Ефективно йога пози за изграждане на мускулите

Home » Review » Fitness » Ефективно йога пози за изграждане на мускулите

Ефективно йога пози за изграждане на мускулите

Смятате ли, че може да се изгради мускул без вдигане на тежести? Ако мислите, че не може, вие сте за приятна изненада. А постно, тонизирана и добре оформено тяло е нещо, което всички мечтаят, и смятаме, спортни зали, са единствените места, за да ги строят. Какво, ако ти кажа, че е възможно по йога мат прекалено? Да, правилните асани ще ви помогнат да изградите мускули, а тук са 7 от тях. Погледни.

Преди това, нека да се научите как йога може да се изгради мускул.

Йога за изграждане на мускули

За разлика от фитнес зала, йога не изисква от вас да се вдигне на тежести за изграждане на мускулите. В йога, вдигнете си телесно тегло, вместо гири. Някои пози от йога имат способността да се прекъсне мускулните влакна чрез създаване на напрежение в тях. След това тялото си изгражда повече мускули като резервно копие, което води до повишаване на мускулната маса. Изберете асани, които могат да направят това и да практикуват далеч. Някои от тях са споменати по-долу.

7 Най-добрите пози Йога за изграждане на мускулите

За удобен и естествен начин за изграждане на мускули, опитайте следните пози от йога.

1. Vrikshasana (Tree Pose)

Как да направя Vrikshasana и какви са ползите от нея

Vrikshasana или Дървото Pose е застанал асана, която носи баланс на тялото си. Той е един от малкото асани се практикуват с отворени очи. За по-добри резултати, практикуват Vrikshasana сутрин на празен стомах, когато умът ви е ясно и без елементарно. Vrikshasana е ниво начинаещ Хатха Йога асани за, и трябва да се държи на него в продължение на поне една минута.

Предимства: Vrikshasana простира и укрепва краката си и увеличава тяхната стабилност. Тя се простира гърба и ръцете. Той укрепва връзките и сухожилията на краката си и костите на краката си. Тя също така увеличава издръжливостта и концентрацията.

2. Virabhadrasana 1 (войн 1 Pose)

Как да направя Virabhadrasana 1 и какви са ползите от нея

Virabhadrasana 1 или позата Warrior 1 е асана в чест велики бойци. Virabhadrasana е името на велик войн в индуистката митология. Може би си мислите, че е странно да има йога поза кръстен на един воин, когато йога е всичко за мир. Ето, това се отнася повече за духовния воин в всеки един от нас, който се бори срещу невежеството. Практика асаните сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за най-малко 20 секунди. Virabhadrasana 1 е ниво начинаещ Виняса Йога асани а.

Предимства: Virabhadrasana 1 се простира си в гърдите, белите дробове и стомаха. Той укрепва мускулите на гърба и ръцете. Позата укрепва и се простира на бедрата и прасците. Подобрява фокуса и кръвообращението. Той също така тонизира тялото си и се разхлабва раменете.

3. Trikonasana (триъгълник поза)

Как да направя Trikonasana и какви са ползите от нея

Trikonasana или триъгълник Pose изглежда като триъгълник, когато приема, и, следователно, е наречен така. това Практика сутринта за предпочитане, или вечер на празен стомах след интервал от 4 до 6 часа след като храна. Това е добре да практикуват Trikonasana в други случаи прекалено, но това няма да даде добри резултати. Trikonasana е ниво начинаещ Виняса Йога асани на и трябва да го практикуват в продължение на минимум 30 секунди.

Предимства: Trikonasana укрепва краката, ръцете, коленете, глезените и бедрата и се простира си, раменете и гръбначния стълб. Той също така подобрява физическото си равновесие и храносмилането. Позата намалява болките в гърба и стреса, стимулира вашите гръбначния нервите и лекува навяхвания врата.

