В какъв ред трябва да направите йога пози?

Home » Review » Yoga Basic » В какъв ред трябва да направите йога пози?

Рационално секвениране се основава до голяма степен на йога практикувате

В какъв ред трябва да направите йога пози?
Налице е общо разбиране, че има “правилен” начин на последователност по йога. Това е особено вярно с някои видове йога, в който се определят по реда на пози, обикновено се дължи на основен принцип, който ръководи практиката.

С Бикрам йога, например, вие сте назначен на поредица от 26 пози (асани), които имат за цел да се придържат. Принципът е, че по този начин, можете да се концентрирате върху дишането и качеството на вашите асани, а не да навигирате непрекъснато променящия се поредица от пози. Подобни се вижда с ащанга йога, в които има 41 асани.

Но ако това се предполага, че има “правилен” начин за асани последователност или че една по-свободна форма подход по своята същност е наред? Това до голяма степен зависи от това как гледате йога.

Разнообразието в йога практики

Йога в крайна сметка е за откритие. Това е защо инструктори са наричани “учители” и тренировки са описани като “добри практики”. С йога, ти е писано да вникнете от всички, с които се работи с (включително други студенти), които можете да приложите към вашата собствена практика. Като такива, йога е индивидуален опит с различни и уникални форми на изразяване.

Именно поради тази причина, че никой не набор от правила, може да се прилага към всеки вид йога. Например, в книгата си “Светлина върху Йога,” БКС Айенгар казва, че headstands трябва да се практикува в началото на йога клас. На практика Pattabhi Jois на Ащанга, на стойка на глава е запазен за втората половина на 90-минутен първичната имунизация.

Е или подход “, нали?” В крайна сметка, те и двете са, и това е тази, която поддържа различни йога свежи.

Обосновка Последователност на пози

С това се каза, има практически основания за замяна на някои пози пред другите. От съображения за безопасност сам, много учители ще започнат практика с подови асани плавна отмяна сухожилия, мускули, сухожилия и преди пускането им в постоянни пози.

Други учители стандартно ще следват определени пози (особено тези, свързани с гръбначния стълб или големи стави) с противопоставя. Например, една стойка рамо може да бъде последвано от рибата да отброява участък за врата. По същия начин, след серия от backbends, често е хубаво да се направи по-напред завой, за да се освободи долната част на гърба.

Но дори и тогава, няма строг правила. С Айенгар йога, например, понятието поза-counterpose е окончателно отхвърлена и помисли в ущърб на практика. Вместо това, класове са структурирани около определена тема с една поза води към следващия чрез своето сходство, а не, че се противопоставя.

Изборът на подходяща Йога за вас

Различните стилове на преподаване привличат различни хора. Ако сте човек, който предпочита да разшири структурата си практика, ащанга или Бикрам може да е по-добрият вариант за вас. Ако, от друга страна, те прегърна един по-свободен стил подход, виняса или мощност йога може да ви помогне да разширите своя практика, като ви изложи на по-голямо разнообразие от пози.

В края на краищата, не е правилен или грешен избор. Вие просто трябва да проучи кой тип (или типове) на йога ви говори като физическо лице.

Практикуването у дома

Когато практикува у дома, можете да насочвате вашата поредица от пози, като зададете намерението си на първо място. Идентифицирайте това, което се надявате да постигнете с тази практика. Чувството за равновесие и спокойствие? А освобождаване на напрежението в гърба ти? -Голям контрол в дишането си и потока на движение? Чрез определянето намерението си на първо място, позите имат начин да се разкрие.

След това ще трябва да се гарантира, че сте въвели практиката безопасно. За тази цел:

  • Започнете с лек стречинг преди затопляне с някои постоянни пози или слънчеви поздрави.
  • След като сте напълно топло, можете да преместите в по-дълбоки пози като backbends и осакатявам участъци.
  • Край на практиката чрез охлаждане с някои релаксиращи пози (като напред завои или нежните извивки) преди да се установи в Шавасана.

Каквото и да изберете пози, да слушате тялото си, и винаги ще направят правилния избор.