Πώς να κάνει το Vajrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Home » Review » Yoga Basic » Πώς να κάνει το Vajrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Πώς να κάνει το Vajrasana Και ποια είναι τα οφέλη του

Σανσκριτικά: वज्रासन? Βάτζρα – Diamond ή Thunderbolt, Asana – Pose? Προφέρεται ως vahj-RAH-σαχ-na

Vajrasana είναι μια γονατιστή στάση, και πήρε το όνομά του από την σανσκριτική λέξη Βάτζρα (वज्), πράγμα που σημαίνει διαμάντι ή κεραυνός. Asana (आसन), φυσικά, μέσα δημιουργούν. Αυτό το διαμάντι θέτουν καλείται επίσης Adamintine Pose. Συνήθως, οι ασκήσεις αναπνοής όπως Pranayama, kapalabhati και Anulon Vilom γίνει κάθεται σε αυτή τη θέση, και λέγεται ότι με αυτό τον τρόπο, το σώμα γίνεται τόσο ισχυρή όσο ένα διαμάντι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε το Asana

Η γιόγκα είναι υποτίθεται ότι πρέπει να ασκείται με άδειο στομάχι, αλλά αυτό asana είναι μία από τις λίγες εξαιρέσεις. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε με ασφάλεια αυτό το asana μετά από ένα γεύμα. Στην πραγματικότητα, είναι πιο αποτελεσματική όταν εκτελείται αμέσως μετά από ένα γεύμα. Αυτή η στάση προάγει τη σωστή πέψη.

 • Επίπεδο: Αρχάριοι
 • Στυλ: Vinyasa
 • Διάρκεια: 5 έως 10 λεπτά
 • Επανάληψη: Καμία
 • Τεντώνει: Οι αστράγαλοι, μηροί, γόνατα, τα ισχία
 • Δυναμώνει: πόδια, πλάτη 

Πώς να κάνει το Vajrasana 

 1. Γονατίσω, που εκτείνεται κάτω μέρος των ποδιών σας προς τα πίσω και κρατώντας μαζί. μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας θα πρέπει να διασταυρώνονται μεταξύ τους.
 2. Χαμηλώστε προσεκτικά το σώμα σας, έτσι ώστε οι γλουτοί σας στηρίζεται στις φτέρνες σας και τους μηρούς σας στο μοσχάρι μύες σας.
 3. Τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας και ρυθμίστε το βλέμμα σας προς τα εμπρός με το κεφάλι σας απόλυτα ίσια.
 4. Γυρίστε την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Να είναι πλήρως ενήμεροι για το πώς να αναπνεύσεις και παρατηρήστε προσεκτικά καθώς εισπνέετε και να εκπνέετε.
 5. Θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια σας να συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και να ηρεμήσει το μυαλό σας.
 6. Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.

Προφυλάξεις και Αντενδείξεις

Αυτό asana είναι εξαιρετικά ασφαλής. Ωστόσο, αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πότε θα αρχίσετε να εργάζεστε αυτό το asana.

 • Είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το asana αν έχετε ένα πρόβλημα στο γόνατο ή έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα γόνατα σας πρόσφατα.
 • Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κρατήσει τα γόνατά τους ελαφρώς εκτός όταν ασκούν αυτό το asana, έτσι ώστε να αποφεύγουν την άσκηση πίεσης στην κοιλιά τους.
 • Εάν πάσχετε από οποιαδήποτε σπονδυλικής στήλης ασθένειες στην κάτω σπονδύλους, είναι καλύτερο να αποφευχθεί αυτή η στάση.
 • Εκείνοι που υποφέρουν από εντερικά έλκη, κήλη, ή οποιαδήποτε άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τη μικρή ή μεγάλη εντέρου θα πρέπει να ασκήσετε αυτό θέτει υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή γιόγκα.

Συμβουλές για αρχάριους

Ως αρχάριος, όταν θα αναλάβει αυτή τη θέση, είναι πιθανό ότι τα πόδια σας μπορεί να αρχίσουν να πόνο σε χρόνο μηδέν. Αν συμβεί αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναιρέσετε την asana, και τεντώστε τα πόδια σας προς τα εμπρός. Δώστε τους αστραγάλους σας, τα γόνατα, και μυς της γάμπας ένα καλό μασάζ. Με τον καιρό, με την πρακτική, θα πρέπει να είναι σε θέση να πάει μέχρι και 30 λεπτά άνετα σε αυτό το asana.

