Дали Бикрам йога Безопасно ли е? Изследване на безопасността на Бикрам йога

Home » Review » Yoga Basic » Дали Бикрам йога Безопасно ли е? Изследване на безопасността на Бикрам йога

Дали Бикрам йога Безопасно ли е?  Изследване на безопасността на Бикрам йога
Двадесет и шест пози и два дихателни упражнения. Това е формулата зад метода на Бикрам, което Бикрам Choudhury авторски права през 2002 г. (въпреки че състоянието на авторските права е под въпрос след преглед 2012 г.). Учителите следват стандартен скрипт, когато инструктира 90-минутен последователност. И, разбира се, можете да го направите в гореща стая. Как горещо? Е, на официалния изискваната температура 105 градуса по Фаренхайт с влажност от 40 на сто. В продължение на години, и двете вътрешни, които се кълнат лечебната сила на този потен практика и аутсайдерите, които гледат с подозрение, че се чудят за последиците от това упражнение прави в топлина и влажност на вътрешната температура ядро ​​на организма. Сега изследователи започват да се разгледа този въпрос.

Проучването

Две скорошни изследвания са използвали подобна методология. Изследователски теми, поглъщат малки термометри за измерване на основните си температури и носеха сърдечни монитори курс. И двете проучвания са били малки, като само около 20 лица за всяка част, и двете се използват хората, които са били наблюдавани в Бикрам йога.

Резултатите от първото проучване излезе през 2013 г. Водещ от Брайън Л. Трейси, професор в Държавния университет в Колорадо, който е водил две предишни проучвания за ефектите на Бикрам йога за сила и гъвкавост, това ново изследване се фокусира върху колко калории са изгорени по време на йога сесия Бикрам. 19-те участници практикували йога индивидуално в лаборатория, докато слушате запис на инструкция на учителя. Те бяха наблюдавани, за да се определи тяхната метаболизма, сърдечната честота, и вътрешна температура. Техните температури повишиха по време на класа и достигат плато при средно 100,3 F, която е решена да не бъде опасно. Мъжете в изследването изгарят средно по 460 калории на сесия, докато жените изгарят 333, малко по-малко от изтъквани от Бикрам ентусиасти.

Второто проучване имаше подобна методология, въпреки че йога е станало в някой йога студио Бикрам със сертифициран преподавател вместо лаборатория. Двадесет доброволци са включени в този изследователски проект, който бе спонсорирана от Американския съвет за упражнения и проведено в Университета на Уисконсин с Емили Квант. Отново, температурите се повишиха през целия клас. В края на сесията, средните най-високи температури на ядрото са били 103,2 F за мъжете и 102 F за жените. Един от участниците е скок до 104,1 F и седем дисциплини достига над 103 F.

Заключения

Въпреки, че двете проучвания заключават, че телесната температура се повишиха по време на класа до нива над 100, това е малко трудно да се сравнят резултатите, тъй като всички ние имаме от първото проучване е средна стойност. То може да бъде, че някои хора са изпаднали в по-опасно температурен диапазон, както виждаме във второто проучване. Тъй като и двете проучвания са малки, това е трудно да се правят радикални заключения, но тя не изглежда безопасно да се каже, че повишаване на вътрешната температура варира в зависимост от индивидуалното, поставяйки някои хора в риск от свързани с топлината заболявания. Важно е също да се отбележи, че всички изследваните субекти са били наблюдавани в Бикрам йога и затова донякъде аклиматизирали към горещия влажен стаята. Ето защо, нови ученици трябва да бъдат особено внимателни и да правят паузи, когато е необходимо.

Бикрам тенденция да имат един размер универсален подход, който може да бъде опасно, ако изпълняват така здраво, че да не се даде възможност за различия в физическа реакция на всеки човек към околната среда. В Американския съвет за упражнения, спонсори от проучването на Университета на Уисконсин, силно предполагат, че учениците да имат право да се хидратира, колкото е необходимо по време на Бикрам йога. Конвенциите около кога да пият вода по време на Бикрам йога са различни, но всички ученици гореща йога трябва да знаят, че пиенето на вода, за да замени течности, загубени в пот е от решаващо значение за способността на тялото да функционира по здравословен начин.