В началото йога тренировка за мъже

Home » Review » Fitness » В началото йога тренировка за мъже

Как да вземем Йога Потопете Когато сте мъж - В началото йога тренировка за мъже

Въпреки, че това може да е трудно за всеки да се преодолее първоначалното им дискомфорт и да започне да се занимава с йога, изглежда особено трудно за някои мъже. Има един човек, че знам кой ми говори за опитват йога всеки път, когато го видя, но не мога да си направя сам да го направи. Има няколко фактора, които го правят трудно за момчета, за да се показват пред първия си курс по йога, въпреки основното им усещане, че би било много добре за тях. Ако това ви звучи познато за вас, един от най-добрите начини да започнете да се чувствате по-удобно е да се отработят някои пози на собствения си у дома. Макар че аз винаги се насърчи начинаещи да отиде в клас, доколкото е възможно, има и много да се каже за изучаване на няколко пози предварително и започват да се чувстват предимствата на редовна практика.

Няколко думи за подпори

Реквизит като блокове и одеала наистина може да направи голяма разлика в практикуването на йога за начинаещи. Използването подпори ви помага да получите в правилното разполагане да помогне на тялото ви участък по безопасен начин. Ако не разполагат с официални подпори, можете да опитате нашите бутафорни хакове. Блокове са особено полезни. Можете да използвате дебели книги, кутии, преобърнати кофи за боклук, стълби столове, детски столове, каквото и да имат около къщата.

Няколко думи за дишане

Може да се използва за измерване на тренировка в повторения, комплекти, или минути. Йога пози, се измерват в вдишвания. В идеалния случай, дълбоки вдишвания пълни през носа. Ако поза ви кара дискомфорт, мислете за изпращане на дишането в района, където това усещане е. Забележете, ако дъха си иска да дойде по-бързо или по-плитко в определени позиции и се опитват да го удължи. Ако дишането става трудно във всяка поза, излезе и да си почине.

Внимание: Обобщенията напред!

Това е рутинна, която е съобразена за хора с тесни бедра, прасците и раменете, но силни горни органи. Най-общо казано, това описва много мъже, които упражняват, но нямат опит йога, но също така могат да работят за една жена, с един и същ тип тяло. По същия начин, има много мъже, които са гъвкави, или по естествен път, от йога, или от някакъв друг вид упражнения. Ако това е вярно за вас да разгледаме някои от другите ни йога тренировки.

Постоянният Forward Bend

Първата поза е застанал напред завой, което по принцип е по-лесен участък за прасците от седнало напред завой, тъй като гравитацията помага. Не се притеснявайте за да докосвате пръстите на краката или на пода. Просто виси над прави крака, без затваряне коленете. Краката ви трябва да са около разстояние бедрата “един от друг. Тази поза се нарича uttanasana.

Поемете дълбоко вдишайте и излезе на половина напред завой (Ardha uttanasana). Това означава, идва до гърба ти е плоска и почивка ръцете си по пищялите или бедрата (избягвате поставянето ръцете си директно на колене). На следващата си издишвам, начертайте пъпа към гръбнака и сгънете обратно в дълбока напред завой. Повторете това напред-назад 5 пъти, като се обръща внимание на вашите вдишва и издишва.

Нахвърлям Plus обрат

Свийте колене толкова, колкото е необходимо, за да донесе дланите си плосък върху масата. Стъпка десния си крак към задната част на постелката си, запазвайки лявото коляно се наведе над левия глезен. Останете на топката на десния си крак и да запази правилната изправен крак. Можете да излезе с върховете на пръстите си или да използвате блокове под ръцете си. Вземете няколко вдишвания в нахвърлям тази бегач. След засаждането дясната ръка здраво по земята или да го блокира и повдигнете лявата си ръка към тавана влизат в обрат. Забележете, ако усукване прави по-трудно да се диша. Останете 3-5 вдишвания, след което отпуснете лявата си ръка на пода, стъпка десния си крак напред с нетърпение завой и повторете от другата страна.

Cat и крава

На следващо място, излезе на вашите ръце и колене. Уверете се, че да се създаде с китките си под раменете и коленете си под бедрата. Ако колене са чувствителни, сложи одеало или кърпа под тях за пълнеж. Ти ще се затопли гръбнака с някои котка телета участъци. На вдишване, повдигнете си опашната кост, пуснете корема и повдигнете главата си. На следващия издишването, баста на опашката, закръгли гръбнака и пуснете главата си. Продължи тези опозиционните движения на всеки дъх в продължение на 5 кръга.