Επίσης, οι αρχάριοι θα πρέπει να λειτουργεί αργά και σταδιακά για την καλυτέρευση της δύναμης των μυών στο κάτω μέρος της πλάτης, πριν προσπαθήσουμε να πάμε βαθύτερα στην στάση ή την αύξηση της διάρκειας. Μόλις το κάτω μέρος της πλάτης ενισχύεται, η πίεση στην αναπνοή μειώνεται. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αν πιέσετε τον εαυτό σας περισσότερο από ό, τι το σώμα σας μπορεί να πάρει τα οφέλη της πόζα ελαχιστοποιούνται.

Σύνθετη Pose Αλλαγές

Η προηγμένη παραλλαγή της Vajrasana είναι η Supta Vajrasana. Σε αυτήν την παραλλαγή, όταν κάθεστε στο Vajrasana, θα πρέπει να λυγίσει προς τα πίσω και να τοποθετήσετε τους πήχεις σας, καθώς και τους αγκώνες στο πάτωμα. Στη συνέχεια, αψίδα τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σας μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σας αγγίζει το πάτωμα. Αυτό asana βοηθά στην ενίσχυση των μυών του αυχένα, την πλάτη και το στήθος περιοχές. Επεκτείνεται, επίσης, το στήθος και ανακουφίζει από προβλήματα στους πνεύμονες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κυριαρχήσει η Vajrasana πριν να δοκιμάσετε αυτό το πόζα. Επίσης, είναι καλύτερο να ασκήσουν το Supta Vajrasana υπό την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή γιόγκα.

Οφέλη από Vajrasana

Αυτά είναι μερικά καταπληκτικά οφέλη της Vajrasana.

 • Αυτό asana βελτιώνει την πέψη και με τακτική πρακτική, εξαλείφει δυσκοιλιότητα.
 • Καλύτερη πέψη αποτρέπει τα έλκη και την οξύτητα.
 • Αυτό asana ενισχύει την πλάτη και ανακουφίζει τους ασθενείς που πάσχουν από χαμηλά στην πλάτη προβλήματα και ισχιαλγία.
 • Αυτό asana ενισχύει τους μύες της πυέλου πάρα πολύ.
 • Βοηθά να διευκολύνει τις πόνοι της γέννας και επίσης μειώνει κράμπες της περιόδου.
 • Αυτό asana είναι ένα από τα καλύτερα αυτοί που θα αναλάβει, όταν θέλετε να πάτε σε μια κατάσταση διαλογισμού, δεδομένου ότι είναι μια όρθια στάση.

Η επιστήμη πίσω από Vajrasana

Η Vajrasana είναι μια σταθερή, σταθερή στάση, και αυτούς που την αναλαμβάνουν, δεν μπορεί να κουνιέται εύκολα. Πρόκειται για ένα στοχαστικό στάση, αλλά κάθεται σε αυτή τη στάση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Κάποιος πρέπει να κατακτήσει τον πόνο στα πόδια και την αναταραχή στο μυαλό για να ελέγξουν την πόζα και εισάγετε μια κατάσταση διαλογισμού. Κάποιος πρέπει να εκπαιδεύσει τον εαυτό τους να καθίσει ακόμα και να είναι πρόθυμοι να επενδύσουν το μυαλό τους σε αυτό.

Η Vajrasana ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της κάτω πυέλου. Συνεδρίαση για τα πόδια σας μειώνει τη ροή του αίματος στα πόδια και αυξάνει το στο πεπτικό περιοχή, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα του πεπτικού συστήματος.

Τώρα που ξέρετε πώς να το κάνουμε Vajrasana τέλεια, τι περιμένεις; Αυτό asana είναι ένας τέλειος συνδυασμός της ενίσχυσης του σώματος και εστιάζοντας το μυαλό. Θα μπορούσε να είναι ένας από τους ευκολότερους asanas στη γιόγκα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βεβαιωθείτε ότι το μυαλό και το σώμα σας είναι τέλεια ακόμα.