Бхакти Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Home » Review » Yoga Basic » Бхакти Йога – какво е това и какви са ползите от нея?

Бхакти Йога - какво е това и какви са ползите от нея?

Любов и преданост направи света по-добро място. Не мислите ли така? Богатство, слава и спираловидно професионална кариера продължават да смяташ, но докъде? В един момент, който искате да се реализира целта на всичко, което правиш и опит чисто блаженство. Ако сте един такъв индивид, вие сте попаднали на правилното място. Тук говорим за Бхакти йога и как тя има потенциала да променят света. Прочетете, за да разберете.

Бхакти Йога и нейната история

Бхакти Йога за първи път е говорил в Бхагавад Гита като преданост, всеотдайност и отдаденост на идеята за бог или силен аспект, който практикуващият обилно вярва в и би искал да получи спасение чрез. Тази идея бе взето от индуистката традиция и разработени в различни секти като Вайшнавизма, шиваизъм и Shaktism. Всяка секта има божество, че практикуващият и вярва в себе си посвещава да достигне по-високи сфери на съзнание. Бхакти йога е практика, която ще ви накара да осъзнаете, че не са различни от универсалната енергия.

Една книга, наречена Бхагавата Пурана обяснено понятието чрез интересни парцели и истории. Бхакти Йога нарасна до значи по различни начини, запазвайки ядрото непокътнати. Има форма на йога, наречен Panchayatana пуджа, че се покланя на множество божества, но смята, че всички са различни прояви на една велика сила.

уникалност се състои Бхакти Йога е в конфронтацията си с твърда кастовата система и да го счупи, за да достигнат до всеки. По-ниските касти жени, които обикновено се поставят на най-ниските на социални слоеве, са били част от бхакти традиции, което я направи революционен път.

Когато Бхакти Йога пътува на Запад, хиндуисткия религия маската, че той е бил облечен бе изваден, а хората го прегърна, независимо от техните религии и вярвания. Тя се превръща в практика, когато един обхваща това, което сърцето им желания за или идея или чувство, че те са свързани с. По този начин, Бхакти Йога сега се превърна в световен феномен, подобряване живота на хората.

Йога практикуващите Бхакти

Има 4 вида Бхакти йога практикуващи, че Бхагавад Гита споменава. Те са:

 1. Тези, които страдат от тревожност и стрес и търсят облекчение.
 2. Тип 2 са тези, които са любопитни за Бог или по-висока духовна енергия и би искал да знае какво е то.
 3. Третата категория се състои от тези, които очакват награди за следващата практиката в този живот или живота след смъртта.
 4. Четвъртият са тези, които желаят да изпитат само обединението на себе си с Бога и да очакваш нищо друго от практиката.

Най-различни нюанси на Бхакти

Нивото и емоцията на изразяване на своите чувства или любов към концепция или божество варират и след някои различни видове:

1. Шанта – Ето, преданият не е много вокални за неговата преданост. Той е спокоен и блажен и остава в мисълта на Бога, без да го изразяват по много.

2. дасйа – отдаденият дава докрай, за да божеството и му служи с най-голяма грижа и внимание. Подобно на Хануман, обслужващи Рама.

3. ватсалйа – В тази форма, преданият безусловно обича божеството подобно на любовта родител ще има към своето дете.

4. сакхйа – Вярващият смята божеството като негов приятел и споделя всичките си радости и скърби с него без никакви задръжки или страх. Връзката е прозрачна и достоверна.

5. мадхурйа – Ето, поклонник е напълно напоена с любовта на Бога и го счита като неговия / нейния любим. Отдаденият става едно с Бога, което е най-добрата проява на Бхакти.

Как да практикува Бхакти Йога

Няма един единствен начин. От времето на създаването си, определени формати са били изложени, за да получите един човек в режим Бхакти. Можете да започнете с основния поклонение идол и да отидете до реализиране на единство с Бога.

Има 11 основни фактора, които Шри Рамануджа, посочени в този аспект. Те са:

 1. Абхяса , което е непрекъснато да мисли за Бога.
 2. Вивека , която се преквалификация от дискриминация към никого.
 3. Vimoka е копнеж за Бога и да се отървем от всичко останало.
 4. Satyam е истинност с вашите чувства и Бхакти.
 5. Arjavam е праволинейност с пътищата си и поведение.
 6. Крия помага и прави добро на другите с цялото си сърце.
 7. Kalyana се пожелават здраве и щастие на всички.
 8. Дая показва състрадание към злочестата и да им помага.
 9. Ахимса е без насилие и без вреда за живите същества ненужно или съзнателно.
 10. Дана е благотворителна организация, давайки на хората в нужда.
 11. Anavasada е положителна и весела и разпространение на тези вибрации.

Бхактата трябва да се предаде на Бога, като се молим и да му се покланят, да скандират и пеят молитвите му чрез дисциплина, както и обучение към Бога. One-остър преданост и пълно отдаване помощ при потапяне себе си в Бога. Наличието на Божията форма в съзнанието става по-лесно за бхактата да се молим и любов, а не абстрактно понятие.

В ежедневието си, да планират модела на изговаряне мантри, четене на Писанията, и гледаше замислено в Божията форма в снимка или идол. Увеличете вашата любов към него, докато не се превърне в безсъзнание на тялото си и осъзнаете, че сте едно с него. Чети името му, пеят слава му, и се уверете, че всеки акт на твое резонира Бхакти.

В дома си, запази поклонение място чисто и го украсяват. Кадят и запали лампата в присъствието на Бога. Къпете се, да се носят чисти дрехи, и да седне да се молим за него в зависимост от това кое начин решите да.

Предимства на Бхакти Йога

 • Бхакти Йога омекотява вашата индивидуалност и ви държи далеч от негативни емоции като гняв, его и арогантност.
 • Тя ви дава мир и знание.
 • Вие се чувствате весел и блажена чрез Бхакти Йога.
 • Отнема тревога, безпокойство и страх и те държи спокойно.
 • Бхакти Йога намалява мъката и страдания.
 • Тя ще ви дам един опит на божественото.
 • Бхакти Йога помага да контролирате сетивата си и отговаря на трудни ситуации с лекота.

Сега, нека да отговори на някои често съмнения относно Бхакти Йога.

Отговори Експертни за читателите Въпроси

Дали Бхакти Йога религиозен?

Не е задължително. Човек може да се адаптира, че е чисто духовна практика, която може да бъде последвана от хора от всякаква вяра или религия.

концепцията за Бог Трябва ли да е задължително във форма божество?

Не, само, че става по-лесно, ако е във форма божество. Отдаденият ще има стабилна референтна да се концентрира върху и медитира.

Всички световни проблеми могат да бъдат решени с любов и преданост. Бхакти Йога е път, който отвежда хората през него. Това е емоция на чистота, безусловна любов, а най-голяма преданост. Ако всеки един от нас е изпълнен с такива чувства, няма възможност за омраза. Препоръчваме ви да опитате Бхакти Йога и станете част от да направим света по-добро място.