За надолу куче

Сега вие ще се премести в насочени надолу куче. Може да сте чували за тази поза, дори ако никога не сте направили йога преди. Това е едно от най-честите пози. направено в почти всеки клас по йога. ръце и колене позиция ви създава приятно. Curl пръстите на краката си под и натиснете в ръцете си. Изправете краката си, се движат раменете назад, така че те вече не са над китките си, са и да си задника нагоре висока. Вашето тяло се прави с формата на V. Нека главата ти виси тежък. Свийте колене, после другия, които изопачават от краката. Можете да запазите коленете си, ако не можете да изправите на краката си. Останете в продължение на 5 вдишвания.

дъска

Планк позиция могат да се запознаят с вас, ако следвате тенденциите тренировка. От насочени надолу, куче, измести тялото си напред, така че раменете ви са отново над китките си. Бедрата си падат и краката си остават направо като сте на път да направите тласък нагоре. Представете си права линия на енергия от короната на главата си, за да петите. Просто държеше дъска е добър начин да се засили си ядро. Останете за 5 до 10 вдишвания, като се уверите, можете да задържите подравняване си за пълен работен ден. Ако бедрата ви да започнат да се потопи или рамото изкриви, че е време да излезе.

клякам

Разходка ръцете си назад към краката си. Отворете краката си толкова широк, колкото си мат (около 18 инча един от друг). Завъртете краката си навън и се огъват коленете си до клекнало положение (венец представляват). Това наистина е предизвикателство за хора с тесни бедра, така че използвайте следните изменения, ако е необходимо. Ако петите изскачат, навивам одеяло и го плъзнете под петите за подкрепа. Вие искате да бъдете в състояние да си почине обратно в петите вместо избивайки теглото си напред, което ще се случи, ако остане на топките на краката си. Можете също така да плъзнете нещо под дупето, за да ви подкрепят. А йога блок е чудесно, ако имате такъв. Ако можете, донесе лактите вътре коляното си и ръцете си към молитва позиция пред сърцето си. Ако това не работи, дръжте ръцете си на пода. Ако имате болки в коляното, излезе. Ако има дискомфорт в бедрата и слабините, представете си, изпращане на дъха си за тези области.

Tree Pose

Изправете се и се разклаща на краката си. Сега ще работим по балансиране поза. Shift теглото си върху десния крак и се огъват лявото коляно да се вдигне левия си крак от пода. За да влезе в дърво поза, ти започваш да се постави стъпалото на левия си крак от вътрешната страна на десния крак. Ако можете да го получите на вътрешната част на бедрото, страхотно. Ако не е, поставете го по-надолу, но не директно от страна на коляното си. Намери фиксирана точка да се съсредоточи погледа си върху и задръжте за 5 вдишвания. Това е добре да се клати и дори да падне. Просто се върна нагоре. Хубавите неща за дърво е, че бързо ще се подобри баланса си с редовна практика. Не забравяйте да направите двата крака.

Pose обущар

Когато сте готови с дърво дойде да седне на пода. Привеждане на стъпалата на краката ви заедно и нека колене падат от двете страни да се простират областта на слабините в поза обущар. Ако това е трудно, опитайте да седи на един сгънат одеяло или да го блокира. Можете също така да поставите блокове (или възглавници) по всяка коляното за подкрепа. Вземете дълбоки вдишва и издишва тук.

Bridge Поза

Легнете по гръб със свити колене и краката си паралелно. Достигане до долу и се уверете, че можете да пасат петите с върха на пръстите ви. На вдишване, повдигнете таза от пода да се преодолее поза. Опитайте се да вплитане пръстите си зад гърба си и баста раменете под за раменната участък. Ако това не работи, дръжте ръцете от двете ви страни. Не позволявайте на краката си се оказват или колене писмото също се скосява. Дръжте бедрата вдигнати за 5 вдишвания и след това отпуснете. Бъдете няколко вдишвания и след това да се вдигне отново. Ако имате блок удобен, поддържан мост с блока под ваш сакрума и опция.

Бонус Pose! гарван

Crow представляват в първия си йога тренировка? Да, и аз ще ви кажа защо. Хората със силни горни органи и ядро ​​често могат да се въоръжат баланси скоро след като те започнат да правят йога. Премахване на тези пози, които може да изглежда невъзможно на пръв demystifies йога и изгражда доверие. Не е задължително да отида там веднага, но това е забавно да се опита. От клек, излезе на топките на краката си. Свийте лактите право назад, превръщайки горната част на ръцете в рафт за колене. Повдигнете дупето много и да започнете да прехвърляте теглото си напред. Стиснете колене плътно в горната част на ръцете. Играйте с вдигане на един крак или може би и двете се чувстват от земята. Ако смятате, че не сте готови за тази поза, няма проблем. Просто го пропуснете.

труп Pose

Всеки йога сесия завършва с почивка в труп поза, известна още като краен релаксация. Идеята е да се лъже напълно спокойна наслаждавайки се на ефекта от вашата практика и изчистването на ума си, за мини-медитация.