Бхакті-йога – Що це таке і які її переваги?

Home » Review » Yoga Basic » Бхакті-йога – Що це таке і які її переваги?

Бхакті-йога - Що це таке і які її переваги?

Любов і відданість роблять світ кращим. Чи не думаєте ви так? Багатство, слава, і спіраллю професійна кар’єра тримати вас відбувається, але як далеко? У якийсь момент, ви хочете, щоб зрозуміти мету всього, що ви робите, і досвід чистого блаженства. Якщо ви один з таких людей, як ви прийшли в потрібне місце. Тут ми говоримо про Бхакти йоги і як це має потенціал, щоб змінити світ. Читайте далі, щоб дізнатися.

Бхакті-йога і його історія

Бхакті Йога був першим про який йдеться в Бхагавад-гіти як відданість, самовідданість і самовіддачі концепції бога або сильного аспекту, що практикуючий рясне вірить і хотів би спастися через. Ця ідея була взята в індуїстської традиції і перетворилася в різні секти, такі як вайшнавізм, шиваїзм і шактізм. Кожна секта має божество, що практикуючий вірить і присвячує себе, щоб досягти більш високих царств свідомості. Бхакті-йога це практика, яка змусить вас зрозуміти, що ви нічим не відрізняється від універсальної енергії.

Книга під назвою Бхагавата Пурана далі пояснив концепцію через цікаві сюжети і історії. Бхакті Йога піднявся, щоб бути інтерпретовані по-різному, зберігаючи ядро ​​недоторканими. Існує форма йоги називається панчаятана, що поклоняється кілька божеств, але вважає, що все це різні прояви однієї великої держави.

Унікальність полягає бгакті-йога в його протистоянні з жорсткою кастової системи і розбивши його, щоб охопити всіх. Менші жінки каст, які, як правило, розташовані на найнижчих соціальних верств, були частиною бхакті традиції теж, що робить його революційний шлях.

Коли Бхакті-йога відправився на Захід, індуїзм маска, яку він був одягнений був знятий, і люди взяли його, незалежно від їх віросповідання і переконань. Вона стала практикою, коли один включає в себе те, що їх серце бажає, або ідеї або почуття, що вони прив’язані до. Таким чином, Бхакті-йога тепер стала всесвітнім явищем, поліпшення життя людей.

Практикуючі Бхакті-йога

Є 4 види бгакті-йога практиків, які згадують Бхагавадгіте. Вони є:

  1. Ті, хто страждає від тривоги і стресу і шукають допомогу.
  2. Тип 2 є ті, хто цікавиться Богом або вищої духовної енергії, і хотів би знати, що це таке.
  3. Третя категорія складається з тих, хто очікує нагороди за такі практики в цьому житті або після смерті.
  4. Четвертий є ті, що бажають випробувати тільки об’єднання себе з Богом і не чекаючи нічого іншого від практики.

Різні відтінки Бхакти

Рівень і емоції висловлювати свої почуття і любов до поняття або божества Варах і наступні кілька різних типів:

1. Shanta – Ось, відданий не надто вокальний про його відданості. Він спокійний і блаженний і залишається в думки про Бога, не виказуючи його багато.

2. Dasya – Відданий дає в повністю божеству і служить йому з особливою ретельністю і увагою. Подібно Ханумана служити Господу Рамі.

3. ватсалйа – У цій формі, відданий беззастережно любить божество, схоже на любов батько матиме по відношенню до своєї дитини.

4. сакхі – віруючий вважає божество як свого друга і розділяє всі його радощі й прикрощі з ним без будь-яких заборон або страху. Відносини прозорі і чесні.

5. Мадхури – Тут, відданий повністю всмоктується в любові до Бога і розглядає його як його / її улюбленої. Відданий стає єдиним з Богом, який є крайнім проявом Бхакти.

Як Практика Бхакті-йога

Там не один спосіб. З моменту свого створення, певні формати викладених отримати людина в режим Бхакти. Ви можете почати з базовим ідолопоклонством і підійти до реалізації єдності з Богом.

Є 11 фундаментальних факторів, які Рамануджі, викладені в цьому аспекті. Вони є:

  1. Abhyasa , який безперервно думає про Бога.
  2. Вівека , який перенавчання від дискримінації в відношенні кого – небудь.
  3. Vimoka це прагнення до Бога і звільняючись від всього іншого.
  4. Satyam це правдивість зі своїми почуттями і Бхакти.
  5. Арджавам є прямолінійність колій і поведінку ваших.
  6. Крия допомагає і робить добро іншим всім серцем.
  7. Кальян є бажаючі здоров’я і щастя всім.
  8. Дайя проявляє співчуття по відношенню до misfortunate і допомагати їм.
  9. Ахімса є ненасильство і ненасильство по відношенню до живих істот без необхідності або свідомо.
  10. Дана благодійність, даючи тим , хто її потребує.
  11. Anavasada є позитивний і веселий і поширюючи ці флюїди.

Бхакта повинен віддатися Богу молитися і поклонятися йому, співати і співати свої молитви через дисципліну і підготовку до Бога. Односпрямована відданість і повна здача допомогу в занурюючи себе в Бозі. Маючи Бога, в форму на увазі, стає легше бхакта молитися і любити, а не абстрактне поняття.

У вашому повсякденному житті, план зразок проголошення мантр, читання Писань, і дивлячись в роздумах на Божій формі на фото або ідола. Підвищуйте свою любов до нього, поки ви не станете несвідомим вашого тіла і зрозуміти, що ви один з них. Повторюй його ім’я, співають його славу, і переконайтеся, що кожен вчинок твій резонує Бхакти.

У вашому будинку, тримати поклоніння місце чистим і прикрасити його. Кадіння і запалити лампу в присутності Бога. Купайтеся, носити чистий одяг, і сидіти, щоб помолитися йому в залежності від того, яким чином ви вибираєте.

Переваги бгакті-йога

  • Бхакті Йога пом’якшує вашу індивідуальність і тримає вас від негативних емоцій, як гнів, его і зарозумілість.
  • Це дає вам спокій і знання.
  • Ви відчуваєте себе радісним і щасливим через бгакті-йога.
  • Знімає занепокоєння, тривогу і страх і тримає вас спокійним.
  • Бхакті Йога зменшує ваші печалі і болю.
  • Це дасть вам досвід божественного.
  • Бхакті Йога допомагає вам контролювати свої почуття і обробляти складні ситуації з легкістю.

Тепер, давайте відповісти на деякі загальні сумніви з бгакті-йога.

Відповіді експерта на питання читачів

Бхакті-йога релігійний?

Не обов’язково. Можна адаптувати його бути чисто духовна практика, яка може супроводжуватися особою будь-якої віри чи релігії.

Чи є поняття Бога бути обов’язково в формі божества?

Ні, тільки те, що стає легше, якщо він знаходиться в формі божеств. Відданий матиме стабільну посилання, щоб сконцентруватися на і помедитувати.

Всі світові проблеми можуть бути вирішені з любов’ю і відданістю. Бхакті-йога це шлях, який приймає людей через нього. Це емоція чистоти, безумовної любові і найбільшою відданістю. Якщо кожен з нас наповнений такими почуттями, немає можливості для ненависті. Ми рекомендуємо вам спробувати бгакті-йога і стати частиною, щоб зробити світ кращим.