Πώς να κάνει το Supta Matsyendrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Supta Matsyendrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Supta Matsyendrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Supta – ανακλινόμενα, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose? Εκφωνημένες As – SOOP-TAH MAHT-βλέπε-en-DRAHS-εεε-nuh

Η Supta Matsyendrasana, που ονομάζεται επίσης ύπτια Twist, η ανακλινόμενα Twist, η ανακλινόμενα Lord Of The Fish Pose, και η Jathara Parivartanasana, είναι να αποτελέσει αποκατάστασης αρχαρίων. Λέγεται για να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα. Αυτό asana είναι το όνομά του από τον Κύριο των ψαριών, Matsyendra, ο οποίος ήταν ένα Yogi και ο μαθητής του Κυρίου Shiva.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε αυτό Asana

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το στομάχι και τα έντερά σας άδειο, πριν να ασκήσετε αυτό το asana. Έχετε το γεύμα σας τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες πριν κάνετε την asana, έτσι ώστε το φαγητό σας παίρνει πέψη και υπάρχει αρκετή ενέργεια για να δαπανήσει κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

Είναι καλύτερο να κάνουν γιόγκα πρώτο πράγμα το πρωί. Όμως, σε περίπτωση που δεν μπορεί να λειτουργήσει από το πρωί, είναι εντάξει να το ασκήσετε το βράδυ.

Επίπεδο: Βασικό
Στυλ: Hatha Yoga
Διάρκεια: 30 έως 60 δευτερόλεπτα
Επανάληψη: Μόλις σε κάθε πλευρά
Τεντώνει: Κοιλιά, στήθος, τους ώμους, την πλάτη, τους γοφούς, Μέση σπονδυλική στήλη, Άνω πίσω
Δυναμώνει: Τα εσωτερικά όργανα, Σπονδυλικής Στήλης

Πώς να κάνει το Supta Matsyendrasana (ύπτια Twist)

 1. Για να ξεκινήσει αυτή η asana, θα πρέπει να είναι σε επίπεδη και ίσια την πλάτη σας. Εκπνεύστε και πιέστε απαλά το κάτω μέρος της πλάτης στο πάτωμα.
 2. Συμβόλαιο κοιλιακούς μυς σας. Στη συνέχεια, εισπνεύστε και λυγίστε τα γόνατά σας καθώς σηκώνετε τα πόδια σας από το πάτωμα.
 3. Εκπνεύστε και τεντώστε τα χέρια σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια ευθεία γραμμή με τους ώμους. Τοποθετήστε τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, έτσι ώστε να σας δώσουμε ότι επιπλέον στήριξη. Χρησιμοποιήστε τους μύες του κορμού σας για να υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη σας. Ενώ το κάνετε αυτό, να φέρει τα γόνατα και τα πόδια σας μαζί.
 4. Εισπνεύστε και σηκώστε τα πόδια σας λίγο πιο ψηλά από τα γόνατά σας.
 5. Εκπνεύστε και χαμηλώστε τα πόδια σας προς τα αριστερά του δαπέδου, φροντίζοντας τα γόνατα και τα πόδια σας στοιβάζονται. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας θα πρέπει να είναι στο ύψος των γοφών σας, και τα τακούνια σας θα πρέπει να ξεκουραστεί ένα πόδι μακριά από τους γλουτούς σας.
 6. Αναπνοή αργά και βαθιά, όπως σας γυρίσει απαλά το κεφάλι σας προς τα δεξιά σας. Ρίζα προς τα κάτω δεξιό ώμο σας έτσι ώστε να είστε σε θέση να διατηρήσει μια συστροφή στο άνω σπονδυλική στήλη σας. Εάν έχετε κρατήσει τα χέρια σας στο ύψος των ώμων, αυτό θα βοηθήσει να εκριζώσει τους ώμους. Κρατήστε τη στάση για περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα.
 7. Για να απελευθερώσετε την πόζα, πιέστε τα χέρια σας στο πάτωμα, και συμβόλαιο τους μυς στην κοιλιά σας. Εισπνεύστε και σηκώστε το στήθος και τα γόνατά σας στο στήθος σας. Κρατήστε τα γόνατά σας.
 8. Αποπνέω. Τραβήξτε τους μηρούς σας στο στήθος σας και σηκώστε το κεφάλι και το στήθος σας στους μηρούς σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σηκώσει τους ώμους σας, όπως το κεφάλι σας αυξάνεται.
 9. Χαμηλώστε τους ώμους και το κεφάλι σας προς το πάτωμα, και συμβόλαιο τους κοιλιακούς μυς σας. Στη συνέχεια, τεντώστε τα χέρια σας και πάλι, και επαναλάβετε τη συστροφή από την άλλη πλευρά.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτά είναι μερικά σημεία της προσοχής που πρέπει να έχετε κατά νου, πριν να κάνετε αυτό το asana.

