Τα προϊόντα πρώτης ανάγκης της Kripalu Γιόγκα

Home » Review » Yoga Basic » Τα προϊόντα πρώτης ανάγκης της Kripalu Γιόγκα

 Τα προϊόντα πρώτης ανάγκης της Kripalu Γιόγκα
Ενώ οι περισσότερες μορφές της γιόγκα περιλαμβάνουν διαλογισμού και της αναπνοής, Kripalu γιόγκα δίνει την ίδια σημασία για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Είναι ιδανικό για αρχάριους και δέχεται και προσαρμόζεται σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, την ικανότητα, το μέγεθος, ή άλλη περίσταση.

Για πολλούς, Kripalu γιόγκα επεκτείνεται στην καθημερινή τους ζωή και μπορεί να είναι η πηγή της μεγάλης πνευματικής και ψυχικής μετασχηματισμού, καθώς και σωματική υγεία. Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές στυλ και αυτό είναι σίγουρα κάτι που εξετάζει όπως θα διερευνήσει γιόγκα.

Βασικά στοιχεία της Kripalu Γιόγκα

Kripalu είναι μια ήπια πρακτική Hatha Yoga με συμπονετική προσέγγιση. Έχει μια έμφαση στην περισυλλογή, τη φυσική θεραπεία, και την πνευματική μεταμόρφωση που ξεχειλίζει από το χαλάκι γιόγκα στην καθημερινή ζωή. Με τον καιρό, οι μαθητές διδάσκονται να παρατηρούν τις σκέψεις τους χωρίς να κρίνει και να δεχτεί και να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι.

Σε μια τάξη Kripalu, ο κάθε μαθητής μαθαίνει να βρουν το δικό τους επίπεδο πρακτικής σε μια δεδομένη ημέρα κοιτάζοντας προς τα μέσα. Τα μαθήματα που συνήθως ξεκινούν με ασκήσεις pranayama και ήπια τεντώματα που ακολουθείται από την πρακτική asana και τελειώνει με την τελική χαλάρωση.

Σε μαθήματα για αρχάριους, θέτει κατέχονται για σύντομο χρονικό διάστημα καθώς οι μαθητές αρχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της πράνα στο σώμα. Πιο προχωρημένες τάξεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερους χρόνους αναμονής και, τελικά, να ρέει.

Στο τέλος του μαθήματος, Kripalu δάσκαλοι λένε  Jai Bhagwan  αντί  Namaste . Οι δύο όροι έχουν ουσιαστικά την ίδια έννοια, αλλά η πρώτη είναι στα Χίντι και το τελευταίο σε σανσκριτικά.

Λόγω της έμφασης Kripalu για την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή, είναι ένα στυλ που είναι φιλόξενη για τους ανθρώπους που αισθάνονται σαν να βρίσκονται έξω από τον κανόνα. Είναι επίσης δημοφιλής για εκείνους που ψάχνουν για το μετασχηματισμό κατά τη διάρκεια δύσκολες στιγμές της ζωής ή έχουν τραυματισμούς ή άλλες φυσικούς περιορισμούς.

Η Kripalu Κέντρο Γιόγκα και την Υγεία

Το όνομα Kripalu συνδέεται τόσο με το στυλ της Hatha Yoga και ένα κέντρο γιόγκα και ευεξίας σε Stockbridge, Μασαχουσέτη. Και οι δύο είχαν ιδρυθεί από τη γιόγκα γκουρού Amrit Desai που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ινδία το 1960. Kripalu πήρε το όνομά του για το δάσκαλο Desai, η Σρι Kripalvananda, ένα Kundalini κύρια γιόγκα.

Μετά ξεπέρασμα δύο εγκαταστάσεις στην Πενσυλβάνια, το Kripalu Κέντρο άρχισε να λειτουργεί από το τρέχον σπίτι του στα βουνά Berkshire της Μασαχουσέτης το 1983. Τα προγράμματα στο κέντρο συνέχισε να επεκτείνεται μέχρι το 1994. Αυτό είναι όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ιδρυτής Amrit Desai είχε εμπλακεί σε ακατάλληλες σεξουαλικές σχέσεις με τους μαθητές. Έφυγε από το κέντρο και η ηγεσία μεταφέρθηκε σε μια ομάδα στελεχών που άρχισαν την ανοικοδόμηση.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας ομάδας διαχείρισης, η Kripalu Κέντρο άρχισε να επεκτείνει την κατηγορία της προσφοράς της για να συμπεριλάβει ένα ευρύ φάσμα των μορφών γιόγκα και θέματα ευεξίας. Είναι, επίσης, άρχισε να καθιερωθεί ως ένα πολυδιάστατο προορισμό υποχώρηση.

Αυτές τις μέρες, το κέντρο προσφέρει μια εξαιρετικά ποικιλόμορφη πρόγραμμα μαθημάτων. Συχνά φιλοξενεί τα πιο γνωστά δασκάλους της γιόγκα που οδηγούν το Σαββατοκύριακο και την εβδομάδα-μακρά εργαστήρια. Προσφέρουν επίσης γιόγκα, μασάζ, και Ayurvedic κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή κέντρα υποχώρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι Kripalu Γιόγκα για σας;

Kripalu απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά για να βελτιώσουν την υγεία και το αίσθημα της ευεξίας. Η απαλή και εξατομικευμένη προσέγγιση είναι μια καλή επιλογή κάνει για τους φοιτητές που μπορούν να επωφεληθούν από μια προσαρμοστική πρακτική. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με αρθρίτιδα, τους ηλικιωμένους, και όποιος μπορεί να είναι υπέρβαροι. Kripalu είναι επίσης ένα θαυμάσιο εισαγωγικό πρακτική για σχεδόν κανέναν που δεν έχει κάνει γιόγκα πριν.