Όταν (και τι) θα φάτε Πριν Γιόγκα

Home » Review » Health » Όταν (και τι) θα φάτε Πριν Γιόγκα

Όταν (και τι) θα φάτε Πριν Γιόγκα

Κάθε Γιόγκα Συχνές ερωτήσεις στον πλανήτη συμφωνούν σε αυτό το σημείο: δεν πρέπει να τρώτε οτιδήποτε βαρύ στις δύο ώρες πριν σκοπεύετε να κάνετε γιόγκα. Αν έχετε αγνόησε ποτέ αυτή τη συμβουλή, θα έχετε ανακαλύψει την αιτία πίσω από αυτή τη συμβατική σοφία. Όπως μπορείτε να μεταβείτε στο μπροστινό μέρος του τάπητα και την πλάτη σας, συστροφή και στροφή προς τα εμπρός, είναι άβολα, και ενδεχομένως ακόμη και αηδιαστική, να έχουν πάρα πολύ στην κοιλιά σας. Αλλά θέλετε να πάτε στην τάξη με ένα καλό ποσό της ενέργειας και χωρίς την απόσπαση της προσοχής από την πείνα ροκάνισμα στην κοιλιά σας. Με μόνο ένα μικρό κομμάτι του σχεδιασμού, μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόγραμμα σνακ σας, έτσι ώστε να χτυπήσει το χώρο μεταξύ πλήρους και πεθαίνουν από την πείνα μόνο δικαίωμα.

Μερικές παραδόσεις, ιδιαίτερα εκείνοι που υποστηρίζουν νωρίς το πρωί πράξη, όπως Ashtanga, συνιστούμε να κάνετε asanas σας σε ένα εντελώς άδειο στομάχι (και μετά το μπάνιο και την κίνηση των εντέρων σας, από τον τρόπο). BKS Iyengar, στο κλασικό βιβλίο του,  Φως στην Γιόγκα , γράφει ότι αν αυτό είναι δύσκολο για σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το κακάο, ή το γάλα πριν από τη γιόγκα, το οποίο, τουλάχιστον στην περίπτωση των δύο αργότερα, κατά πάσα πιθανότητα δεν ακούγεται πολύ ελκυστική. Όπως με τα περισσότερα πράγματα γιόγκα, ξέρετε το σώμα σας καλύτερα, έτσι θα πρέπει να αποφασίσετε ποια σνακ προ-yoga δουλεύει για εσάς.

Πότε να τρώτε

Τρώγοντας κάτι πολύ φως μια ώρα πριν το μάθημα συνήθως λειτουργεί καλά (το σώμα σας μπορεί να ποικίλει, φυσικά). Αν τρέχετε στην τάξη μετά τη δουλειά ή σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα και να συνειδητοποιήσετε ότι απλά πρέπει να φάτε κάτι, μπορείτε να κόψετε λίγο πιο κοντά, αν λάβει μόνο μερικές μπουκιές από κάτι. Μετά το μάθημα, μπορείτε να φάτε όποτε αισθάνεστε πεινασμένοι, αν και μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η προσοχή που έχετε δώσει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της τάξης σας ενθαρρύνει να το κρατήσει ελαφρά και υγιεινά, το οποίο είναι ένας από τους τρόπους γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Τι να φας

Υγιές φυτό με βάση το σνακ είναι ο τρόπος να πάει. Ακολουθήστε τους κανόνες που θα χρησιμοποιήσετε για κάθε σνακ πριν από την προπόνηση, με μερικές εξαιρέσεις. Οι βαθιές ανατροπές και προς τα εμπρός στροφές κάνετε γιόγκα είναι ιδιαίτερα πιθανό να αναγκάσει τις burps και φυσικού αερίου, έτσι θέλετε να αποφύγετε τα πράγματα που διεγείρουν εκείνες. Μπορείτε, επίσης, δεν χρειάζεται να εξαερωτήρα φορτίο σε πολύ τον ίδιο τρόπο που το κάνετε για τρέξιμο ή το ποδήλατο. Είναι περισσότερο για να βρουν κάτι που θα καθίσει καλά και σας μεταφέρει μέσα από τη συνεδρία σας.

  1. Φρούτα + Πρωτεΐνη : Ένα κομμάτι της υψηλής φρούτων ίνας συν πρωτεΐνη, όπως ένα μήλο με βούτυρο καρύδι, είναι μια καλή go-to. Ένα μπολ με μούρα με λίγο γιαούρτι είναι μια άλλη επιλογή. Μια μπανάνα είναι επίσης μια μεγάλη επιλογή.
  2. Ξηροί καρποί : Μια χούφτα αμύγδαλα είναι μια βάση ή να αντικαταστήσει το αγαπημένο σας ξηρούς καρπούς.
  3. Bar : Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, υψηλή σε πρωτεΐνες, χαμηλής μπαρ ζάχαρη της επιλογής σας.
  4. Σιτηρά : πλιγούρι βρώμης ή άλλα μαγειρευμένα δημητριακά τείνουν επίσης να λειτουργήσει καλά.

Τι να μην φάτε

  1. Οτιδήποτε λιπαρά ή τηγανητά : Θα το μετανιώσετε σίγουρα αν πάτε για ένα burger και πατάτες τηγανιτές πριν το μάθημα, όταν θα αρχίσει να κινείται.
  2. Βραστά αυγά : Καλό για πρωτεΐνη, κακό για burps.
  3. Σκόρδου τρόφιμα : Η ίδια αρχή όπως παραπάνω. Αν μπορείτε να το ανεχθεί, το σκόρδο-δεμένη τρόφιμα όπως χούμους είναι εντάξει, αλλά δεν μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση όσο τη δεύτερη φορά γύρω.
  4. Smoothies : Αυτό μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη επειδή μερικοί άνθρωποι αγαπούν smoothies προ-γιόγκα τους. Αν εργάζονται για σας, μεγάλη, αλλά μπορούν επίσης να πλατσουρίζουν γύρω από το στομάχι σας, ιδιαίτερα σε στάσεις όπου δεν υπάρχει πίεση στην κοιλιά σας, όπως salabhasana. Καλύτερα να αποθηκεύσετε το smoothie για μια απόλαυση μετά-class.