 • Αποφύγετε την άσκηση αυτής της asana αν έχετε σοβαρά προβλήματα στο κάτω μέρος της πλάτης σας.
 • Εάν είστε έγκυος, η πρακτική αυτή asana μόνο υπό την καθοδήγηση ενός εμπειρογνώμονα. Μπορείτε, επίσης, θα μπορούσε να είναι άνετη εφαρμογή αυτής της asana με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.
 • Αποφύγετε αυτό το asana αν έχετε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενός εσωτερικού οργάνου.

Συμβουλή για αρχάριους

Ως αρχάριος, μπορεί να είναι δύσκολο να τακτοποιήσουν τα πόδια σας σε αυτό το asana. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τεντώσει κορυφή γόνατό σας μόνο όσο μπορείτε. Μην πιέζετε πάρα πολύ. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια ενίσχυση ή ένα μαξιλάρι για να ξεκουραστούν πάνω μέρος του γονάτου σας. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το εύρος της κίνησης.

Σύνθετη Pose Παραλλαγή

Για να αυξήσετε το τέντωμα στα ισχία σας, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε αυτήν την παραλλαγή.

Διασχίστε το δεξί γόνατο πάνω αριστερά, και στη συνέχεια, αν είστε αρκετά ευέλικτοι, τυλίξτε το δεξί πόδι σας γύρω από τα αριστερά μυς της γάμπας, σχεδόν μιμείται τη θέση των ποδιών σας στο Garudasana. Μετακινήστε τα ισχία σας ελαφρώς προς τα δεξιά, και αφήστε τα γόνατά σας προς τα αριστερά. Στη συνέχεια, φέρτε τα πόδια σας πίσω στο κέντρο και επαναλάβετε την asana στην αντίθετη πλευρά.

Τα οφέλη της ύπτια Twist

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της ύπτια Twist.

 • Εξασφαλίζει τη σπονδυλική στήλη και τους σπονδύλους σας πάρει αρκετό κίνηση και, ως εκ τούτου, να γίνει πιο ευέλικτη.
 • Διεγείρει και τονώνει τα εσωτερικά όργανά σας.
 • Προσφέρει μια πλήρη απεξάρτηση στα εσωτερικά όργανά σας.
 • Αυτό asana εξασφαλίζει καλύτερη πέψη.
 • Δίνει ώμους σας, το στήθος, μέση σπονδυλική στήλη, τα ισχία, χαμηλά στην πλάτη, και πάνω μέρος της πλάτης ένα καλό τέντωμα.
 • Αν έχετε δυσκαμψία ή πόνο στην σπονδυλική στήλη, τα ισχία σας, ή κάτω μέρος της πλάτης, αυτό το asana βοηθά στην ανακούφιση από αυτό.
 • Απελευθερώνει το στρες και το άγχος.

Η επιστήμη πίσω από το Supta Matsyendrasana

Ακριβώς περίπου οποιοδήποτε γιόγκα συστροφή λειτουργεί ως βάλσαμο για να βοηθήσει να ανακουφίσει καταπνιγεί αναπνοή, αργή πέψη, ή χαμηλής ενέργειας, εκτός από διαφορετικές πόνους και τους πόνους. Σας δίνει μια ώθηση της ενέργειας δροσιστικό. Μια συστροφή σας δίνει την ευκαιρία να αισθάνονται τη δύναμη της απεγνωσμένα το σώμα από τον πυρήνα του. Θα αισθανθείτε τη βελτίωση της αναπνοής σας, και η ένταση στο λαιμό και την πλάτη σας ευκολία έξω. Μια συστροφή καταπραΰνει επίσης frazzled νεύρα. Όταν αναλαμβάνει μια κεκλιμένη θέση, που καθυστερούν γύρω στις σπείρες και καμπύλες της στάσης του σώματος, και ως εκ τούτου, να επιτρέψει το twist να διεισδύσει βαθιά στην σπονδυλική στήλη. Στο τέλος του, είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε καθαρό, ανανεωμένο και αναζωογονημένο.

Τώρα που ξέρετε  πώς να το κάνουμε καθήμενους γιόγκα συστροφή θέτουν, τι περιμένεις; Μια νότα είναι άνετο και άνετο, και αυτή η στροφή, με επιπρόσθετα οφέλη για την υγεία, είναι εντελώς αξίζει να δοκιμάσετε.