4. Sethu Bandhasana (мост поза)

Setu Bandhasana

Setu Bandhasana или моста Pose прилича на мост и затова се нарича така. то Практика на сутринта, ако сте ранобуден или вечер. Уверете се, че на празен стомах, когато практикувате като смила храната ще пусне на енергия в тялото си, които могат да бъдат изразходвани за асаните. Sethu Bandhasana е ниво начинаещ Виняса Йога асани, който отвежда от 30 до 60 секунди, за да се направи.

Предимства: Sethu Bandhasana укрепва мускулите на гърба и се простира на гръдния кош и гръбначния стълб. Той успокоява мозъка и намалява проблеми с щитовидната жлеза. Позата помага на тези, които страдат от астма и синузит. Sethu Bandhasana също лекува тревожни разстройства, депресия и запек.

5. Bhujangasana (Cobra поза)

Bhujangasana

Bhujangasana или позата Cobra прилича на змия с качулка вдигна. И е част от схемата на Сурия Намаскар. Тази поза работи чудесно, когато се практикува сутрин на празен стомах и чисти червата. Ако го практикуват вечер, не забравяйте да го направя от 4 до 6 часа след хранене. Cobra Pose е на ниво, Виняса Йога асани основен. Задръжте в тази поза за 15 до 30 секунди.

Предимства: Bhujangasana тонизира корема си и открива раменете. Той укрепва гърба си и увеличава своята гъвкавост. Тази асана намалява умората и подобрява кръвообращението. Позата е балсам за дихателни проблеми. Той също така повишава настроението ви и стимулира бъбреците.

6. Bakasana (Crow поза)

Как да направя Кроу Поза / Bakasana и какви са ползите от нея

Bakasana или Кроусите Pose прилича на гарван, кацнал на клон на дърво. Това предизвикателство поза изисква подготовка и ежедневие йога ще направи по-лесно да се предположи. За най-добри резултати, практикуват Bakasana сутрин на празен стомах и чисти червата или вечер след пауза от 4 до 6 часа от последното хранене. Bakasana е ниво Хатха йога асана междинно съединение. Задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Предимства: Bakasana укрепва китките и ръцете и коремната област. Тя се простира си горната част на гърба и повишава концентрацията и координацията. Позата намалява киселинността проблеми и киселини в стомаха и се подготвя тялото и ума ви за предизвикателства.

7. Salamba Sirsasana (стойка на глава)

Salamba Sirsasana или стойка на глава е предизвикателна поза счита за краля на всички пози. Позата изисква от вас да понесе цялата тежест на тялото си на раменете си. Тази асана изисква идеална сила на тялото, че трябва да работим за да можете да го опитате. Практика позата сутрин на празен стомах. Тя е модерна Виняса Йога асани. Задръжте в тази поза за една до пет минути.

Предимства: Salamba Sirsasana укрепва белите дробове, ръцете и краката. Той стимулира хипофизната жлеза и тонизира коремните органи. Тя помага на тези, които страдат от безсъние и синузит. Позата стимулира нервите си и позволява на свеж приток на кръв към мозъка.

Сега, нека да отговори на някои въпроси, свързани с йога и изграждане на мускулите.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Каква е идеалната диета по време на процеса на изграждане на мускули?

Включване на богати на протеини храни в диетата си и консумират повече калории, отколкото изразходват за здравословен процес на изграждане на мускулите.

Препоръчително е за първи път, йога изпълнители за изграждане на мускулите чрез него?

Да, това може да отнеме време, но йога е естествен и лесен начин за изграждане на мускулите.

Какъв вид йога е най-добре за изграждането на мускулите?

Мощност йога се препоръчва за изграждане на мускули.

Колко дни в седмицата мога да практикувам йога асани изграждане на мускули?

Практиката йога всеки ден, за да се даде време на тялото да се възстанови и да се изградят нови мускули.

Това е, момчета. Това е всичко, което трябва да знаете за йога за изграждане на мускулите. Може да бъде в съмнително за резултатите, но ние ви уверя, йога прави чудеса. Ще разберете, само ако се опитате. Така че, да започнете и да ни кажете как тя работи за вас.