4. Βελτιώνει την συγκέντρωση και τη μνήμη

Το άμεσο αποτέλεσμα του διαλογισμού είναι η εστίαση και η συγκέντρωση. Ενώ μπορείτε να επικεντρωθεί σε κάθε περιοχή του σώματός σας, ενώ είστε σε Shavasana, το μυαλό σας βελτιώνεται αυτόματα τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

5. αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας

Savasana είναι ο γρηγορότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσουν άμεση ενέργεια. Το διάλειμμα 10 λεπτών δίνει στο σώμα σας μια ώθηση ενέργειας, και ως εκ τούτου, αυξάνει την παραγωγικότητά σας.

Η επιστήμη πίσω από Shavasana (Πτώμα Pose)

Shavasana επιτρέπει την απόλυτη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού σας, η οποία είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή είναι.

Μετά από μια έντονη προπόνηση που περιλαμβάνει το τέντωμα, συστροφή, τη σύναψη συμβάσεων και αντιστροφής των μυών, Shavasana επιτρέπει στο σώμα σας να ξεκουραστούν και να ανασυνταχθούν. Ακόμα και οι πιο παραμελημένες μύες θα πάρει κάποιο χρόνο για να αφήσεις το άγχος τους, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιόγκα προσκομίζει το νευρικό σύστημα με ένα σωρό νευρομυϊκές πληροφορίες. Shavasana βοηθά το νευρικό σας σύστημα ενσωματώσει αυτές τις πληροφορίες πριν από το μυαλό σας παίρνει απασχολημένος με την τακτική άγχος της ημέρας.

Shavasana προσδίδει βαθιά επίγνωση του νου και το σώμα σας. Θα γίνει εξαιρετικά γνωρίζει κάθε αναπνοή που παίρνετε. Ως εκ τούτου, είναι μια μεγάλη εισαγωγή σε βαθύ διαλογισμό για όσους ενδιαφέρονται για αυτό.

Η γιόγκα είναι μια τελετουργία. Έχει ως στόχο να ξεκινήσει με μια προθέρμανση, ακολουθούμενη από την ίδια την πράξη, και τέλος με ένα είδος φάση ολοκλήρωσης για τα αποτελέσματα της άσκησης να διαρρεύσουν στο μυαλό και το σώμα. Shavasana βοηθά να επιτευχθεί αυτό. Είναι ένα τέλειο τέλος σε μια ικανοποιητική προπόνηση.

Προπαρασκευαστική στάσεις

Αυτό asana θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσετε με όλες τις ενεργές asanas και pranayamas.

Παρακολούθηση στάσεις

Ακολουθήστε το Shavasana με την Sukhasana ή την εύκολη πόζα.

Χαλαρώνει το μυαλό και θεραπεύει το σώμα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν αναλαμβάνει καμία προσπάθεια για να κάνουμε αυτή την asana, και σας δίνει την ευκαιρία να αφήσει να πάει και να χαλαρώσετε. Προσθέστε αυτό το ουσιαστικό asana στο καθεστώς της γιόγκα σας για να αποκομίσουν όλα τα οφέλη της.